επιστροφή
Main_page
Newsletter No64 - Ιούλιος 2014
01/08/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Προχωρά η ανάπλαση της Λεωφόρου Μ.Αλεξάνδρου
- Mε γοργούς ρυθμούς τα έργα ανάπλασης περιμετρικά του ΠΣΚΗ
- Υποβολή αιτήσεων για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ)
- Kέντρο ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών του Ηρακλείου
- Νέες Σύγχρονες Παιδικές Χαρές
- Ρύθμιση των Οφειλών προς τον Δήμο
- Ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο

 


Κατεδαφίστηκε το ακίνητο στη Μ.Αλεξάνδρου - Προχωρά η ανάπλαση της Νέας Λεωφόρου

Ένα σπουδαίο έργο που ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πλέον Σύγχρονες Αστικές Οδικές Αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου, η Ανάπλαση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς μετά την κατεδάφιση του ακινήτου που θα επιτρέψει την εκτέλεση των εργασιών. Όπως δήλωσε ο κ.Κουράκης η νέα Λεωφόρος μεταμορφώνεται Λειτουργικά ,Περιβαλλοντικά και Αισθητικά μετά και τις μεγάλες διανοίξεις που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου ακόμη και με την κατεδάφιση κατοικιών σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

περισσότερα...


Mε γοργούς ρυθμούς τα έργα ανάπλασης και οι κυκλικοί κόμβοι περιμετρικά του ΠΣΚΗ

Για  τις σημαντικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις  με την κατασκευή  κόμβων  που θα διευκολύνουν  την κίνηση των οχημάτων και θα ανακουφίσουν  τους οδηγούς  αλλά και  τις εργασίες  ανάπλασης των βασικών οδών πρόσβασης και του Περιβάλλοντα χώρο του «Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου – Φάση Α’ ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  από τον ανάδοχο και τους επιβλέποντες των έργων.

περισσότερα...


Υποβολή αιτήσεων για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ)

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων - αποστολή φακέλων υποψηφιότητας για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού(ΚΔΑΠ). Για το Δ. Ηρακλείου φορέας υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής κι επαγγελματικής ζωής» σε ότι αφορά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι η  Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας.

περισσότερα...


Kέντρο ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών του Ηρακλείου

Ένα νέο πρότυπο  γραφείο εξοπλισμένο με σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία με στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών του Ηρακλείου δημιουργεί ο Δήμος σε συνεργασία με το ΙΤΕ στο κτίριο Αχτάρικα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη σύμβαση  με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ κ.Κώστα Στεφανίδη για την Προμήθεια του Ειδικού Λογισμικού & Εφαρμογών για τη δημιουργία αυτού του πρότυπου ενημερωτικού περιπτέρου το οποίο θα στεγαστεί  σε ισόγειο χώρο στο  κτίριο στα ΑΧΤΑΡΙΚΑ.

περισσότερα...


Νέες Σύγχρονες Παιδικές Χαρές από το Δήμο

Δύο νέες  παιδικές χαρές με σύγχρονο εξοπλισμό στην περιοχή  του Δυτικού Παραλιακού Μετώπου του Ηρακλείου (Τάλως,Καμίνια,Γιόφυρο)  δημιούργησε και λειτουργεί  για τους δημότες και τα παιδιά τους η Δημοτική Αρχή.

Οι νέες παιδικές χαρές σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη που βρέθηκε στη περιοχή και ενημερώθηκε από στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας για την ολοκλήρωσή τους  πληρούν όλες τις  αυστηρές  προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας  και είναι πιστοποιημένες  προκειμένου να λειτουργούν κανονικά.

περισσότερα...


Ρύθμιση των Οφειλών προς τον Δήμο

Συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Αγαπάκη και με  στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου. Συζητήθηκε η εφαρμογή του Ν.4257/2014 που αφορά ρυθμίσεις όλων των οφειλών, Φυσικών και Νομικών Προσώπων, προς τον Δήμο και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα. Συγκεκριμένα με βάση το νόμο δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές  οι οποίες  έχουν βεβαιωθεί μέχρι 14-04-2014, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου.

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκε το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 2/7 το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι, ξένοι επισκέπτες αλλά και άνθρωποι της τέχνης συμμετείχαν στην Τελετή Λήξης του Συμποσίου. Χαιρετισμό απηύθηνε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηρακλείου κ.Νίκος Ματζαπετάκης και παρουσιάστηκαν οι 10 γλύπτες που συμμετείχαν κάνοντας συγκινητικές αναφορές στο θεσμό αυτό που διενεργείται από το Δήμο Ηρακλείου.

περισσότερα...