επιστροφή
Main_page
Newsletter No73 - Μαϊος 2015
29/05/2015

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.


Facebook Twitter YouTube Picasa Wikipedia

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Το περιβάλλον πρώτη προτεραιότητα του Δήμου
- Στην Πολεοδομία ο Δήμαρχος Ηρακλείου
- Την ίδρυση ΑΤ Πόλης ζήτησε ο Δήμαρχος
- Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης
- Πιστοποιητικά εγγραφών σε Α' Δημοτικού και Νηπιαγωγείο
- Αιτήσεις Εγγραφής και Επανεγγραφής στα ΚΕΠΑ
- Τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου ενισχύει η Λέσχη Λάϊονς
- Ρώσοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο
- Ψηφιακό ταξίδι στην ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού
- Οριοθέτηση των χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα
- Στα εργοτάξια ο Δήμαρχος


Το περιβάλλον πρώτη προτεραιότητα του Δήμου

Το Ηράκλειο, ως μία σύγχρονη μεγαλούπολη παρουσιάζει αρκετά προβλήματα αστικού περιβάλλοντος, τα περισσότερα εκ των οποίων επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Η πυκνή δόμηση, οι ελάχιστοι ελεύθεροι ανοιχτοί χώροι πρασίνου, το κυκλοφοριακό είναι ίσως τα σημαντικότερα. Η έντονη οικοδομική δραστηριότητα των τελευταίων τριάντα ετών  άλλαξε δραματικά την εικόνα της πόλης και περιόρισε σημαντικότατα το πράσινο στην αναλογία του με το δομημένο. Σήμερα, οι λιγοστοί ελεύθεροι δημόσιοι χώροι πρασίνου υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο λόγω έλλειψης πόρων, απώλειας προσωπικού για τη συντήρηση και την ενίσχυση των υφιστάμενων χώρων.

περισσότερα...


Στην Πολεοδομία ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την Δ/νση Πολεοδομίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που, για δύο και πλέον ώρες, είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με τους προϊστάμενους όλων των τμημάτων καθώς και με το σύνολο του προσωπικού. Ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια το Δήμαρχο για τα τρέχοντα ζητήματα της διεύθυνσης αλλά και για τον οραματικό σχεδιασμό που έχει τεθεί επί τάπητος, επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση της υπηρεσίας.

περισσότερα...


Την ίδρυση ΑΤ Πόλης ζήτησε ο Δήμαρχος

Με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε στη Λότζια, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο κ. Αναγνωστάκης συνοδευόταν από  τον Επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη, το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο Νίκο Χριστοφάκη.

περισσότερα...


Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης

Κορυφώθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου οι εκδηλώσεις για την 74η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, στις οποίες και  έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Στις 11 το πρωί εψάλη επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος  Κρήτης κ. Ειρηναίος. Ακολούθησε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης της Κρήτης». Στεφάνια κατέθεσαν ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανόλης Συντυχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών αρχών, και εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων.

περισσότερα...


Πιστοποιητικά εγγραφών στην Α' Δημοτικού και στο Νηπιαγωγείο

Το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης σας ενημερώνει  ό,τι τα πιστοποιητικά των γεννηθέντων 2009 και 2010 για την εγγραφή στην Α Δημοτικού και στο Νηπιαγωγείο αντίστοιχα, θα δίνονται από τις 2/6/2015. Για τους δημότες που διαμένουν στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αλικαρνασσού, Τεμένους, Παλιανής και Γοργολαΐνη θα δίνονται από τις κατά τόπους υπηρεσίες. Επίσης για τις Δημοτικές Κοινότητες Δαφνών, Βασιλειών, Σκαλανίου, Σταυρακίων και Βουτών θα δίνονται από τις εκεί υπηρεσίες.


Έναρξη κατάθεσης αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής στα ΚΕΠΑ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου Ηρακλείου, γνωστοποιεί στους Δημότες του Δήμου Ηρακλείου, ότι από την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων στα ΚΕ.Π.Α του Δήμου Ηρακλείου, για το επόμενο Σχολικό έτος 2015 - 2016.   Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα ΚΕ.Π.Α μέχρι και την Παρασκευή  26 Ιουνίου 2015. Για πληροφορίες και για την παραλαβή των εντύπων με τα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν καθώς και των αιτήσεων εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (http://www.heraklion.gr/municipality/municipality-press-releases/eggrafes-kepa-20042015.html).


Τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου ενισχύει η Λέσχη Λάϊονς

Με τρόφιμα και άλλα είδη ενισχύει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου,η Λέσχη  Λάϊονς στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και του φιλανθρωπικού έργου της. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Κων/νο Νύχταρη ,τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ορφανάκη και το μέλος του Δ.Σ κ. Θέμη Θέμελη παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη κατά τη διάρκεια της οποίας η διοίκηση των Λάϊονς  εξέφρασε την πρόθεσή της  να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές με ένα τόνο κοτόπουλα.

περισσότερα...


Ρώσοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου

Εννέα δημοσιογράφοι από ραδιόφωνα, κανάλια και εφημερίδες της Ρωσίας,  επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Λότζια, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τουριστική προβολή του Δήμου σε Ρωσική γλώσσα, για τις τουριστικές διαδρομές που υλοποιεί η  Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, αλλά και για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ηρακλείου.

περισσότερα...


Ψηφιακό ταξίδι στην ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού 

Ταξίδι στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολίτες και ξένοι επισκέπτες, για να μάθουν οι νέοι και να ζωντανέψουν οι μνήμες των παλιότερων, με όλα τα γεγονότα- ντοκουμέντα που σημάδεψαν τη πόλη. Αυτή την προγραμματική Σύμβαση που θα δώσει τη δυνατότητα στον επισκέπτη της Νέας Αλικαρνασσού να ενημερωθεί για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, υπέγραψε ο Δήμαρχος  Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, και ο ανάδοχος του έργου που προέκυψε μετά από δημόσιο, ανοικτό διαγωνισμό, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Μελετών  κ. Χάρη Μαμουλάκη.

περισσότερα...


Οριοθέτηση των χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα

Σε αυστηρή και εμφανή οριοθέτηση των σημείων που έχουν δικαίωμα, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας, να χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων προχωρούν από το πρωί της Τρίτης οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

 Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνονται παράνομα από τραπεζοκαθίσματα.

περισσότερα...


Στα εργοτάξια ο Δήμαρχος

Έργα που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου και βρίσκονται σε εξέλιξη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη. Η επίσκεψη στα εργοτάξια του δήμου ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Ικάρου, όπου γίνεται μία πολύ σημαντική παρέμβαση με φωτισμό, φυτεύσεις, πλακοστρώσεις και διαπλάτυνση του οδοστρώματος. Η ανάπλαση αυτή στην είσοδο της πόλης, στο ύψος του αεροδρομίου,  αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα και μετατρέπει το Ηράκλειο σε μία σύγχρονη, φιλική, φιλόξενη και όμορφη πόλη που μπορεί κανείς να την περπατήσει από τη μία άκρη μέχρι την άλλη.

περισσότερα...