επιστροφή
Main_page
Newsletter No24 - Δεκέμβριος 2010
28/12/2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

Ο Δήμος Ηρακλείου σας εύχεται Χρόνια Πολλά!


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Ορκωμοσία του Δημάρχου Ηρακλείου και των Δημοτικών Συμβούλων

Συνεργασία του Δημάρχου με τους Δ/ντες και τους Αντιδημάρχους

Εκδηλώσεις Χριστούγεννα 2010 - Πρωτοχρονιά 2011

Έκδοση λευκώματος σε συνεργασία Δήμου και Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Συνεργασία του Δημάρχου με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού

Οριστική Παραλαβή του Ναού του Αγίου Πέτρου από Στελέχη του ΥΠΠΟ

 


Ορκωμοσία του Δημάρχου Ηρακλείου και των Δημοτικών Συμβούλων

Tην Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων. Ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Κουράκης κατά την ομιλία του δήλωσε ότι ο Καλλικράτης μπορεί να αποτελέσει την αναγκαία δομική πολιτική αλλαγή, για μια νέα αναπτυξιακή αντίληψη και κουλτούρα, για ένα νέο πλαίσιο τοπικής διακυβέρνησης

περισσότερα...


 Συνεργασία του Δημάρχου με τους Δ/ντες και τους Αντιδημάρχους

Συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, τους Αντιδ/ρχους και τους Δ/ντες του Δήμου στη Λότζια. Ο Δήμαρχος συζήτησε με τους συνεργάτες για όλα τα νέα δεδομένα που θα υπάρχουν στο Δήμο, αντάλλαξαν απόψεις και ζήτησε την ένταση των προσπαθειών τους προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί με πλήρη επιτυχία στις νέες αυξημένες υποχρεώσεις του Καλλικράτη από 1/1//2011.  

περισσότερα...


   Εκδηλώσεις Χριστούγεννα 2010 - Πρωτοχρονιά 2011

Συνεχίζονται οι Εκδηλώσεις «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2011» του Δήμου Ηρακλείου. Η φωταγώγηση του  Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 20:30 με τη Νατάσα  Θεοδωρίδου και το  συγκρότημα της. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου επιλέγοντας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.


   Έκδοση λευκώματος σε συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Ύστερα από σχετικές συζητήσειςμεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κώστα Βαρδαβά και της Προϊσταμένης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης κ. Ζαχαρένιας Σημανδηράκη και μετά από εγκριτική απόφαση της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους,  ο Δήμος Ηρακλείου και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης προχωρούν  σε συνεργασία για την  παρουσίαση σε ειδική έκδοση πολύτιμου φωτογραφικού υλικού του ΙΑΚ που αφορά στο Ηράκλειο και την περιοχή του στο πέρασμα του χρόνου.

περισσότερα...


Συνεργασία του Δημάρχου με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού

Στη Λότζια είχε συνάντηση και συνεργασία ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη. Στη συζήτηση που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα ο Δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε βασικά ζητήματα που αφορούν το Ηράκλειο όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Μουσειογραφική Μελέτη – Τοποθέτηση των εκθεμάτων στο χώρο, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

περισσότερα...


 Οριστική Παραλαβή του Ναού του Αγίου Πέτρου από Στελέχη του ΥΠΠΟ

Φωτογραφίες απο το Ναό του Αγίου Πέτρου όπου σήμερα , Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, έγινε η Οριστική Παραλαβή του Έργου απο Στελέχη του ΥΠΠΟ. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συζήτησε και ζήτησε τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με τον Δήμο Ηρακλείου για την επιτάγχυνση των εργασιών ολοκλήρωσης και της Μελέτης Ανάδειξης του Περιβάλλοντα χώρου του Αγίου Πέτρου.

περισσότερα...