επιστροφή
Main_page
Newsletter No23 - Νοέμβριος 2010
22/11/2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Συνάντηση των Δημάρχων των Δήμων που συνενώνονται στο νέο Δήμο Ηρακλείου

Συνάντηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αφισορύπανσης

Διάθεση ποδηλάτων στον Καράβολα μόνο τα Σαββατοκύριακα

Προχωράει και η Β φάση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου

Αναπλάσεις Παπαναστασίου και Παρασκευοπούλου

 


 Συνάντηση των Δημάρχων των Δήμων που συνενώνονται στο νέο Δήμο Ηρακλείου

Συναντήθηκαν στη Λότζια οι Δήμαρχοι των Δήμων που συνενώνονται στο νέο Δήμο Ηρακλείου με θέμα την καλύτερη προετοιμασία της εφαρμογής του Καλλικράτη από 1 Ιανουαρίου 2011.

Συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στους Δήμους από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και αποφασίσθηκε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες και ο νέος Δήμος Ηρακλείου να μπορεί να ασκήσει τις αρμοδιότητες αυτές.

περισσότερα...


  Συνάντηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αφισορύπανσης

Την Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του εισαγγελέα κ. Μαρκάκη με τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ.  Νώντα Σαρρή και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χαλκιαδάκη. Το θέμα της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος της αφισορύπανσης στην πόλη μας , ειδικά οξυμένο στην πόλη μας το τελευταίο τρίμηνο.

περισσότερα...


   Διάθεση ποδηλάτων στον Καράβολα μόνο τα Σαββατοκύριακα

Η διάθεση ποδηλάτων για δωρεάν χρήση στους πολίτες από το Δήμο Ηρακλείου στην περιοχή του Καράβολα θα είναι για τους χειμερινούς μήνες δυνατή ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ και συγκεκριμένα, για μεν το Σάββατο από τις 11.00΄π.μ. έως τις 20.00΄μ.μ., για δε την Κυριακή από τις 10.00΄π.μ. έως τις 20.00΄μ.μ.

Για τη δυνατότητα χρήσης ποδηλάτου υπενθυμίζεται ότι απαιτείται επίσημο έγγραφο (ταυτότητα ή δίπλωμα ή διαβατήριο) και η συμπλήρωση μιας αίτησης με τα προσωπικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου, η οποία θα διατίθεται από το προσωπικό του Δήμου στο δημοτικό κιόσκι στην περιοχή του Καράβολα. 


   Προχωράει και η Β φάση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου  Ηρακλείου

Υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης το Τεχνικό Δελτίο για την κατάθεση του φακέλου και την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 του ΕΣΠΑ, της χρηματοδότησης της Β φάσης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης.

Η Β φάση περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των λοιπών οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών  και των θεατρικών συστημάτων του έργου (σκηνή, φωτισμοί, οπτικοακουστικά) καθώς και τον εξοπλισμό του ΠΣΚΗ προκειμένου να παραδοθεί το 2012 σε πλήρη λειτουργία.


Αναπλάσεις Παπαναστασίου και Παρασκευοπούλου

Δημοπρατήθηκε από το ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ η μελέτη ανάπλασης συνολικού μήκους 2.000μ περίπου από την οδό Επιδαύρου έως την οδό Ανθέων μετατρέποντας την Παπαναστασίου σε μια λεωφόρο πλάτους 15 μέτρων (από 6-8 μέτρα) περιβαλλοντικά αναβαθμισμένη με υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα.

Επίσης κατατέθηκε το Τεχνικό Δελτίο της οδού Παρασκευοπούλου για ένταξη της στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.400.000 ευρώ + ΦΠΑ. Είναι ένα σημαντικό έργο μεγάλης αξίας αφού θα αποσυμφορίσει το υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα αναβαθμίσει τη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

περισσότερα...