επιστροφή
Main_page
Newsletter No45 - Οκτώβριος 2012
29/10/2012

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Ψηφιακή περιήγηση στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού

Ξανά στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

Νέο Σύγχρονο Δίκτυο Ύδρευσης-Αποχέτευσης στη Φορτέτσα

4.000.000 ευρώ για έργα στη Νέα Αλικαρνασσό

Απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του Δήμου

O Δήμος Ηρακλείου Αναβαθμίζει 41 Παιδικές Χαρές

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του Καπετανάκειου

Προηγμένη τεχνολογία Τηλεπικοινωνιών στο Δήμο Ηρακλείου

Δικαίωση Δήμου Ηρακλείου από το Συμβούλιο Επικρατείας

Σε καλό δρόμο τα έργα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Πολύ πράσινο στο Ηράκλειο - 7000 νέες φυτεύσεις

 


Ψηφιακή περιήγηση στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού

Ταξίδι στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν  πολίτες και οι επισκέπτες, για να μάθουν οι νέοι  και να ζωντανέψουν οι μνήμες  των παλιότερων  με όλα τα  γεγονότα- ντοκουμέντα  που σημάδεψαν τη πόλη. Στα πλαίσια  του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης και των  σημαντικών  παρεμβάσεων στην Αλικαρνασό , εντάσσεται και η πρόταση  της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία  ψηφιακής πλατφόρμας  που θα καταγράφει  την  Ιστορία του τόπου από την εποχή της έλευσης των προσφύγων από την Τουρκία  το 1922 και το ρόλο τους στην ανάπτυξη της  Νέας Αλικαρνασσού, του Ηρακλείου και της Κρήτης  μέχρι και  σήμερα.

Ξανά στις 21 εξυπνότερες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

Για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου κατάφερε να συμπεριληφθεί  στο κατάλογο με τις  21 πιο έξυπνες (ψηφιακά) πόλεις του κόσμου αποσπώντας άλλη μια διεθνή διάκριση με βάση την αξιολόγηση του Οργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Φέτος, πέντε (5) ευρωπαϊκές πόλεις απολαμβάνουν την διάκριση αυτή ενώ απ’ αυτές, ΜΟΝΟ το Ηράκλειο και η Oulu της Φινλανδίας εμφανίζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.  Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που ήταν στην περσινή λίστα όπως η Βαρκελώνη και η Φρανκφούρτη δεν βρίσκονται στην φετινή κατάταξη.

περισσότερα...


Νέο Σύγχρονο Δίκτυο Ύδρευσης-Αποχέτευσης στη Φορτέτσα

Σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων υδάτων  θα αποκτήσει  η Συνοικία της Φορτέτσας αλλά και η ευρύτερη περιοχή καθώς σήμερα υπεγράφη η Σύμβαση της ΔΕΥΑΗ με τον ανάδοχο του έργου που έχει προϋπολογισμό 1.844.270,04 € και χρόνο εκτέλεσης τους 24 μήνες. Πρόκειται για ένα  ολοκληρωμένο σύστημα έργων τόσο από πλευράς φυσικού, όσο και οικονομικού αντικειμένου που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου και η ΔΕΥΑΗ το οποίο θα αναβαθμίσει τις συνθήκες ύδρευσης και θα συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

περισσότερα...


4.000.000 ευρώ για έργα στη Νέα Αλικαρνασσό

Δύο νέα έργα στη Δημοτική Ενότητα Αλικαρνασσού συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο  ΕΣΠΑ στα πλαίσια του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Πρόκειται  για άλλη μια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής που κατάφερε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ δύο για προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου που αφορούν την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ και την ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

περισσότερα...


Απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων του Δήμου

Εκτεταμένη απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων με ειδικά φάρμακα που καθαρίζουν, απολυμαίνουν και σκοτώνουν τα μικρόβια ξεκίνησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Ήδη  τις τελευταίες ημέρες έχουν απολυμανθεί οι μισοί κάδοι του Δήμου στα σύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει η Υπηρεσία Καθαριότητας  και παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής ώστε η πόλη με τη συνδρομή και των Δημοτών να είναι πάντα καθαρή και να προστατεύεται η υγεία τους.

περισσότερα...


O Δήμος Ηρακλείου Αναβαθμίζει 41 Παιδικές Χαρές

Σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές έχει ως στόχο το πρόγραμμα  ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 41 παιδότοπων που υλοποιεί ήδη ο Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου σε  όλες τις γειτονιές και Συνοικίες της Πόλης μετά από αναλυτική  καταγραφή των αναγκών.

Παράλληλα συνεχίζεται ο σχεδιασμός και για τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών σύμφωνα με το σχέδιο πόλης.

περισσότερα...


Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του Καπετανάκειου

Το πράσινο φως ώστε  να προχωρήσει η Δεύτερη Φάση του έργου ανακατασκευής του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου(Καπετανάκειου)  ανάβει το Υπουργείο Παιδείας  και  Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ από την  έγκριση Κτιριολογικού προγράμματος  που απέστειλε στο Δήμο Ηρακλείου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μετά τις  συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής ανοίγει ο δρόμος για να  προχωρήσουν  οι  προετοιμασίες των μελετών που απαιτούνται  ώστε να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και να ολοκληρωθούν οι εργασίες .

περισσότερα...


Προηγμένη τεχνολογία Τηλεπικοινωνιών στο Δήμο Ηρακλείου

Σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τη λειτουργία των νέων συστημάτων. Σε νέα εποχή περνά ο Δήμος Ηρακλείου που  αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο  την ψηφιακή τεχνολογία  προχώρησε στον εκσυγχρονισμό  της  τηλεπικοινωνιακής του υποδομής με στόχο την  καλύτερη λειτουργία του συνόλου των  υπηρεσιών του  αλλά και την  σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της μείωσης των τηλεφωνικών γραμμών.

Ουσιαστικά πρόκειται για την δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου διασύνδεσης όλων των υπηρεσιών με εσωτερικό αριθμό μέσω τηλεφωνικού κέντρου τεχνολογίας VoIP και IP που εγκαταστάθηκε  μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης του ενεργού εξοπλισμού δικτύου δεδομένων του Δήμου.

περισσότερα...


Δικαίωση Δήμου Ηρακλείου από το Συμβούλιο Επικρατείας

Πανηγυρική δικαίωση του Δήμου Ηρακλείου αποτελεί η απόφαση-σταθμός και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνει απόφαση του Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης να παραχωρήσει την αρμοδιότητα συντήρησης δρόμων(φανάρια,ηλεκτροφωτισμό,πεζοδρόμια κ.α) στο Δήμο χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων και  κατά  παράβαση του Συντάγματος.

περισσότερα...


Σε καλό δρόμο τα έργα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Βήμα βήμα παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης που σήμερα μαζί με  τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ, τον επιβλέποντα του έργου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε τα τμήματα που είναι σχεδόν έτοιμα όπως τα δύο μικρά θέατρα και άλλες αίθουσες.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέχρι τέλος του έτους να πραγματοποιηθεί συμβολικά και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια από τις αίθουσες ενώ θα δοθούν και θεατρικές παραστάσεις.


Πολύ πράσινο στο Ηράκλειο - 7000 νέες φυτεύσεις

Άλλη μια  πράσινη ανάσα με περισσότερο οξυγόνο επιχειρεί να δώσει στο Ηράκλειο η Δημοτική Αρχή με πρωταγωνιστές τα κρητικά αρώματα των φυτών την αίγλη των δέντρων και την αναβάθμιση των χώρων αναψυχής και περιπάτου.  

Πολύ κοντά στο σχεδιασμό  που έθεσε  για τριπλασιασμό του πράσινου της πόλης  με τη φύτευση 50.000  δέντρων θάμνων και φυτών  κατορθώνει όχι μόνο την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, μέσα από την αύξηση του πρασίνου αλλά καθιστά το Ηράκλειο μια από τις λίγες πόλεις που μέσα σε λίγα χρόνια αναδεικνύεται πρότυπο αξιοπρεπούς και αειφόρας διαβίωσης, με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο.

περισσότερα...