επιστροφή
Main_page
Newsletter No58 - Ιανουάριος 2014
28/01/2014

Intelligent Community Forum

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού
Με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2014
Αλλάζει όψη η Ιστορική Συνοικία της Ανάληψης
- Συνεργασία Δήμου & ΟΛΗ για τα Νεώρια
Με γοργούς ρυθμούς τα έργα στη Λ.Πλαστήρα
Αναβαθμίζεται ο δρόμος Αγίου Μύρωνα - Μεσσαράς
Σύγχρονος Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός σε Σχολεία
Νέο Υπερσύγχρονο Σχολείο από το Δήμο Ηρακλείου
Συνεργασία Δημάρχου με ΔΕΠΤΑΗ για το Πολιτιστικό Κέντρο
Νέα έργα υποδομής στον Άγιο Σύλλα

 


1ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Ο Δήμος Ηρακλείου και η 3η Δημοτική Κοινότητα με τις Επιτροπές Παιδείας & Πολιτισμού, προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών να συμμετάσχουν στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού που διοργανώνεται απ’ την 3η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στην σελίδα του Δήμου Ηρακλείου συμπληρώνοντας την απαραίτητη φόρμα συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.heraklion.gr/agenda/song/41228.html, στα γραφεία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Λεωφόρος 62 Μαρτύρων αρ. 146 δίπλα στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου), στο Δημαρχείο και την Ανδρόγεω – Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης.

περισσότερα...


Με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2014

Με  γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων, από την οργανωτική επιτροπή του Δήμου και των ομάδων που παίρνουν μέρος στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών ομάδων θα γίνει το Σάββατο 1η Μαρτίου, το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ενώ το 5ο Παιδικό Κυνήγι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ο τρόπος συμμετοχής στην παρέλαση και τα Κυνήγια.


Αλλάζει όψη η Ιστορική Συνοικία της Ανάληψης

Η Ανάληψη μια από τις Ιστορικότερες και παλιές Συνοικίες του Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης  αλλάζει όψη λειτουργικά και αισθητικά δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης που υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Αναλήψεως και δικτύου Πεζοδρόμων. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.750.000 €  ευρώ  , χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τη σύμβαση θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

περισσότερα...


Συνεργασία Δήμου & ΟΛΗ για τα Νεώρια

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΗ για την εξεύρεση λύσης στη διένεξη μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και Αστικού ΚΤΕΛ συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Λιμενάρχης Ηρακλείου. εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί ,η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΛΗ.  Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ.Κουράκης  μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΛΗ κ.Γ Μπρά και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γιαλιτάκη είχαν συνεργασία  στα Ανατολικά Νεώρια για τις εργασίες συντήρησης της του εξωτερικού χώρου και της υπάρχουσας περίφραξης.

περισσότερα...


Με γοργούς ρυθμούς τα έργα στη Λ.Πλαστήρα

Στο πλαίσιο της Ανάπτυξης  Καινοτόμων Δράσεων που υλοποιεί και προωθεί  η Δημοτική Αρχή  ο Δήμαρχος κ Γιάννης Κουράκης είχε συνεργασία με το Διευθυντή του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου κ. Kων/νο Αρχοντάκη και τον καθηγητή του ίδιου Σχολείου κ. Μανόλη Καγιαμπάκη οι οποίοι ζήτησαν από το Δήμαρχο τη βοήθεια  του Δήμου, στην κατασκευή ενός Υβριδικού αυτοκινήτου πόλης που θα χρησιμοποιεί ως αποκλειστικό καύσιμο το Υδρογόνο με την παροχή  ενός μικρού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου ώστε να γίνουν οι μετατροπές

περισσότερα...


Αναβαθμίζεται ο δρόμος Αγίου Μύρωνα - Μεσσαράς

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με Υπηρεσιακά στελέχη  του Δήμου Ηρακλείου  είχαν σήμερα συνεργασία  με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Αγ. Μύρωνα  κ.  Γιάννη Σηφάκη   για σημαντικά θέματα της περιοχής. Ο κ. Κουράκης  συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής. Επίσης ο Δήμαρχος με τα στελέχη του Δήμου πήγαν και  στο δρόμο  που ενώνει  τον πρώην Δήμο Γοργολαϊνης με το δρόμο της Μεσσαράς ο οποίος εξυπηρετεί  τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

περισσότερα...


Σύγχρονος Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός σε Σχολεία

Σε συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού ύψους 60.000€, ο οποίος αφορούσε την προμήθεια σύγχρονων  ηλεκτρονικών υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και βίντεο προβολέων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων – Λυκείων – ΕΠΑΛ – ΣΕΚ).

περισσότερα...


Νέο Υπερσύγχρονο Σχολείο από το Δήμο Ηρακλείου

Ένα από πιο παλιά και ιστορικά κτίρια που βρίσκεται στο κέντρο  Ηρακλείου και στεγάζει τα 6ο και 44ο Δημοτικά Σχολεία απ΄ όπου αποφοίτησαν γενιές και γενιές Ηρακλειωτών, ανακατασκευάστηκε από το Δήμο Ηρακλείου και μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό κτίριο λύνοντας  το  στεγαστικό  πρόβλημα των μαθητών.Οι εργασίες που έγιναν για την αποκατάσταση αφορούσαν τη στατική ενίσχυση του υφιστάμενου κτιρίου και την ανακατασκευή πλήρως της τοιχοποιίας και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και την προσθήκη νέου τριώροφου κτιρίου στην δυτική πλευρά του υπάρχοντος κτιρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των μαθητών.

περισσότερα...


Συνεργασία Δημάρχου με ΔΕΠΤΑΗ για το Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ, με αντικείμενο την ολοκλήρωση του ΠΣΚΗ.

Το 2014 είναι ο χρόνος που θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία το μεγαλύτερο τμήμα του Πολιτιστικού Συγκροτήματος, με όλα τα  μηχανολογικά και λοιπά πρωτοποριακά συστήματα υποστήριξης όπως π.χ. η Γεωθερμία και τα Θεατρικά (ήχος – φωτισμός).  

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση και συμφωνήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για τα ακόλουθα: 

περισσότερα...


Νέα έργα υποδομής στον Άγιο Σύλλα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου οι δύο Ανοιχτοί Δημόσιοι Διαγωνισμοί που ανέδειξαν τους  Προσωρινούς Μειοδότες  δύο σημαντικών έργων υποδομής στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Σύλλα.

Το πρώτο έργο αφορά την «Βελτίωση και  τον Εκσυγχρονισμό του  Αρδευτικού Δικτύου» της ευρύτερης περιοχής προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και το δεύτερο την  «Κατασκευή του  Ανοιχτού Πολιτιστικού Κέντρου» προϋπολογισμού 313.000 ευρώ. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ

περισσότερα...