επιστροφή
Main_page
Newsletter No31 - Αύγουστος 2011
22/08/2011

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον θάνατο του Μανώλη Παγωμένου

Εργασίες για την πρόληψη & αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Ενημέρωση δικαιούχων για την είσπραξη προνοιακών επιδομάτων

Ενστάσεις 2ης ανάρτησης κτηματολογίου πολεοδομικών μελετών

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης

Έκθεση Κρητικού Βιβλίου από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Αστικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Νέας ΑλικαρνασσούΨήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον θάνατο του Μανώλη Παγωμένου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στην έκτακτη συνεδρίαση του το Σάββατο 20/08/2011, και μετά από σχετική αναφορά του Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη και του προέδρου του Σώματος κ. Δημήτρη Καρατζάνη, στον αποβιώσαντα πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ και επι σειρά ετών Αντιδήμαρχο στο Δήμο Ηρακλείου Μανόλη Παγωμένο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

περισσότερα...


Εργασίες για την πρόληψη & αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Μέτρα για την αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων, λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου, δεδομένου ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών είναι αρκετά. Για τον λόγο αυτό, η ανάγκη δρομολόγησης συντονισμένων έργων, και η ανάληψη δράσεων για την πρόληψη των πλυμμηρικών φαινομένων είναι επιβεβλημένη, και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Δήμος Ηρακλείου.

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών.


Ενημέρωση δικαιούχων για την είσπραξη προνοιακών επιδομάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου, ασκώντας τη σχετική αρμοδιότητα βάσει του αρ. 94 παρ.Β του  Ν.3852/2010  και για λογαριασμό όλων των δήμων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, ότι κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου τα επιδόματα θα εισπράττονται  μέσω της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.


 Ενστάσεις 2ης ανάρτησης κτηματολογίου πολεοδομικών μελετών

Η 2η ανάρτηση του κτηματολογίου των πολεοδομικών μελετών των παραπάνω περιοχών είχε ορισθεί για το χρονικό διάστημα ενός μηνός από 20 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου 2011. Όσοι συνδημότες δεν πρόλαβαν θα εξυπηρετούνται μέχρι τέλος Αυγούστου στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου.

Υποβλήθηκαν συνολικά 370 ενστάσεις, 404 δηλώσεις ιδιοκτησίας και 33 αιτήσεις συμπλήρωσης στοιχείων, γενικό σύνολο 807 αιτήσεις έναντι 5500 της πρώτης ανάρτησης.

περισσότερα...


Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης

Στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες όπου διαβιούμε ως κοινωνία, η εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση τους, είναι πρωταρχικό μέλημα του Δήμου Ηρακλείου. Στα πλαίσια λοιπόν των δυνατοτήτων της κοινωνίας της Πληροφορίας, επετεύχθη η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης».

Το όλο έργο χρηματοδοτείται από το Ε. Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ, το συντονισμό και την διαχείριση θα έχει ο Δήμος Ηρακλείου για λογαριασμό και των υπόλοιπων μεγάλων Δήμων της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου). Η επιτυχία της ανάληψης του εν λόγω προγράμματος οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη πολύμηνη συλλογική προετοιμασία και άριστη συνεργασία του τμήματος της Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου με τις αντίστοιχες υπηρεσίες Πληροφορικής των αντίστοιχων μεγάλων Καλλικρατικών Δήμων του νησιού.

περισσότερα...


 Έκθεση Κρητικού Βιβλίου από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Συνεργασία πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καρατζάνη, τον Πρόεδρο των βιβλιοπωλών κ. Μανόλη Κυριάκη και τον προϊστάμενο της Βικελαίας βιβλιοθήκης κ. Δημήτρη Σάββα. Σκοπός της συνεργασίας ήταν η ανάδειξη και προώθηση του κρητικού βιβλίου με την οργάνωση σχετικής έκθεσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ν. Ηρακλείου, το Σύνδεσμο Λογοτεχνών και το Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από  25 Αυγούστου μέχρι 11 Σεπτέμβρη από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ μπροστά (Δυτικά ) από τη Λότζια, όπου θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις. (Πληροφορίες για συμμετοχή στην έκθεση στον πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοπωλών, βιβλιοπωλείο Κυριάκης, Έβανς 87 - πεζόδρομος).


 Αστικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Νέας Αλικαρνασσού

Ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Δήμου στην Νέα Αλικαρνασσό στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Καμπανός και Βαγγέλης Σισαμάκης, ο Πολιτικός Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Σπυριδάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλικαρνασσού κ. Αντώνης Σεκέρης, Δημοτικοί Σύμβουλοί και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και του Δήμου Ηρακλείου.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η ωρίμανση και πορεία των Αστικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων της Νέας Αλικαρνασσού.

περισσότερα...