επιστροφή
Main_page
Newsletter No49 - Μάρτιος 2013
29/03/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 

Αποτελέσματα Διαχειριστικού Ελέγχου Δήμου Ηρακλείου

Δωρεάν ΙΝΤΕRNET σε περισσότερα σημεία της πόλης

Χιλιάδες πολίτες στην εκδήλωση του Δήμου για την Άνοιξη

Ενημέρωση για το Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό Ιδεών ΗΡΑΚΛΕΙΟ x 4

Με Μεγάλη Επιτυχία Ολοκληρώθηκε το Καστρινό Καρναβάλι

Εγκαίνια του νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου

Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου

 


Αποτελέσματα Διαχειριστικού Ελέγχου Δήμου Ηρακλείου

Την έκθεση του έκτακτου ελέγχου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στα οικονομικά και το Ταμείο του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Αγαπάκης. Ο έλεγχος έδειξε την τάξη και την καθαρότητα της συναλλακτικής κίνησης στο Δημοτικό Ταμείο του Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργήθηκε με τους κανόνες της Φορολογικής Νομοθεσίας και του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα.

περισσότερα...


Δωρεάν ΙΝΤΕRNET σε περισσότερα σημεία της πόλης

Δωρεάν  INTERNET σε περισσότερα σημεία μέσα στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε όλες τις  αγροτικές περιοχές θα μπορούν να απολαμβάνουν οι Δημότες του Δήμου Ηρακλείου. Η Δημοτική Αρχή δίνοντας προτεραιότητα στη νέα τεχνολογία  με Εφαρμογές και Υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες  προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις  με την αξιοποίηση των ευρυζωνικών δυνατοτήτων του Ασύρματου Δικτύου  του Δήμου  που τώρα αναβαθμίζεται παρέχοντας πρόσβαση στο INTERNET από περισσότερα σημεία.

περισσότερα...


Χιλιάδες πολίτες στην εκδήλωση του Δήμου για την Άνοιξη

Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στην περιοχή του Καράβολα και σε όλο το Δυτικό παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου που πλημμύρησε με χρώματα και αρώματα από τα 10.000 φυτά και άνθη που τους πρόσφερε δωρεάν ο Δήμος Ηρακλείου για την υποδοχή της άνοιξης. Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με αντιδημάρχους βρέθηκαν κοντά στους δημότες σε αυτή την εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, συνομίλησαν μαζί τους και υποσχέθηκαν ότι θα διοργανωθεί ξανά μια ξεχωριστή γιορτή για την ημέρα του περιβάλλοντος.

περισσότερα...


Ενημέρωση για το Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ηρακλείου ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ, κατασκευάζει για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΣΚΗ).

Πρόκειται για ένα πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Πλαστήρα στο Ηράκλειο και διαθέτει άμεση σύνδεση με το μνημείο των Ενετικών Τειχών, στον προμαχώνα Μαρτινέγκο όπου βρίσκεται και ο τάφος του Ν. Καζαντζάκη. Συνημμένα σας παραθέτω φωτογραφίες του συγκροτήματος.

περισσότερα...


Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό Ιδεών ΗΡΑΚΛΕΙΟ x 4

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε την Κρατική Εταιρία  «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.» (ΕΑΧΑ Α.Ε.) όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο, κα Ντόρα Γαλάνη, προκειμένου  να ενημερωθεί για την πορεία του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Χ 4».

Ο Διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την ΕΑΧΑ Α.Ε., σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, τον Νοέμβριο του 2012 και αφορούσε νέους αρχιτέκτονες μέχρι 40 ετών.

περισσότερα...


Με Μεγάλη Επιτυχία Ολοκληρώθηκε το Καστρινό Καρναβάλι 2013

Με Μεγάλη Επιτυχία Ολοκληρώθηκε το Καστρινό Καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Ηράκλειο. Χιλιάδες κόσμου από το Ηράκλειο αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη που βρέθηκαν για το σκοπό αυτό στην πόλη παρακολούθησαν τις Καρναβαλικές  Εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της Αποκριάς. Μικροί και Μεγάλοι χόρεψαν και διασκέδασαν ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας βοηθούμενοι και από τον καιρό

περισσότερα...


Εγκαίνια του νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη. Ο κ. Κουράκης αμέσως μετά την τελετή αγιασμού δήλωσε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για την κοινωνία ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι. Πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές ανάγκες τους. Αυτά τα βασικά είδη προσφέρει το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε όσους πραγματικά τα έχουν ανάγκη».

περισσότερα...


Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου

Παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο του ΔΣ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» κ. Γιάννη Κουράκη και την Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Συγγελάκη το  ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που υλοποιεί ο Δήμος στα πλαίσια της  Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ», που αποτελείται από  7 τοπικούς  φορείς και λειτουργεί με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

περισσότερα...