επιστροφή
Main_page
Newsletter No38 - Μάρτιος 2012
30/03/2012

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Στις περιοχές Ατσαλένιο – Μεσαμπελιές ο Δήμαρχος Ηρακλείο

Κατεδαφίσεις Ακινήτων για Νέες Διανοίξεις Δρόμων

NAI του Κ.Α.Σ. σε Μελέτες του Δήμου Ηρακλείου

Δύο νέα τεύχη του περιοδικού «Παλίμψηστον» της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Νέος Κοινόχρηστος Χώρος στη Φορτέτσα

Στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το Φράγμα Ασιτών - Πρινιά ο Δήμαρχος

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη προσκαλεί όλα τα παιδιά της πόλης μας για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και μέσα από μουσικά παραμύθια να ταξιδέψουμε στον κόσμο των βιβλίων την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, ώρα 11 π.μ. στη Βασιλική Αγίου Μάρκου.

περισσότερα...

 

 


Στις περιοχές Ατσαλένιο – Μεσαμπελιές ο Δήμαρχος Ηρακλείο

Την ευρύτερη περιοχή του Ατσαλένιου και των Μεσαμπελιών μαζί με στελέχη της Πολεοδομίας του Δήμου  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης για να δεί επι τόπου την πορεία εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης στις συγκεκριμμένες περιοχές.Την ευρύτερη περιοχή του Ατσαλένιου και των Μεσαμπελιών μαζί με στελέχη της Πολεοδομίας του Δήμου  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης για να δεί επι τόπου την πορεία εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης στις συγκεκριμμένες περιοχές.

περισσότερα...


Κατεδαφίσεις Ακινήτων για Νέες Διανοίξεις Δρόμων

Ένα νέο πρόγραμμα έργων με ευρύ φάσμα  κατεδαφίσεων και μεγάλων διανοίξεων δρόμων υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου ενώ ταυτόχρονα  βρίσκονται σε εξέλιξη και δράσεις  με κύρια έμφαση στην επισκευή-συντήρηση του  οδικού δικτύου της πόλης .

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η επίλυση των προβλημάτων των δημοτών αλλά και η καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων. Στα πλαίσια αυτά έχουν ξεκινήσει οι κατεδαφίσεις ακινήτων  τα οποία έχει αποζημιώσει ο Δήμος προκειμένου να διανοιχτούν δρόμοι αλλά και να δημιουργηθούν πλατείες και χώροι πρασίνου.

περισσότερα...


NAI του Κ.Α.Σ. σε Μελέτες του Δήμου Ηρακλείου

Εγκρίθηκαν από το Κ.Α.Σ οι μελέτες που είχε καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου όπως ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης. Συγκεκριμμένα εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) οι παρακάτω μελέτες :

περισσότερα...


Δύο νέα τεύχη του περιοδικού «Παλίμψηστον» της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Το περιοδικό «Παλίμψηστον» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου έχει καθιερωθεί από το πρώτο τεύχος του, το 1985, ως ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά Λόγου στην Ελλάδα. Με νέα Συντακτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους: Κώστα Ανδρουλιδάκη, Ντιάνα Μανουρά, Κλαίρη Μιτσοτάκη, Κώστα Μπουρναζάκη, Γεωργία Ορφανού, ξεκίνησε την Γ' περίοδο κυκλοφορίας του από το τεύχος 25, το φθινόπωρο του 2010.


Νέος Κοινόχρηστος Χώρος στη Φορτέτσα 

Έκταση 2,5 στρεμμάτων στη Φορτέτσα αναμένεται να αξιοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να το αποδώσει στην τοπική κοινωνία ως χώρο πρασίνου και παιδική χαρά σε εφαρμογή του σχεδίου πόλης .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης  Κουράκης μαζί με  τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρη Καρατζάνη στελέχη της Πολεοδομίας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες  επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή ώστε  να δει από κοντά την έκταση ενώ έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν άμεσα  όλες τις δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν προς όφελος των πολιτών.

περισσότερα...


Στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το Φράγμα Ασιτών - Πρινιά ο Δήμαρχος

Την περιοχή όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το φράγμα Ασιτών-Πρινιά  επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για το έργο. Η επίσκεψη αυτή έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε προχθές στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του.

περισσότερα...