επιστροφή
Main_page
Newsletter No21 - Σεπτέμβριος 2010
21/09/2010

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για θέματα ποιότητας στη Δημόσια Διοίκηση

Εγκαίνια της Στοά Μακάσι -  Χώρος Μνήμης και Ιστορίας

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνάντηση για την «Ισότητα των δύο φύλων»

Διαβούλευση για Πολεοδομικές Μελέτες

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η Αναστύλωση της Πύλης Παντοκράτορα


 Εκπροσώπηση της Ελλάδας από το Δήμο Ηρακλείου στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για θέματα ποιότητας στη Δημόσια Διοίκηση

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου με θέμα την εκπροσώπηση της χώρας μας από το Δήμο Ηρακλείου στην 4η   Ευρωπαϊκή Συνάντηση  Οργανισμών που εφαρμόζουν το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (Κ.Π.Α.) σε ειδική διημερίδα που θα  διεξαχθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2010 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Ειδικότερα τονίστηκε η μεγάλη και συνεχής προσπάθεια  που καταβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου για τη βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, που είχε ως αποτέλεσμα τη βράβευση του με το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών, τον Απρίλιο του 2009.

περισσότερα...


  Εγκαίνια της Στοά Μακάσι -  Χώρος Μνήμης και  Ιστορίας 

Η Δημοτική Αρχή συνεπής στην δέσμευση της για αποκατάσταση και ανάδειξη των ενετικών τειχών της πόλης μας, του μεγαλύτερου οχυρωματικού έργου της Μεσογείου εγκαινίασε ένα πολύ σημαντικό τμήμα τους, το σύμπλεγμα της Πύλης, της Στοάς και της Χαμηλής  Πλατείας Μακάσι. 

Η στοά Μακάσι  βρίσκεται κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο (Τάφος Καζαντζάκη) απέναντι από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, είναι συνολικού μήκους 110μ. και ένωνε το εσωτερικό της πόλης με το χώρο της ανατολικής χαμηλής πλατείας του προμαχώνα Μαρτινέγκο.

περισσότερα...


 Ο Δήμος Ηρακλείου στη συνάντηση με θέμα την «Ισότητα των δύο φύλων» στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος «Η Ευρώπη Για τους Πολίτες»

Η αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανόλη Αλεξάκη και εκπροσώπους από τα Τοπικά Διαμερίσματα, τα Γυναικεία Σωματεία και τους Συλλόγους της πόλης είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σχετικά με θέματα στήριξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων και άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ γυναικών και ανδρών.  Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και αντιπροσωπείες από τους Δήμους Λεμεσού, Φιλιππούπολης και Θεσσαλονίκης.

περισσότερα...


 Διαβούλευση για Πολεοδομικές Μελέτες

Παρουσιάστηκε το Α1 Στάδιο της Πολεοδομικής Μελέτης των τριών πολεοδομικών ενοτήτων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ηρακλείου στους εμπλεκόμενους φορείς από την Υπηρεσία και τους Μελετητές.

Σκοπός της παρουσίασης αυτής ήταν αφενός ο σχολιασμός και η έκφραση γνώμης από όλους τους συντελεστές του Πολεοδομικού Σχεδιασμού, κυρίως όμως ή εξαγωγή συμπερασμάτων και παρατηρήσεων για την μέχρι τώρα πορεία των μελετών.

περισσότερα...


Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων (ISWA) κ. Atilio Savino, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Περιβάλλοντος της Αργεντινής και είναι εκ των πρωτεργατών της συμφωνίας του Κιότο για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας της ISWA, ενόψει και της συνόδου στο Μεξικό το Δεκέμβριο του 2010, για την ανάδειξη των σημαντικών δυνατοτήτων περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες διαχείρισης αποβλήτων.


  Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η Αναστύλωση της Πύλης Παντοκράτορα

Μετά από δυναμικές διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Γεν.Γραμματέα του ΥΠΠΟ κα. Λίνα Μενδώνη και το Γεν.Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ.Αθανάσιο Καρούτζο, ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ στο ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης, με την υπ’ αριθμ.3930/01-09-10 απόφαση, το έργο «ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΠΥΛΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ».

Το έργο αυτό αφορά τα Ενετικά Τείχη και πιο συγκριμένα τις, Στερεωτικές Εργασίες, αρχικά, για την Στατική Αποκατάσταση μιας από τις σημαντικότερες Αστικές Πύλες του Μεγάλου Οχυρωματικού Έργου του Βενετσιάνικου Χάνδακα.

περισσότερα...