επιστροφή
Main_page
Newsletter No44 - Σεπτέμβριος 2012
28/09/2012

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Εγκαίνια του 13ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στη Λεωφόρο Κνωσού

Συνέχιση του Προγράμματος Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας Δήμου Ηρακλείου

Εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

«Ζωντανεύει» η Πύλη Ιησού, ένα από τα σημαντικότερα Βενετσιάνικα Μνημεία του Ηρακλείου

 


Εγκαίνια του 13ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στη Λεωφόρο Κνωσού

Με τον καθιερωμένο αγιασμό εγκαινιάστηκε  τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου το νέο  υπερσύγχρονο κτίριο του 13 Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στη Λεωφόρο Κνωσού από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη  και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών. Τόσο ο κ. Κουράκης όσο και ο Περιφερειάρχης  αφού ευχήθηκαν στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς  καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο τους τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι με τη σύγχρονη αυτή υποδομή  αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στους μαθητές μέσα σε ένα νέο λειτουργικό και δημιουργικό περιβάλλον.

Συνέχιση του Προγράμματος Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας Δήμου Ηρακλείου από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου

Συνεχίζεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας του Δήμου Ηρακλείου που υλοποιείται από το Δήμο Ηρακλείου, με ενέργειες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το  Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου και την υπεύθυνη του κέντρου ψυχίατρο κ. Γαβαλάκη Φωτεινή σε θέματα που άπτονται του τομέα της Ψυχικής Υγείας.

περισσότερα...


Εκδηλώσεις του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει σειρά πολιτιστικών δράσεων στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου).  

Οι εκδηλώσεις θα είναι τριήμερες και από τις 27 έως 29 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και υπαίθρια έκθεση αγροτικών προϊόντων, ειδών λαϊκής τέχνης. λουλουδιών, βιβλίων κλπ στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (οδοί 25ης Αυγούστου, Δαιδάλου, Πλατεία Ελευθερίας, Πάρκο Γεωργιάδη και ώρες λειτουργίας 18.00-23.30 μ.μ.).

περισσότερα...


«Ζωντανεύει» η Πύλη Ιησού ένα από τα σημαντικότερα Βενετσιάνικα Μνημεία του Ηρακλείου

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Βενετσιάνικου Χάνδακα, η Πύλη Ιησού με μοναδικό ίσως αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον για την πόλη θα αποκατασταθεί, στατικά, αρχιτεκτονικά και στο εσωτερικό της θα εγκατασταθεί η μόνιμη έκθεση Νίκου Καζαντζάκη.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου  προϋπολογισμού 3.479.802,15 ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί στο  ΕΣΠΑ   και ο χρόνος εκτέλεσης του  ορίζεται σε 18 μήνες.

περισσότερα...