επιστροφή
Main_page
Newsletter No36 - Ιανουάριος 2012
27/01/2012

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων - «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012»

Δημιουργία Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου

Απογραφή Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων από τα ΚΕΠ

Στο Δήμο Ηρακλείου το Παγκρήτιο Στάδιο και ο Περιβάλλον Χώρος

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ανάπτυξης

Στο Πρόγραμμα ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ¨ο Δήμος Ηρακλείου

 


Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων - «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012»

Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού θα κινείται το Ηράκλειο από τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και χάπενιγκς που αναμένεται να ικανοποιήσει απόλυτα μικρούς και μεγάλους.
Η παρέλαση των Καρναβαλιστών θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 (Χανιώπορτα – Καλοκαιρινού – Δικαιοσύνης – Πλατεία Ελευθερίας).
Το 3ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (9-12 ετών) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 10:30 (Έναρξη από Δημαρχείο).(Διοργάνωση «Λούφα και Παραλλαγή»)
Το 10ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (άνω των 18) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 10:30 (Έναρξη από Δημαρχείο). (Διοργάνωση «Λούφα και Παραλλαγή»)

περισσότερα...


Δημιουργία Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ)

Στις 24/1/2012 στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου του Δήμου Ηρακλείου και ώρα 14.00μ.μ, υπογράφθηκε παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κου Ι. Κουράκη  το συμφωνητικό συνεργασίας για τη δημιουργία του Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ),μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης.
Οι παραπάνω φορείς δημιουργούν ένα συλλογικό θεσμό, που θα προωθεί την  χρήση και την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ),στους τομείς της α) Δημόσιας Διοίκησης, β)  Εκπαίδευσης, γ) Αυτοδιοίκησης, δ) Επιχειρηματική κοινότητας και ε) Τοπικής κοινωνίας.

περισσότερα...


Απογραφή Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων από τα ΚΕΠ

Από το ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ανακοινώνεται ότι για την Απογραφή  των Δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων  στο Ενιαίο Εθνικό Μητρώο  Δικαιούχων Κοινωνικών και Προνοιακών επιδομάτων μέσω ΚΕΠ  απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά.

περισσότερα...


 Στο Δήμο Ηρακλείου το Παγκρήτιο Στάδιο και ο Περιβάλλον Χώρος

Υπεγράφη στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην Αθήνα μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) κο Λάμπρου, η σύμβαση παραχώρησης ολόκληρης της εγκατάστασης του Παγκρητίου Σταδίου αλλά και  του Περιβάλλοντος Χώρου. Ο Περιβάλλον Χώρος περιλαμβάνει παραθαλάσσια έκταση 50 στρεμμάτων από το Παγκρήτιο Στάδιο μέχρι τα όρια του Δήμου Γαζίου.

περισσότερα...


Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ανάπτυξης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σύμφωνο των Δημάρχων 

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σύμφωνο των Δημάρχων όπου συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου, συνεδρίασε σήμερα η Ομάδα Ενεργειακής Διαχείρισης και Κλιματικής Αλλαγής.
Η συνάντηση έγινε με την συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, των αρμόδιων αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων,  του Διευθυντή του Ενεργειακού Κέντρου της Περιφέρειας, εκπροσώπου του ΤΕΙ Κρήτης και στελεχών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης εξέφρασε την βούληση της Δημοτικής Αρχής για την εξοικονόμηση πόρων μέσα από πρωτοβουλίες και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

περισσότερα...


Στο Πρόγραμμα ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ¨ο Δήμος Ηρακλείου

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ». Το ποσό ανέρχεται σε 1. 540.000 € (το μεγαλύτερο στην Κρήτη).

Το Πρόγραμμα ¨ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ¨, στοχεύει στην βελτίωση των όρων ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό επίπεδε, στην προώθηση δράσεων επίδειξης με άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας, προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος.