επιστροφή
Main_page
Newsletter No27 - Απρίλιος 2011
21/04/2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Ηράκλειο 2014 – Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Περιήγηση και Ξενάγηση στα Ενετικά Τείχη

Συναντήσεις του Δημάρχου για την αυθαίρετη κατάληψη Δημοτικού Χώρου

Επιβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου για χρήση εδάφους-υπεδάφους

Μελέτη Ανάπλασης και Αισθητικής Αναβάθμισης Λ. Ικάρου

Αναστήλωση Πύλης Παντοκράτορα - Μέτωπο προς την Πόλη

 


  Εκδηλώσεις στα πλαίσια « Ηράκλειο 2014 – Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 4η εκδήλωση στο πλαίσιο του « Ηράκλειο 2014 – Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας » ( έπειτα το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, την Εθελοντική Δεντροφύτευση, τη Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα – Street Party), “Μια γλυκιά σκέψη για την πόλη μας”.

περισσότερα...


  Περιήγηση και Ξενάγηση στα Ενετικά Τείχη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 η πρώτη περιήγηση και ξενάγηση στα Ενετικά Τείχη και στις Πύλες της πόλης μας που διοργάνωσε η Επιτροπή Πολιτιστικών της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


Συναντήσεις του Δημάρχου για την αυθαίρετη κατάληψη Δημοτικού Χώρου

Συνεργασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Περισυνάκη, τον Πολιτικό Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ Στρατή Δαγκωνάκη και το Σωματείο  Ιδιοκτητών Καφε & Μπάρ Ν. Ηρακλείου με θέμα την αυθαίρετη κατάληψη Δημοτικού Χώρου.

περισσότερα...


  Επιβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου για χρήση εδάφους-υπεδάφους

Με ομόφωνη απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε μετά από την τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, να υποστηρίξει όπου χρειαστεί - Πολιτικά και Νομικά - την υπ. αριθ. 192/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που αφορά την «επιβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου για χρήση εδάφους και υπεδάφους».

περισσότερα...


 Μελέτη Ανάπλασης και Αισθητικής Αναβάθμισης Λ. Ικάρου

Παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη η Αρχιτεκτονική Μελέτη Ανάπλασης της Λ. Ικάρου από αεροδρόμιο έως την Καρτερού. Τη σχετική Μελέτη εκπονεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Η μελέτη για το 2ο τμήμα από Καρτερού μέχρι Μαυσώλου εκπονείται  από μελετητές  στους οποίους έχει ανατεθεί το έργο αυτό. Επίσης έχει αποτυπωθεί μετά από εντολή του Δημάρχου και το τμήμα της Λ. Ικάρου από Μουσείο μέχρι την Εθνική Αντιστάσεως παράλληλα εκπονείται αρχιτεκτονική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

περισσότερα...


Αναστήλωση Πύλης Παντοκράτορα - Μέτωπο προς την Πόλη

Υπογραφή της σύμβασης για το έργο: «Αναστήλωση Πύλης Παντοκράτορα Μέτωπο προς την Πόλη». Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που αφορά την Στατική Αποκατάσταση – Αναστήλωση μιας από τις Αστικές Πύλες του Μεγάλου Οχυρωματικού Έργου του Βενετσιάνικου Χάνδακα, την Πύλη Παντοκράτορα (Χανιώπορτα), που παρουσίαζε μεγάλο πρόβλημα στατικής επάρκειας.

περισσότερα...