επιστροφή
Main_page
Newsletter No42 - Ιούλιος 2012
27/07/2012

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2012»

Έναρξη του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, στο Βενεράτο

Αλλαγές στα τηλέφωνα επικοινωνίας του κοινού με την Πολεοδομία

Ολοκλήρωση του 2ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εθελοντών για την Πολιτική Προστασία «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»


Το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2012»

Κυκλοφόρησε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2012» του Δήμου Ηρακλείου. Το Φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 180 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Κηποθέατρα «Ν.Καζαντζάκης», «Μ.Χατζιδάκις», Πύλη Βηθλεέμ, Πύλη Βιτούρι και στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ. Χαρακτηριστικό του φετινού Προγράμματος είναι η κυριαρχία των θεατρικών παραστάσεων και των ντόπιων Καλλιτεχνικών Σχημάτων καθώς και η μειωμένες τιμές των εισιτηρίων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διατίθεται σε έντυπη μορφή σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε ηλεκτρονική μορφή στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου. Κατεβάστε το επιλέγοντας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (7,57 ΜΒ .pdf).

Για πληροφορίες σχετικά με τους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις στο Ηράκλειο επιλέξτε ΧΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

περισσότερα...


Έναρξη του 6ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, στο Βενεράτο

Τη Δευτέρα 23/7 ξεκίνησαν στο Βενεράτο, οι εργασίες του  6ου  Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου.

Το Συμπόσιο Γλυπτικής αποτελεί έναν θεσμό που ξεκίνησε από τον Καποδιστριακό Δήμο Παλιανής, το Καλοκαίρι του 2006 μετά από μια συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορες χώρες, που αποφάσισαν να σμιλέψουν έργα στην πέτρα και να δωρίσουν τα γλυπτά αυτά στην περιοχή.

περισσότερα...


Αλλαγές στα τηλέφωνα επικοινωνίας του κοινού με την Πολεοδομία

Λόγω αναβάθμισης του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου Ηρακλείου, τα προσωρινά τηλέφωνα για επικοινωνία του κοινού με την Πολεοδομία του Δήμου από την Παρασκευή 27 Ιουλίου και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών θα είναι:

Γραμματεία Αντιδημάρχου: 2810-343324

Πρωτόκολλο - Αιτήματα Πολιτών: 2810-343314

Για θέματα Αδειών (Δόμησης, Ηλεκτροδοτήσεις, Βεβαιώσεις χώρου χρήσης, Φορολογικά, Ετοιμόρροπα): 2810-343304


Ολοκλήρωση του 2ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εθελοντών για την Πολιτική Προστασία «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Εθελοντισμό στην Πολιτική Προστασία « Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους» που διοργανώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Η εκπαίδευση, θεωρητική και πρακτική, είχε διάρκεια 100 ωρών και διεξήχθη σε 22 εκπαιδευτικές συναντήσεις που έλαβαν χώρα στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω και στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου και του Εθνικού Κολυμβητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπαιδευτών από εξειδικευμένους φορείς

περισσότερα...