επιστροφή
Main_page
Newsletter No43 - Αύγουστος 2012
31/08/2012

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα για δωρεάν μαστογραφίες

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παιδιών Ρομά

Τα αποτελέσματα των εγγραφών και επανεγγραφών των νηπίων του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Απόφαση Δημάρχου για τον ορισμό Αντιδημάρχων

Αθλητικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις ¨ΠΑΙΖΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ¨ από την ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ


Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα για δωρεάν μαστογραφίες

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, και με ενέργειες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων, των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας του και των συνεργαζόμενων Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων – Ιατρείων του Ηρακλείου, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του προγράμματος «Δωρεάν Πραγματοποίηση Μαστογραφιών» σε γυναίκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανασφάλιστες (χωρίς κανένα βιβλιάριο ασφάλισης ή με «βιβλιάριο ανασφάλιστου» της  Κοινωνικής Πρόνοιας) άνω των 40 ετών με αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Μέχρι στιγμής έχουν ωφεληθεί 41 γυναίκες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.

περισσότερα...


Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παιδιών Ρομά

Το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων στα πλαίσια παρεμβάσεων  στην ομάδα των παιδιών Ρομά του καταυλισμού πραγματοποίησε δράση με θέμα την επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με αφορμή την έκθεση : «Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας στην Κρήτη».

Στόχος της δράσης ήταν μέσα από την επίσκεψη στο Μουσείο τα παιδιά να αποκομίσουν μια ιδανική εμπειρία  καθώς και να αποκτήσουν γνώση και  εξοικείωση  με την ιδέα και την λειτουργία ενός Μουσείου.

περισσότερα...


Τα αποτελέσματα των εγγραφών και επανεγγραφών των νηπίων του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου , γνωστοποιεί στους Δημότες του Δήμου Ηρακλείου, τα ονόματα των αιτήσεων εγγραφής νηπίων και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στα Κ.Ε.Π.Α του Δήμου Ηρακλείου, για το Σχολικό έτος 2012 - 2013.

περισσότερα...


Απόφαση Δημάρχου για τον ορισμό Αντιδημάρχων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου όρισε με απόφαση του τους αντιδημάρχους του Δήμου  και τους μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες περισσότερα... Επίσης με άλλη απόφαση ορίζει εντεταλμένους συμβούλους τους περισσότερα...

Αθλητικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις ¨ΠΑΙΖΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ¨ από την ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ¨ΠΑΙΖΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ¨,  από την ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ και το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου  σε συνεργασία με την ΔΕΠΤΑΗ την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012,  ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ¨ΛΟΝΔΙΝΟ 2012¨.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Πλαζ Καρτερού, με την συμμετοχή των παιδιών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Παγκρητίου Σταδίου, ενώ σε αυτές συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών  σε διάφορα παιχνίδια.

περισσότερα...