επιστροφή
Main_page
Newsletter No70 - Φεβρουάριος 2015
03/03/2015

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.


Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Έργα - αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου σε σχολεία
- Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου
- Έναρξη των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»
- Συνάντηση Δημάρχου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων
- Σύσκεψη για τη μελέτη της παλιάς πόλης
- Δόθηκαν τα πρώτα τρόφιμα από το Δημοτικό Παντοπωλείο
- Σύσκεψη για το φράγμα Αποσελέμη
- Στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση της γνώσης και της Παιδείας


Έργα - αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα εκτεθούν σε σχολεία

Μοναδική ευκαιρία ώστε να γνωρίσουν, τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα έχουν χιλιάδες μαθητές του Ηρακλείου, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα θαυμάζουν από κοντά έργα –αντίγραφα του μεγάλου  Κρητικού ζωγράφου τα οποία θα εκτεθούν στα σχολεία τους.

Πρόκειται για 36 πίνακες του ELGRECO είχαν εκτεθεί στη μεγάλη έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε για τα 400 χρόνια από το θάνατό του.

περισσότερα...


Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν οι αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, μετά την χορήγηση της σχετικής άδειας από το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα θα γίνουν ενημερώσεις για τις παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, ενώ θα ακολουθήσει διερεύνηση ορθοπεδικών προβλημάτων πέλματος με χρήση πελματογράφου. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν:

περισσότερα...


Έναρξη των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια  Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου (καθημερινά) από τις 18:00 έως τις 22:00. Αμέσως μετά ξεκινάει το φεστιβάλ θεάτρου. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής :

περισσότερα...


Συνάντηση Δημάρχου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων

Με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε η δημοτική αρχή, σε σύσκεψη που έγινε στη Λότζια. Ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός, κάλεσε τους προέδρους να παρουσιάσουν τα προβλήματα που έχουν και τις προτεραιότητες που θέτουν, ενώ τόνισε ότι η συνεργασία μαζί τους θα είναι συνεχής, καλώντας τους προέδρους να συνεργάζονται με τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα επισήμανε ότι η δημοτική αρχή στους λίγους μήνες που έχει την ευθύνη του Δήμου, έχει ήδη  πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με τις Τοπικές Κοινότητες, ενώ ο ίδιος και αντιδήμαρχοι έχουν επισκεφθεί όλα τα χωριά.

περισσότερα...


Σύσκεψη για τη μελέτη της παλιάς πόλης

Σύσκεψη με θέμα τη μελέτη πολεοδομικής αναθεώρησης της παλιάς πόλης πλην της Αγίας Τριάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Ηρακλείου, κ. Γιάννη Αναστασάκη. Στη σύσκεψη μετείχαν οι μελετητές, Α. Πανταζής και Β. Ανδρεαδάκης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Β. Συθιακάκη, η προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Ε. Κανάκη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Τμήματος Παλιάς Πόλης.

περισσότερα...


Δόθηκαν τα πρώτα τρόφιμα από το Δημοτικό Παντοπωλείο

Το Δημοτικό Παντοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του για 130 οικογένειες και τα πρώτα τρόφιμα δόθηκαν στους δικαιούχους, με τη βοήθεια και των αντίστοιχων δομών του Δήμου Ηρακλείου. Μετά από συνεννόηση και με δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, υποδείχθηκαν οικογένειες οι οποίες επιθυμούν την ένταξη τους στις δομές του Δήμου. Επιθυμία και στόχος του Δήμου Ηρακλείου, όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Αθηνά Σπανάκη, είναι όλοι οι πολίτες του Ηρακλείου να έχουν τα απαραίτητα αγαθά προς επιβίωση.

περισσότερα...


Σύσκεψη για το φράγμα Αποσελέμη

Στις 30 Απριλίου θα ξεκινήσει η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στην τεχνική σύσκεψη για το έργο που έγινε στο Δήμο Ηρακλείου. Όπως είπε ο διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Μάρκος Παντελάκης, μετά από συνεννόηση με τον εργολάβο, στο τέλος Απριλίου θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία μέρος του διυλιστηρίου, με δυνατότητα επεξεργασίας 40 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού ημερησίως για το δήμο Ηρακλείου

περισσότερα...


Στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση της γνώσης και της Παιδείας

Η παιδεία  αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες πολιτικής της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου.  Στο πλαίσιο αυτό οι προοπτικές αναβάθμισης της γνώσης από γειτονιά σε γειτονιά σε όλες τις συνοικίες, τα Διαμερίσματα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μπαίνουν σε στέρεες βάσεις, με την έμπρακτη συμμετοχή και βοήθεια των Εθελοντών Παιδείας που σε συνεργασία σε πρώτη φάση με τους Προέδρους των τεσσάρων Διαμερισμάτων της πόλης, θα αναπτύξουν μια σειρά επιμορφωτικών δραστηριοτήτων και άλλων εκδηλώσεων.

περισσότερα...