επιστροφή
Main_page
Newsletter No54 - Αύγουστος 2013
27/08/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Συνεργασία Δημάρχου για την Εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης
- Νέος Παιδικός Σταθμός και Σημαντικές Διανοίξεις
- Ένταξη των Ενετικών Τειχών στον Κατάλογο της Unesco
- Εγκαίνια της έκθεσης «Το Άγιον Όρος» του Ε.Βαρλάμη
- Ολοκληρώνεται το έργο ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα
- Παρουσίαση προμελέτης για την αναβάθμιση Κεντρικών Πλατειών
- Με γοργούς ρυθμούς το Νηπιαγωγείο στην οδό Λασσαίας
- Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στην Πλατεία Ατσαλένιου
- Mειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ ζήτησε ο Δήμαρχος
- Ικανοποίηση για το άνοιγμα του ορόφου στο Μουσείο

 


Συνεργασία του Δημάρχου για την Εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης

Συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καραντζάνη και τους Αντιδημάρχους Πολεοδομίας κ. Μανόλη Βασιλάκη και Οικονομικών κ. Δημήτρη Αγαπάκη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης με προτεραιότητα στις Διανοίξεις οδών στο παλαιό και νέο Σχέδιο Πόλης καθώς και στην τακτοποίηση  υφιστάμενων εκκρεμοτήτων προκειμένου να απελευθερωθούν σημαντικοί Κοινόχρηστοι χώροι (πάρκα Πρασίνου  ,αθλητικές εγκαταστάσεις ,πλατείες) ,και Κοινωφελείς Χώροι (Βρεφονηπιακοί σταθμοί νηπιαγωγεία , κλπ ) ώστε να αποδοθούν στους πολίτες.

περισσότερα...


Νέος Παιδικός Σταθμός και Σημαντικές Διανοίξεις 

Στην περιοχή του Ατσαλένιου βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης  Κουράκης όπου κατασκευάζεται ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου δυναμικότητας  120 παιδιών και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου που βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσης. Στην περιοχή επίσης υπάρχει η αναγκαιότητα σημαντικών διανοίξεων που εξυπηρετούν τόσο την λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού αλλά και την ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στις Οδούς Μιχαήλ Βλάχου και Αλαμάνας, που καταλήγουν στην Ιερολοχιτών.

περισσότερα...


Ένταξη των Ενετικών Τειχών στον Ενδεικτικό Κατάλογο της Unesco

Σημαντικές  εξελίξεις  όσον αφορά την  ένταξη των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO δρομολογούνται έπειτα από τις  επίπονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και του  Δημάρχου  Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη ώστε με μια σειρά έργων που υλοποιούνται από το  Δήμο Ηρακλείου για την  Αποκατάσταση, την Ανάδειξη και την Επανάχρηση των  Τειχών(Πύλες,Θολοσκεπείς Στοές ,χαμηλές πλατείες κλπ)  να αλλάξει και να  βελτιωθεί  η συνολική τους εικόνα  για να μπορεί  στη συνέχεια με τις  πρωτοβουλίες και ενέργειες που ανέπτυξε να συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο κατάλογο το μεγαλύτερο και καλύτερα σωζόμενου Μνημείο  Οχυρωματικής Αρχιτεκτονικής της Ανατολικής Μεσογείου.

περισσότερα...


Εγκαίνια της έκθεσης «Το Άγιον Όρος» του Ευθυμίου Βαρλάμη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» του διεθνούς φήμης ζωγράφου Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Τα εγκαίνια έγιναν το Σάββατο 17/8 από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Νίκου Γιαλιτάκη, του επιμελητή της έκθεσης κ. Τροχόπουλου Παύλου των πολιτικών,  στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, φορέων της πόλης και πλήθος επισκεπτών.

περισσότερα...


Ολοκληρώνεται το έργο αποκατάστασης της Πύλης Σαμπιονάρα 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί  οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα  σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου και τον  ανάδοχο του έργου. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά όπως διαπίστωσε ο κ. Κουράκης επισκεπτόμενος το εργοτάξιο και ήδη η εικόνα είναι εντυπωσιακή  μετά την αποκάλυψη του  εσωτερικού  μετώπου  της πύλης προς την πόλη και  της  θολοσκεπής στοά με το καλντερίμι όπως κα της  αποκατάστασης του  κοινόχρηστου χώρου πάνω από αυτήν.

περισσότερα...


Παρουσίαση προμελέτης για την αναβάθμιση των Κεντρικών Πλατειών

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Επικαιροποιημένης Αρχιτεκτονικής Προμελέτης Διαμόρφωσης των Πλατειών Δασκαλογιάννη, Αρχαιολογικού Μουσείου καθώς και Βιοκλιματικής Αναβάθμισης της Πλατείας Ελευθερίας. Η παρουσίαση έγινε στη Δ/νση Τεχνικών ΄Εργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη, του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Δ. Σπυριδάκη και στελεχών της υπηρεσίας, από την ομάδα μελετητών με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα  κ. Ν. Σκουτέλη. 

περισσότερα...


Με γοργούς ρυθμούς το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο στην οδό Λασσαίας

Το εργοτάξιο του 23ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου που βρίσκεται στις Οδούς Λασσαίας και Αυλώνος επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γιαλιτάκη. Ο κ. Κουράκης ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες του έργου και τον ανάδοχο του έργου για την εξέλιξη των εργασιών που προχωρούν ικανοποιητικά και οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός του 2013.

περισσότερα...


Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στην Πλατεία Ατσαλένιου

Μια  νέα  Σύγχρονη και Λειτουργική Πλατεία θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στους κατοίκους της Ιστορικής Συνοικίας του Ατσαλένιου αφού όπως διαπίστωσε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που βρέθηκε στη περιοχή μαζί με τoυς επιβλέποντες μηχανικούς και τον  ανάδοχο του έργου  οι εργασίες για την Ανάπλασή της ολοκληρώθηκαν .

περισσότερα...


Mειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ ζήτησε ο Δήμαρχος 

Τις μειώσεις ειδικών τιμολογίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΗ  πρότεινε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης προκειμένου να υπάρξει και σχετική εισήγηση στο Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Στειακάκη, τον Αντιπρόεδρο και τον Διευθυντή  της Επιχείρησης.  Ο κ. Κουράκης πρότεινε συγκεκριμένα να μειωθούν σε πρώτη φάση τα ειδικά τιμολόγια που αφορούν τους ΟΤΑ ,τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις κ.α γεγονός που θα ωφελήσει και τους Δημότες του Ηρακλείου.

περισσότερα...


Ικανοποίηση για το άνοιγμα του ορόφου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και απόδοση του νέου ορόφου του Αρχαιολογικού Μουσείου απόψε στους πολίτες αλλά και τους ξένους επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου εξέφρασε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης . Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε επίσης ότι είναι μια σημαντική ημέρα για το Ηράκλειο γιατί μετά από 7 χρόνια που ήταν κλειστό, τα έργα στο Αρχαιολογικό Μουσείο ολοκληρώνονται, και μετά από προσπάθειες που καταβάλλει και ο ίδιος το σύνολό του Μουσείου θα έχει τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου.

περισσότερα...