επιστροφή
Main_page
Newsletter No63 - Ιούνιος 2014
01/07/2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.


Intelligent Community Forum

Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2014"
- Αρχίζει η κατασκευή του 10ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου
- Εξοπλισμός στη Πύλη Ιησού για τη μόνιμη έκθεση Καζαντζάκη
- Αδελφοποίηση Δήμου Ηρακλείου με Δήμο Τολέδο
- Ξεκίνησε η Ανάπλαση της Λεωφόρου Ικάρου
- Σύγχρονη Ψηφιακή Τεχνολογία στη Βικελαία Βιβλιοθήκη
- Εργασίες αποκατάστασης Πύλης Σαμπιονάρα

 


Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2014"

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Κοινωφελελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού– Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου η πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Αντωνάκη για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού Καλοκαιριού. Η πρόταση αποτελείται από 190 εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι 50 πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και 55 προβολές ταινιών στον Θερινό Κινηματογράφο ΒΗΘΛΕΕΜ. Κατεβάστε το Φυλλάδιο με το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων "Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2014" όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στο παρακάτω αρχείο: Το φυλλάδιο με το Πρόγραμμα


Αρχίζει η κατασκευή του 10ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου

Νέο Νηπιαγωγείο με Καινοτόμο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό, Λειτουργικότητα και υψηλή αισθητική, θα αποκτήσει σύντομα το κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου .Η νέα σύγχρονη σχολική υποδομή θα κατασκευαστεί στην οδό Μελιδωνίου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας κ.Νίκου Γιαλιτάκη,  υπέγραψε τη Σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό.

περισσότερα...


Προμήθεια Εξοπλισμού στη Πύλη Ιησού για τη μόνιμη έκθεση του Νίκου Καζαντζάκη «Μια Οδύσσεια»

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα γιατί ολοκληρώνεται μια σημαντική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που αφορά την λειτουργία της μόνιμης έκθεσης για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας Κρητικού συγγραφέα  Νίκου Καζαντζάκη Μια Οδύσσεια» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού που αφορά τη διαμόρφωση της αναστηλωμένης και εντυπωσιακής  Πύλης Ιησού σε εκθεσιακό χώρο.

περισσότερα...


Αδελφοποίηση Δήμου Ηρακλείου με Δήμο Τολέδο

O Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε συνέχεια της υπ’ Αριθμόν 79/2011 απόφασης του, και ο Δήμαρχος  του Τολέδο κ. Emiliano Garcia- Page Sanchez,υπο τους ήχους του Κουαρτέτου του Δήμου Ηρακλείου  συνυπόγραψαν  σήμερα μέσα σε εγκάρδιο κλίμα το  Πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο πόλεων, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου τέκνου του Ηρακλείου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Τολέδο, όπου και δημιούργησε τα αθάνατα έργα του.  

περισσότερα...


Ξεκίνησε η Ανάπλαση της Λεωφόρου Ικάρου

Με την εγκατάσταση του αναδόχου ξεκίνησαν οι εργασίες  σε ένα από τα σημαντικότερα έργα πνοής του Ηρακλείου που αφορά την  Ανάπλαση της Λεωφόρου Ικάρου στο τμήμα   από το Αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" έως την Οδό Καρτερού και είχε δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή. Καθ΄όλη τη διάρκεια του έργου δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων όμως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί .

περισσότερα...


Σύγχρονη Ψηφιακή Τεχνολογία στη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Καινοτόμες και φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες ενημέρωσης και καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών  δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου  στο χώρο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης κατά την υπογραφή της Σύμβασης με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) που θα αναπτύξει και τα κατάλληλα υπερσύχρονα διαδραστικά συστήματα στο νέο κτίριο. Όπως επεσήμανε ο κ.Κουράκης η νέα τεχνολογία και τα πρωτότυπα συστήματα πληροφόρησης που θα εγκατασταθούν  θα προσελκύσουν και τους νέους καθιστώντας τη Βικελαία ένα ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού και γνώσης

περισσότερα...


Μέσα καλοκαιριού η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της Πύλης Σαμπιονάρα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν  οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα (Πύλη της Άμμου) οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τον ανάδοχο του έργου και τον επιβλέποντα μηχανικό στο εργοτάξιο. Ήδη έχουν  τοποθετηθεί η μεταλλικές πεζογέφυρες οι οποίες θα ενώνουν το ευθύγραμμο τμήμα του Προμαχώνα  με την Λεωφόρο Δουκός Μποφώρ και ξεκινά η επένδυσή τους με ξύλο θαλάσσης.

περισσότερα...