επιστροφή
Main_page
Newsletter No19 - Ιούλιος 2010
21/07/2010

IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ξεκίνησε ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»

Το Παγκρήτιο Τουρνουά Beach Volley Ανδρών – Γυναικών στο Ηράκλειο

 Έγκριση Μελέτης Εφαρμογής της Πύλης Παντοκράτορα 

Ολοκληρώνεται το Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας

Τελετή Λήξης του Εργασιακού Ποδοσφαίρου

Παραδόθηκε το Πάρκο της Οδού Λεβήνου στην Θέρισσο

Προχωράει η Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού ΗρακλείουΞεκίνησε ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ» συνεχίζει τη λειτουργία του για τέταρτη συνεχή χρονιά στη νοτιοανατολική χαμηλή πλατεία του προμαχώνα «Βηθλεέμ» των ενετικών τειχών, από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου με την προβολή 18 εκπληκτικών ταινιών!

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα των προβολών σε pdf. Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών κυκλοφορεί και ως έντυπο σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.

περισσότερα...


 Το Παγκρήτιο Τουρνουά Beach Volley Ανδρών – Γυναικών στο Ηράκλειο

Με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να ξεκινήσει το Παγκρήτιο Τουρνουά μπιτς βόλεϊ ανδρών – γυναικών το Σάββατο 17 Ιουλίου και τη Κυριακή 18 στην παραλία της ΔΕΠΤΑΗ στο Καρτερό. Πρόκειται για μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, που υλοποιείται για 3η χρονιά από τον ΔΑΟΗ και την ΕΣΠΕΚ και αναμένεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα στο κόσμο που θα συνδυάσει το μπάνιο του με την παρακολούθηση των αγώνων.

περισσότερα...


Έγκριση Μελέτης Εφαρμογής της Πύλης Παντοκράτορα

Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠ.ΠΟ, ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος απέστειλε τη Μελέτη Εφαρμογής και την εκτέλεση των σχετικών εργασιών για την Αναστύλωση της Πύλης Παντοκράτορα.

περισσότερα...


 Ολοκληρώνεται το Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο :«Αποπεράτωση Αθλητικού Κέντρου Φορτέτσας». Οι εργασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση αποτελούν ουσιαστικά την Ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου της περιοχής, με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, και αναμένονται να ολοκληρωθούν σε 3 μήνες από την υπογραφή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές που θα εγγυώνται την ασφάλεια του έργου και την προστασία του περιβάλλοντος. 

περισσότερα...


Τελετή Λήξης του Εργασιακού Ποδοσφαίρου

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 στο βοηθητικό του Παγκρητίου γηπέδου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Εργασιακού  Αθλητισμού στο Ποδόσφαιρο το οποίο διοργάνωσε  για 28η συνεχή χρονιά ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Ηρακλείου, στα πλαίσια των προγραμμάτων του Μαζικού Αθλητισμού.


Παραδόθηκε το Πάρκο της Οδού Λεβήνου στην Θέρισσο

Εγκαινιάστηκε από τον Δήμο Ηρακλείου το Νέο Πάρκο της Οδού Λεβήνου στην περιοχή της Θερίσσου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη, πλήθος κόσμου, του Προέδρου και των Μελών του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ.α Φορέων της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες που έγιναν αφορούσαν την πλήρη και ολική ανακατασκευή του υφιστάμενου κοινόχρηστου χώρου που υπήρχε στη περιοχή συνολικής έκτασης 1000τμ περίπου (500τμ δαπεδοστρώσεις και 500τμ φυτεύσεις) και η οποία  κρίνονταν απαραίτητη αφού είχε μετατραπεί σ’ έναν χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων και μπαζών ακατάλληλο για χρήση

περισσότερα...


Προχωράει η Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Ηρακλείου

Υπογράφηκε από τον ειδικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ.Ανδρέα Ανδρεόπουλο η απόφαση για την επέκταση του Βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου και αφορά την πλήρη επεξεργασία των λυμάτων περίπου 6.000 κυβ. μέτρα ημερησίως προϋπολογισμού 10,2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ πλέον ΦΠΑ.

Το έργο αυτό αξιοποιεί νέες τεχνολογίες ανώτερης επεξεργασίες με φίλτρα  μεμβρανών, οι οποίες  δίνουν νερό υψηλής ποιότητας για αρδεύσεις Βιολογικών Καλλιεργειών χωρίς περιορισμό.

περισσότερα...