επιστροφή
Main_page
Newsletter No20 - Αύγουστος 2010
20/08/2010

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πανσέληνος Αυγούστου 2010. Μουσική εκδήλωση

Δημοπράτηση του έργου «Ανάπλαση – Ανακατασκευή Οδού Παπαναστασίου»

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Δημοτική Αρχή της Ν. Αλικαρνασσού

Ανάπλαση και Ανακατασκευή της Λεωφόρου Δημοκρατίας

Παρουσίαση του πρώτου Υπαίθριου Γυμναστηρίου Ηρακλείου

Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Ηρακλείου



 Πανσέληνος Αυγούστου 2010. Μουσική εκδήλωση

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει στις φετινές εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου που διοργανώνονται σε  αρχαιολογικούς χώρους τα τελευταία χρόνια.

Στις 24 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη και ώρα 21.30΄μ.μ  θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στον Επιπρομαχώνα Αγίου Ανδρέα Ενετικών Τειχών (πρόσβαση από Λ.Σοφοκλή Βενιζέλου και Εφόδου)  από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Πάρι Περισυνάκη με τη συμμετοχή της Μαρίνας Δακανάλη και του Νικόλα Καράτζη, υπό το φως της Πανσελήνου.

περισσότερα...


Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η Δημοπράτηση για το έργο «Ανάπλαση – Ανακατασκευή Οδού Παπαναστασίου»

Εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης η Δημοπράτηση για το έργο : « ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ». Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.543.880 € με το ΦΠΑ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).

Πρόκειται για ένα έργο που θα διαμορφώσει συνολικά μία από τις κομβικότερες οδικές αρτηρίες της πόλης στο τμήμα νοτίως της Εθνικής Οδού, συνολικού μήκους 2.000μ περίπου (από την οδό Επιδαύρου έως την οδό Ανθέων), μετατρέποντάς τον από 8-9 μέτρων πλάτους που είναι σήμερα, σε έναν σύγχρονο δρόμο πλάτους 15 μέτρων που θα περιλαμβάνει :

περισσότερα...


Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Δημοτική Αρχή της Ν. Αλικαρνασσού

Το Δήμο της Ν. Αλικαρνασσού επισκέφτηκε την Τρίτη 10-08-2010, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Ν. Αλικαρνασσού κ. Βαγγέλη Σισαμάκη και τους Αντιδημάρχους και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα  έγινε στα πλαίσια της εφαρμογής του Νόμου Καλλικράτη.

περισσότερα...


Ανάπλαση και Ανακατασκευή της Λεωφόρου Δημοκρατίας

Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανακατασκευή Νησίδας και πεζοδρομίων Λεωφ. Δημοκρατίας».  Το έργο αφορά την ανακατασκευή της νησίδας και των πεζοδρομίων (των 2 πλευρών) της Λεωφ. Δημοκρατίας από τη συμβολή της με την Λ. Χαριλάου Τρικούπη και την Οδό Ιερωνυμάκη έως την Καποδιστρίου  και του οικοδομικού τετραγώνου μεταξύ των οδών Καλαμά, Λ. Δημοκρατίας και Μαξίμου Μαργουνίου όπως επίσης και την τοποθέτηση Νέων Φωτιστικών και φύτευση Δέντρων κατά μήκος τους.

περισσότερα...


Παρουσίαση του πρώτου Υπαίθριου Γυμναστηρίου Ηρακλείου

Στην παρουσίαση του πρώτου υπαίθριου γυμναστηρίου στην περιοχή του πρώην Καράβολα προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου.¨Το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο, αποτελεί μία καινοτομία για την πόλη μας, η οποία εφαρμόζεται πιλοτικά, συνδέοντας τις φυσικές δραστηριότητες των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο, με την εκγύμναση  όλου του σώματος σε διπλούς σταθμούς απασχόλησης¨, τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.


 Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού για την Τριτοβάθμια Επεξεργασία Λυμάτων

Ενεκρίθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ η μελέτη και η διαδικασία δημοπράτησης του έργου με τίτλο : « Επέκταση Βιολογικού Καθαρισμού Ηρακλείου για την Τριτοβάθμια Επεξεργασία των Λυμάτων».

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 10.200.000 € πλέον ΦΠΑ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Ιδίους Πόρους.

Με το έργο αυτό, τα λύματα θα τυγχάνουν τριτοβάθμιας επεξεργασίας με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, γεγονός που εξασφαλίζει 6.000 κυβικά νερού ημερησίως και το οποίο θα μπορεί να διοχετεύεται για την κάλυψη αναγκών άρδευσης.

περισσότερα...