επιστροφή
Main_page
Newsletter No17 - Μαϊος 2010
21/05/2010

IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ολοκληρώθηκε η Διάνοιξη της οδού Λευκωσίας στη Γιόφυρο 

Ανακύκλωση και Αποκομιδή Απορριμμάτων στην Αγία Τριάδα 

Αποτελέσματα Διερεύνησης Ενεργών Ρηγμάτων για τις Γούρνες

Παραδόθηκε ο νέος ημικόμβος Φοινικιάς

Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τα Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Επιβράβευση του Δήμου Ηρακλείου από το Υπουργείο Εσωτερικών

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης σε λειτουργία για τη θερινή περίοδο


Ολοκληρώθηκε η Διάνοιξη της οδού Λευκωσίας στη Γιόφυρο

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, η διάνοιξη και του τελευταίου τμήματος της οδού Λευκωσίας στη Νότια πλευρά του Πολυκαταστήματος Παιχνιδιών που βρίσκεται στη περιοχή της Γιοφύρου και έτσι έχουν πλέον διανοιχθεί όλοι οι δρόμοι της περιοχής όπως φαίνεται και στο αντίστοιχο διάγραμμα ( οδοί Λευκωσίας, Μελισσοχωρίου-Ρεστιβάκη, Πετράκη, Μεταξοχωρίου και Εκάβης).

περισσότερα...


Έναρξη Προγράμματος Ανακύκλωσης και Αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αγία Τριάδα

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 ξεκίνησε το Νέο Πρόγραμμα αποκομιδής των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, που εφαρμόζεται στην περιοχή, με οικογενειακούς κάδους που διανεμήθηκαν από το Δήμο.

περισσότερα...


Αποτελέσματα Διερεύνησης Ενεργών Ρηγμάτων για τις Γούρνες

Παραδόθηκαν στο Δήμο Ηρακλείου, στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα αποτελέσματα της μελέτης διερεύνησης των ενεργών σεισμικών ρηγμάτων και για την περιοχή των ΓΟΥΡΝΩΝ.

περισσότερα...


 Παραδόθηκε ο νέος ημικόμβος Φοινικιάς

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΒΟΑΚ, ο Νέος Ημικόμβος Φοινικιάς, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου  κ. Γιάννη Κουράκη, του Αντιδημάρχου κ. Μαμουλάκη, στελεχών του ΒΟΑΚ, των μελών του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, του Προέδρου του Συλλόγου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικιάς αλλά και κατοίκων της περιοχής.

περισσότερα...


Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τα Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τα σχολεία του Δήμου στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Χαριλ.Τρικούπη & Έβανς μέχρι την 31η Μαίου 2010.


Επιβράβευση του Δήμου Ηρακλείου από το Υπουργείο Εσωτερικών

Με απόφασή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, ο Δήμος Ηρακλείου, επιβραβεύεται, μ’ ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, για τις επιτυχίες του στον Τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

περισσότερα...


Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης σε λειτουργία για τη θερινή περίοδο

Ο Δήμος Ηρακλείου έθεσε σε λειτουργία από χθες Δευτέρα 17-5-10 την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης (Information Desk) για τους επισκέπτες της πόλης.

Η μονάδα διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό (Laptop, internet, εκτυπωτή- φωτοτυπικό μηχάνημα) προκειμένου να μπορεί να ενημερώνει όσο το δυνατόν πληρέστερα τους επισκέπτες της πόλης.

περισσότερα...