επιστροφή
Main_page
Newsletter No32 - Σεπτέμβριος 2011
20/09/2011

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Ευεργετικές Ρυθμίσεις Οφειλών από τον Δήμο Ηρακλείου

Πρωτοβουλία Εθελοντικής Δράσης για την Πολιτική Προστασία

Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας στις Δαφνές

Πράσινος Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ατσαλένιο

Παραδόθηκε το νέο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η έκθεση Κρητικού Βιβλίου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες»Ευεργετικές Ρυθμίσεις Οφειλών από τον Δήμο Ηρακλείου

Σύμφωνα με τον Ν. 3979/2011 άρθρο 54 και την 511/2011 Απόφαση  Δημοτικού Συμβουλίου  Ηρακλείου  μπορούν  να ρυθμίζονται  και να εξοφλούνται , κατόπιν  αιτήσεως του υπόχρεου, οι παρακάτω οφειλές, εξαιρουμένων  των προστίμων αυθαίρετων κατασκευών. Αιτήσεις  για την ανωτέρω  ρύθμιση  θα γίνονται  δεκτές μέχρι  31/10/2011.


 Πρωτοβουλία Εθελοντικής Δράσης για την Πολιτική Προστασία

Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011, ξεκινάει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Εθελοντισμό στην Πολιτική Προστασία « Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους » που διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

περισσότερα...


Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας στις Δαφνές

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον ανάδοχο η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας στις Δαφνές».  Ο προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το «Περιφερειακό πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013» και το Ελληνικό Δημόσιο και  η αποπεράτωση του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 540 ημερολογιακών ημερών.


Πράσινος Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ατσαλένιο

Η περιοχή των Νοτίων Προαστίων, το Ατσαλένιου, αποκτά το πρώτο βιοκλιματικό σταθμό της Περιοχής και του Δήμου Ηρακλείου. Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον ανάδοχο κατασκευής του έργου: «Ανέγερση ΙΒ’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας». Το έργο θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

περισσότερα...


 Παραδόθηκε το νέο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε για χρήση στους πολίτες το νέο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η κατασκευή Αθλητικών χώρων σε όλες τις περιοχές του Δήμου, ώστε η άθληση να αποτελέσει τρόπο ζωής για όλους τους Δημότες και για όλες τις ηλικίες.

περισσότερα...


 Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η έκθεση Κρητικού Βιβλίου

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και φίλων του βιβλίου απ’ όλη την Κρήτη ολοκληρώθηκε η έκθεση Κρητικού Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου και τη Βικελαία Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ν. Ηρακλείου το Σύνδεσμο Λογοτεχνών και το Σύλλογο Πολιτιστικής Αναπτύξεως.


 Ο Δήμος Ηρακλείου στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες»

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» με θέμα την «Κοινωνικοποίηση των εξαρτωμένων ατόμων μέσα στα πλαίσια της πρακτικής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Ισότητας των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες» με αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο Δήμο Λεμεσού Κύπρου για τo τελικό συνέδριο του προγράμματος.

περισσότερα...