επιστροφή
Main_page
Newsletter No33 - Οκτώβριος 2011
24/10/2011

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Ηράκλειο: Μέσα στη λίστα των smart21 communities of 2012

Στις 4 Νοεμβρίου το Διεθνές Συνέδριο για την Αραβοκρατία

Εναρξη Σχολής Γονέων στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Μη Βίας

Πρόγραμμα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς P.A.T.C.H.

Καθαρισμός Ρέματος Χρυσοβαλλάντου – Περιοχή Κορώνι Μαγαρά

 


Ηράκλειο: Μέσα στη λίστα των smart21 communities of 2012

Μεγάλη επιτυχία για την πόλη του Ηρακλείου. Ανακοινώθηκε από τον ICF Co-founder Louis Zacharilla σε εκδήλωση στην πόλη του Einhdoven της Ολλανδίας η λίστα με τις 21 πιο "έξυπνες" πόλεις του κόσμου για το 2012.Την αξιολόγηση πραγματοποιεί ο οργανισμός Intelligent Communities Forum που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Κεντρικό θέμα της φετινής αξιολόγησης ήταν η ύπαρξη αστικού οικοσυστήματος καινοτομίας στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών.Η αξιολόγηση είναι ετήσια.Πόλεις από όλο τον κόσμο υποβάλλουν αναφορά παρουσιάζοντας τις υποδομές και τις δραστηριότητές τους κάτω από συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει ο αξιολογών οργανισμός.


 Στις 4 Νοεμβρίου το Διεθνές Συνέδριο για την Αραβοκρατία

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από 4 έως 6 Νοεμβρίου, η Βικελαία Βιβλιοθήκη  του Δήμου Ηρακλείου, γνωστή για την πολιτιστική της δραστηριότητα και προσφορά, με ιδιαίτερη χαρά συνεχίζει τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Ελληνοανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών διοργανώνοντας το 13ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα:

 «ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ (824/6) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΦΩΚΑ (961)»

  «ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (4ος  αι. π.Χ. – 13ος μ.Χ.)»

περισσότερα...


Εναρξη Σχολής Γονέων στο 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων & προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου, διοργανώσουν Σχολή Γονέων με τίτλο "Σχέσεις εφήβων με την οικογένεια". Η ομάδα ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2011 (10 δίωρες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη 6.00 - 8.00 το απόγευμα).


Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Μη Βίας

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μη Βίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου μετά από πρωτοβουλία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011.

Η εκδήλωση είχε αφετηρία το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ακολούθησε πορεία σιωπηλής διαμαρτυρίας για να καταλήξει στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.

περισσότερα...


 Πρόγραμμα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς P.A.T.C.H.

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου και άλλους Ευρωπαίους Εταίρους συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα - P.A.T.C.H. (Prevention, Analysis and Tools for Cultural Heritage) - Μελέτη, Ανάλυση και Πρόληψη για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Πρόγραμμα P.A.T.C.H. έρχεται να προβλέψει την επόμενη μέρα των συνεπειών μιας φυσικής καταστροφής και περιλαμβάνει μέτρα ώστε να μειωθούν αυτές οι συνέπειες σε  μνημεία ανυπολόγιστης ιστορικής, αρχαιολογικής και αισθητικής αξίας.

περισσότερα...


 Καθαρισμός Ρέματος Χρυσοβαλλάντου – Περιοχή Κορώνι Μαγαρά

Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς στον καθαρισμό  του ρέματος της Χρυσοβαλλάντου της  υπό ένταξη στο σχέδιο πόλεως περιοχής Κορώνι Μαγαρά, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πλημμυρικών φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες.