επιστροφή
Main_page
Newsletter No30 - Ιούλιος 2011
26/07/2011

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2011"

Πανευρωπαϊκή Διάκριση για τον Δήμο σε Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Δύο Νέα Σχολικά Κτίρια στο Δήμο Ηρακλείου

Επέκταση του Ασύρματου Δικτύου του Δήμου στην Παναγίτσα

Πληρωμή προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους



 Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2011"

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2011" που ξεκίνησαν το Σάββατο 2 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 20 Σεπτεμβρίου. Το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Μεσογειακό φεστιβάλ Τεχνών. Επίσης, διοργανώνονται και περιφερειακές εκδηλώσεις σε διάφορες Τοπικές Κοινότητες του νέου διευρυμένου Δήμου Ηρακλείου. Παράλληλα, στη χαμηλή πλατεία του Προμαχώνα «Βηθλεέμ» λειτουργεί ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος.

Κατεβάστε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων εδώ και του δημοτικού κινηματογράφου εδώ.


 Πανευρωπαϊκή Διάκριση για τον Δήμο σε Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Με την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργανώθηκε στα πλαίσια της 25ης επετείου του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων EUROCITIES βραβεύθηκε ο Δήμος Ηρακλείου και η φωτογράφος Αντιγόνη Μεταξάκη. Υπενθυμίζουμε ότι ο Διαγωνισμός που απευθυνόταν σε νέους φωτογράφους από όλη την Ευρώπη ηλικίας 15-25 ετών, είχε ως θέμα «τους ανθρώπους και τον τόπο», τον κοινωνικό ιστό δηλαδή της πόλης τους από μια άλλη ματιά, μακριά από τις συνηθισμένες εικόνες μάρκετινγκ, αλλά με κύρια θέματα : τον πλούτο και τη φτώχεια, τον προγραμματισμό για το μέλλον, τις διαδικασίες μετασχηματισμού, τις κατοικήσιμες γειτονιές κ.α. παρόμοια θέματα που συνδέουν τους πολίτες στην πόλη μας.

περισσότερα...


 Δύο Νέα Σχολικά Κτίρια στο Δήμο Ηρακλείου

Συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση δράσεων και έργων του ΕΣΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στο Δήμαρχο τα σύμφωνα αποδοχής όρων για δύο νέα έργα που αφορούν δύο σχολικά κτίρια στο Δήμο Ηρακλείου.

Το πρώτο έργο αφορά την «Ενίσχυση – Αντικατάσταση στέγης και Προσθήκη κατ΄ έκταση νέου τριώροφου τμήματος στο κτίριο που στεγάζει το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου ». Το δεύτερο έργο αφορά την « Ανέγερση 23ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στις Οδούς Λασαίας & Αυλώνος ( Θέρισσος) ».


 Επέκταση του Ασύρματου Δικτύου του Δήμου στην Παναγίτσα

Στα πλαίσια  της συνεχούς  παροχής υπηρεσιών  προς  τους Δημότες,  ανακοινώνουμε την λειτουργία ενός νέου κόμβου ελεύθερης Διαδικτυακής πρόσβασης, στην πλατεία Παναγίτσας - Μασταμπά. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο μέσω των ασύρματων συσκευών τους.  Οι συσκευές αυτές περιλαμβάνουν φορητούς υπολογιστές, tablet  υπολογιστές  και  κινητά  τηλέφωνα  με  τεχνολογία  wi-fi.

Εκμεταλλευόμενοι  στο  έπακρο  την υποδομή  του  Δικτύου  των  οπτικών Ινών στο Ηράκλειο, το αμέσως  επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η υλοποίηση του διπλασιασμού των σημείων πρόσβασης στο Δωρεάν ασύρματο δίκτυο, καλύπτοντας σημαντικά  τις  πλατείες και  τις  γειτονιές της  πόλης.

περισσότερα...


Πληρωμή προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους

Από  το Τμήμα Κοινωνικής  Προστασίας και Αρωγής του Δήμου Ηρακλείου  ανακοινώνεται ότι η πληρωμή των προνοιακών  επιδομάτων θα αρχίσει στις  26 Ιουλίου 2011  και οι δικαιούχοι όλων των επιδομάτων  συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος  Παιδικής Προστασίας μπορούν να το εισπράξουν κατ΄οίκον.

περισσότερα...