επιστροφή
Main_page
Newsletter No50 - Απρίλιος 2013
26/04/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Έναρξη των Εκδηλώσεων για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Δρόμος για πεζούς με αρκετό Πράσινο η Κατεχάκη

Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας καινοτομίας το Ηράκλειο

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και Οργανισμού «Εθελοντές του Κόσμου»

Ανάπλαση και Διαμόρφωση της Πλατείας του Ατσαλένιου

Παρουσίαση Νέων Εκδόσεων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Παραδόθηκε από το Δήμο νέος εξοπλισμός σε Ειδικά Σχολεία

Let’s do it Greece 2013- Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!

Ικανοποίηση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα Έργα του Δήμου

Μηνιαία Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Δράση Ενημέρωσης για το Μητρικό Θηλασμό - Φιλική η Λότζια

 


Έναρξη των Εκδηλώσεων για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Με γενικό σημαιοστολισμό της πόλης και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου να παιανίζει τον Εωθινό θα ξεκινήσουν αύριο, Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 7 το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στις 8 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση των Σημαιών Ελλάδας, Ην. Βασιλείου, Ρωσίας, Γαλλίας και Ιταλίας στο Μνημείο των Σφαγιασθέντων Χριστιανών του Ηρακλείου στις 25 Αυγούστου 1898 στην πλατεία Αγίου Τίτου. Θα ακολουθήσει...

περισσότερα...


Δρόμος για πεζούς με αρκετό Πράσινο η Κατεχάκη

Μια σημαντική παρέμβαση που εντάσσεται στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου  για την αλλαγή της λειτουργικής και  αισθητικής εικόνας στο ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί η  μετατροπή των οδών  Κατεχάκη και τμήματος της  Καρτερού  σε πεζόδρομους. Παράλληλα θα γίνει και η προβλεπόμενη από τη μελέτη, Ανάπλασή τους με την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού και την  κατασκευή νέων δικτύων κοινής ωφελείας (δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων, δίκτυο πυρόσβεσης, δίκτυο ηλεκτροφωτισμού κλπ).

περισσότερα...


Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας καινοτομίας το Ηράκλειο

Η πόλη του Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια ενδυναμώνει το «οικοσύστημα» πληροφορικής και επικοινωνιών, επιταχύνοντας τη συνεχή αλλαγή της σε μια πρωτοπόρα έξυπνη πόλη με ισχυρό brandname. Ήδη βρίσκεται στη λίστα του Intelligent Community Forum, διεθνούς οργανισμού που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ως μια από τις 21 πιο έξυπνες  πόλεις του κόσμου για τα έτη 2012 και 2013.

Το όραμα «Ηράκλειο: Έξυπνη πόλη» έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης που πρόσφατα συγκρότησαν επιτροπή για συλλογική προώθηση και διαχείριση του οράματος. Ο Δήμος Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το ΑΤΕΙ Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους για την υλοποίηση μεγάλων έργων ψηφιακών δράσεων στα πλαίσια της νέας Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης στον τομέα της Καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών.

περισσότερα...


Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και Οργανισμού «Εθελοντές του Κόσμου»

Στο Δημαρχείο Ηρακλείου, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Εθελοντές του Κόσμου » και πρώην Υφυπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ κ. Burnham Philbrook στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τους σκοπούς του Οργανισμού που προεδρεύει. Τον κ. Philbrook και την συνεργάτιδα του κα. Samantha Pinakoulaki, υπεύθυνη του Οργανισμού για την Ελλάδα, υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης με τους οποίους είχε συνάντηση συνεργασίας για περίπου μία ώρα.

περισσότερα...


Ανάπλαση και Διαμόρφωση της Πλατείας του Ατσαλένιου

Eνα έργο που θα δώσει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή του Ατσαλένιου και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου. Πρόκειται για την Διαμόρφωση της Πλατείας του Ατσαλένιου μια μεγάλη  παρέμβαση που θα γίνει σε έκταση 2.441,26 τ.μ ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες των κατοίκων ως χώρος κοινωνικής επαφής και αναψυχής. Το έργο ύψους 217.225,50 ευρώ χρηματοδοτείται  από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013».

περισσότερα...


Παρουσίαση Νέων Εκδόσεων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τις έξι νέες εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Βασιλάκη και Γιαλιτάκη και του Προϊσταμένου της Βικελαίας κ. Δημήτρη Σάββα. Οι εκδόσεις της Βιβλιοθήκης μέχρι σήμερα ανέρχονται στον αριθμό των 158 τίτλων και τα βιβλία που παρουσιάστηκαν είναι:

περισσότερα...


Παραδόθηκε από το Δήμο νέος εξοπλισμός σε Ειδικά Σχολεία

Tο κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά σήμερα η Δημοτική Αρχή παραδίνοντας και νέο σημαντικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε Ειδικά Σχολεία του Ηρακλείου απαραίτητο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους. Συγκεκριμένα σήμερα παραδόθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του  ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής και του  Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που βρίσκονται στην οδό Ανθηρού στη περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού, ειδικά θρανία- βιβλιοθήκες – γραφεία- ντουλάπια- χαρτοθήκες καθίσματα και άλλη απαραίτητη υποδομή για την διευκόλυνση των μαθητών και των εκπαιδευτικών .

περισσότερα...


Let’s do it Greece 2013- Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια «Let’s do it Greece» και αφορά στον εθελοντικό καθαρισμό μέσα σε μία μόνο ημέρα, ολόκληρης της χώρας. Η καμπάνια αυτή που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, με την ονομασία "Lets do it", είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

περισσότερα...


Ικανοποίηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τα Έργα του Δήμου Ηρακλείου

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπ. Ανάπτυξης και στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής με θέμα την αξιοποίηση διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων στο Δήμο Ηρακλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ένταξης έργων του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα Jessica που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) και διαχειρίζεται η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την Κρήτη.

περισσότερα...


Μηνιαία Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες της πόλης μας, ξεκινούν μια δράση που αισιοδοξούμε να γίνει θεσμός για την πόλη μας. Μια συνεργασία που στόχο έχει την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και να αυξήσει τον αριθμό των Ενεργών Αιμοδοτών του Ηρακλείου μέσα από Αιμοδοσίες που θα πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση ( κάθε πρώτο Σάββατο του κάθε μήνα ).

περισσότερα...


Δράση Ενημέρωσης για το μητρικό θηλασμό - Φιλική στο Μητρικό Θηλασμό η Λότζια

Ο Δήμος Ηρακλείου, μεριμνώντας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, τη φροντίδα της οικογένειας και ιδιαίτερα των παιδιών, υλοποιεί δράσεις τόσο ενημέρωσης όσο και ελέγχου του πληθυσμού για την πρόληψη νοσημάτων αλλά και φροντίδας της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής  υγείας και ανάπτυξης των παιδιών. Πρωτοπορεί και πάλι ο Δήμος Ηρακλείου με την παραχώρηση ειδικών χώρων, φιλικών προς τις θηλάζουσες μητέρες. Δείτε τους χώρους εδώ.

περισσότερα...