επιστροφή
Main_page
Newsletter No28 - Μαϊος 2011
25/05/2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων στους Παιδικούς Σταθμούς

Εκδηλώσεις Ιστορικής Μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης

Κατατέθηκε ο Φάκελος Υποψηφιότητας για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Έγινε η 1η Παρέμβαση στο συνοικισμό των  τσιγγάνων στη Ν. Αλικαρνασσό

Νέες διανοίξεις στην περιοχή Ηλιούπολης

Ανάπλαση – Ανακατασκευή Λ. Ν.Πλαστήρα και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Μελέτη Ανάπλασης και Αισθητικής Αναβάθμισης Λ. Ικάρου

 


Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου , γνωστοποιεί στους Δημότες του Δήμου Ηρακλείου, ότι από την Τρίτη 24 Μαΐου 2010, θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων στα ΚΕ.Π.Α του Δήμου Ηρακλείου, για το επόμενο Σχολικό έτος 2011-2012.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα ΚΕ.Π.Α μέχρι και την Παρασκευή  24 Ιουνίου 2011.

περισσότερα...


Εκδηλώσεις Ιστορικής Μνήμης για τα 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαϊου 2011 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου και στην Ενετική Πύλη Μακάσι με ομιλία για τη Μάχη της Κρήτης, έκθεση πολεμικού και φωτογραφικού υλικού, αφηγήσεις και μουσική και τραγούδια.

περισσότερα...


Κατατέθηκε ο Φάκελος Υποψηφιότητας για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Η ΑφίσαΚατατέθηκε  η Υποψηφιότητα του Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Η πρόταση περιελάμβανε, μια πλήρης αναφορά για προτεινόμενες Νεανικές Δράσεις που θα λάβουν χώρα το 2014 και καλύπτουν θέματα όπως το Περιβάλλον, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί, η Νεανική Επιχειρηματικότητα & Απασχόληση, οι Καινοτομίες & Νέες Τεχνολογίες, η Λογοτεχνία, η Αγροτική Τοπική Οικονομία, η Δια Βίου Μάθηση, η Φυλετική Διαφορετικότητα, τα Σύγχρονα Κοινωνικά Ζητήματα, οι Σύγχρονες Νεανικές Δομές κ.α.

περισσότερα...


Έγινε η 1η Παρέμβαση από το Δήμο στο συνοικισμό των  τσιγγάνων στη Ν. Αλικαρνασσό

Έγινε κατεδάφιση σε επτά (7) καλύβες (παραπήγματα) στο χώρο που διαμένουν οι τσιγγάνοι στη Νέα Αλικαρνασσό με εντολή Δημάρχου.

Ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καμπανός Κωνσταντίνος μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού κ. Σεκέρη Αντώνη βρέθηκαν στις νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10.05.2011 στον καταυλισμό των τσιγγάνων και σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο των τσιγγάνων τα μηχανήματα του Δήμου Ηρακλείου κατεδάφισαν και απομάκρυναν τα υλικά στη χωματερή. 

περισσότερα...


Νέες διανοίξεις στην περιοχή Ηλιούπολης

Εφαρμόζοντας το σχέδιο πόλης στην περιοχή ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις διανοίξεις με αυτεπιστασία.

Πραγματοποιείται διάνοιξη στην περιοχή Ηλιούπολης, στους δρόμους Φαιστού και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από την οδό Ανθέων προς την οδό Παπά Πέτρου Γαβαλά και κάθετα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

περισσότερα...


Ανάπλαση – Ανακατασκευή Λ. Ν.Πλαστήρα και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Πραγματοποιήθηκε στη Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Καμπανό και μηχανικούς του Δήμου και της ΔΕΠΤΑΗ με αντικείμενο τις παρεμβάσεις ανάπλασης στις λεωφόρους Πλαστήρα και Αρχ. Μακαρίου που βρίσκονται σε επαφή με το Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

περισσότερα...


Μελέτη Ανάπλασης και Αισθητικής Αναβάθμισης Λ. Ικάρου

Παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη η Αρχιτεκτονική Μελέτη Ανάπλασης της Λ. Ικάρου από αεροδρόμιο έως την Καρτερού. Τη σχετική Μελέτη εκπονεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Η μελέτη για το 2ο τμήμα από Καρτερού μέχρι Μαυσώλου εκπονείται  από μελετητές  στους οποίους έχει ανατεθεί το έργο αυτό. Επίσης έχει αποτυπωθεί μετά από εντολή του Δημάρχου και το τμήμα της Λ. Ικάρου από Μουσείο μέχρι την Εθνική Αντιστάσεως παράλληλα εκπονείται αρχιτεκτονική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

περισσότερα...