επιστροφή
Main_page
Newsletter No29 - Ιούνιος 2011
21/06/2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Παρουσίαση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Δήμου Ηρακλείου

2η Ανάρτηση Κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων τριών πολεοδομικών ενοτήτων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ηρακλείου

Η Υποδοχή της φλόγας των Special Olympics

Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Ηρακλείου

Το Ηράκλειο στην ΤΕΛΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ των Υποψήφιων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Νεολαίας για το 2014

Υπογραφή της Β’ Φάσης κατασκευής του κτιρίου «ΑΧΤΑΡΙΚΑ»

 


Παρουσίαση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Δήμου Ηρακλείου

Η ΑφίσαΠαρουσίαση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Ανδρογέω, οδός Ανδρογέω, αρ. 4, 2ος όροφος. Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα της ψηφιακής καταγραφής και παρακολούθησης ενός συνόλου πολεοδομικών δεδομένων όπως οι κατά τόπους ισχύοντες όροι και περιορισμοί δόμησης, οι Πολεοδομικές Μελέτες, οι Πράξεις Εφαρμογής, τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, τα όρια οικισμών, αρχαιολογικών ζωνών, απαλλοτριώσεων, ρεμάτων, το οδικό δίκτυο, οι χρήσεις γης, σεισμικά δεδομένα και άλλες πολεοδομικές πληροφορίες σε ενιαίο γεωγραφικό υπόβαθρο.

περισσότερα...


 2η Ανάρτηση Κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων τριών πολεοδομικών ενοτήτων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και για 30 ημέρες στην Αίθουσα του Πολύκεντρου Νεολαίας της Παλιάς Λαχαναγοράς επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου ξεκίνησε η δεύτερη ανάρτηση των κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων τριών πολεοδομικών ενοτήτων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ηρακλείου. Τα όρια των Πολεοδομικών Ενοτήτων, συνολικής έκτασης 3.150 στρεμμάτων, ορίζονται ως εξής:

περισσότερα...


Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ηρακλείου

Στα πλαίσια του προγράμματος "Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών" η Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά την λειτουργία 4 νέων και 3 υφιστάμενων αντιστοίχων δομών συμμετέχοντας στη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" που στοχεύει στην αύξηση της απασχολισιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία μέσω της παροχής θέσεων  φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους από τις παραπάνω δομές , συνολικού προϋπολογισμού 3.836.000 € που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2011-2013 (δύο χρόνια) .
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών του Δήμου Ηρακλείου.


Η Υποδοχή της φλόγας των Special Olympics

Από την υποδοχή της φλόγαςΣε μια σεμνή τελετή στο Παγκρήτιο Στάδιο τπραγματοποιήθηκε η υποδοχή της φλόγας των Special Olympics- Αθήνα 2011 στην πόλη μας. 

Ο κ. Κουράκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα Special Olympics και κάλεσε τους δημότες να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις  στην πόλη μας την επόμενη εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο χαιρετισμό του τόνισε :

περισσότερα...


 Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Ηρακλείου

Ο  Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία ¨ ΕΡΙΚΣΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε ¨ τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου : ¨Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης¨. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.178.269,07 € και χρηματοδοτείται  από το Ε.Π. ¨Ψηφιακή Σύγκλιση¨ (Ε.Σ.Π.Α.).

περισσότερα...


 Το Ηράκλειο στην ΤΕΛΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ των Υποψήφιων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Νεολαίας για το 2014

Από τις εκδηλώσειςΣτις τρεις επικρατέστερες πόλεις της Ευρώπης, προκρίθηκε το Ηράκλειο μεταξύ πολλών Ευρωπαϊκών πόλεων όπως η Βαρκελώνη, το Ικόνιο της Τουρκίας κ.α.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση που είχε ο Δήμος μας από την αρμόδια επιτροπή το Ηράκλειο είναι στους τρεις τελικούς υποψηφίους για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Η Επιτροπή εξέτασε όλες τις προτάσεις που είχαν υποβάλλει Δήμοι από όλη την Ευρώπη και κατέληξε σε τρεις πόλεις: το Ηράκλειο, Ιβάνοβο από την Ρωσία και τη Θεσσαλονίκη.

περισσότερα...


 Υπογραφή της Β’ Φάσης κατασκευής του κτιρίου «ΑΧΤΑΡΙΚΑ»

Η Α’ Φάση , που έχει ήδη ολοκληρωθεί, περιλάμβανε την ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου με «μανδύες» οπλισμένου σκυροδέματος, Στη φάση αυτή έγιναν επίσης καθαιρέσεις των υφιστάμενων πλακών , δοκών και υποστυλωμάτων και κατασκευή νέων. Έτσι τώρα έχουμε ένα κτίριο ασφαλές, αντισεισμικό με δυνατότητα αντοχής ακόμα και σε εξαιρετικά μεγάλες καταπονήσεις.