επιστροφή
Main_page
Newsletter No77 - Σεπτέμβριος 2015
01/10/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Απολογισμός εκδηλώσεων 'Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2015'
- Ολοκληρώθηκαν οι εξορμήσεις καθαριότητας στο πάρκο Ερυθραίας
- "Ζωντάνεψαν" τα Ενετικά τείχη - Πολλά δρώμενα
- Εξοπλισμός για το Κέντρο Αστέγων από τη Λέσχη Λάϊονς
- Οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στη Λότζια
- Εργασίες καθαρισμού των Ενετικών Τειχών
- Εργασίες καθαρισμού φράγματος και ποταμού Δρακουλιάρη
- Κοντά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος
- Σύγχρονους σταθμούς πληροφόρησης παραχωρεί ο Δήμος
- Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της οδού Ραυτοπούλου
- Ένας χρόνος από την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής


Απολογισμός εκδηλώσεων 'Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2015' 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 οι εκδηλώσεις του Δήμου, ‘Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2015’. Στην φετινή διοργάνωση, όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά και το Φεστιβάλ ‘Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί’ (το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου), καθώς και το πρόγραμμα προβολών κινηματογραφικών ταινιών στις συνοικίες και στα Δημοτικά Διαμερίσματα της πόλης μας.

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκαν οι εξορμήσεις καθαριότητας στο πάρκο Ερυθραίας 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού των 58 στρεμμάτων όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το οικολογικό πάρκο Ερυθραίας. Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία εξόρμηση καθαριότητας, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Ηρακλείου, η 4η Δημοτική Κοινότητα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, εθελοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και από το χώρο απομακρύνθηκαν μπάζα, ξερόχορτα και σκουπίδια. Ειδικότερα, μετά από τρεις συνολικά εξορμήσεις καθαριότητας ανθρώπων των ανθρώπων των Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, της Δημοτικής Κοινότητας,  Εθελοντών

περισσότερα...


"Ζωντάνεψαν" τα Ενετικά τείχη - Πολλά δρώμενα 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκιωτών στα Ενετικά τείχη, που «ζωντάνεψαν» από τις παιδικές φωνές και τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα και προσέλκυσαν τους Ηρακλειώτες. Στο αλσύλλιο πάνω από την Καινούργια Πόρτα βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που συνομίλησε με μικρούς και μεγάλους οι οποίοι συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες και τα άλλα δρώμενα,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης και Αντιδήμαρχοι.

περισσότερα...


Εξοπλισμός για το Κέντρο Αστέγων από τη Λέσχη Λάϊονς 

Με πλήρη εξοπλισμό ύπνου (δεκαπέντε (15) κρεβάτια , δεκαπέντε (15) κομοδίνα και μια (1) τουαλέτα- κομο), ενισχύει το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου η Λέσχη Λάϊονς προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενία περισσότερων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη στέγη και φαγητό. Με την προσφορά αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο η προσπάθειά μας δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη ευχαριστώντας τον πρόεδρο της Λέσχης Λάϊονς

περισσότερα...


Οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στη Λότζια 

Ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός νέων εκπαιδευτικών συμμετέχει φέτος στο θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που ο Δήμος Ηρακλείου επεκτείνει και στα 4 Δημοτικά Διαμερίσματα καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών, σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τις δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση οικογένειες. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη συναντήθηκε στη Λότζια με τους εθελοντές καθηγητές που δήλωσαν διαθέσιμοι να συνεισφέρουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και να διδάξουν παιδιά γυμνασίων και λυκείων.

περισσότερα...


Εργασίες καθαρισμού των Ενετικών Τειχών

Πεντακάθαρο αποδόθηκε στους Ηρακλειώτες το πρανές δίπλα στα Ενετικά Τείχη επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Στις 24 Αυγούστου 2015, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του πρανούς, το οποίο βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, από το προσωπικό του τμήματος Κοινοχρήστων χώρων της Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Οι εργασίες αυτές διήρκησαν 18 συνολικά ημέρες και ολοκληρώθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλάζοντας ουσιαστικά την όψη της πόλης στη συγκεκριμένη περιοχή.

περισσότερα...


 Στο Δρακουλιάρη ο Δήμαρχος - Εργασίες καθαρισμού φράγματος και ποταμού

Πυρετωδώς εργάζονται τα μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να καθαρίσουν προληπτικά την κοίτη του ποταμού Γιόφυρο και το φράγμα Δρακουλιάρη, ώστε να αποτραπούν το φετινό χειμώνα φαινόμενα υπερχείλισης των υδάτων. Οι σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, συνεργεία της οποίας εργάζονται παράλληλα σε άλλα σημεία της περιοχής όπως το γεφυράκι και τις κοίτες του Γιόφυρου.

περισσότερα...


Κοντά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Δήμαρχος

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με δημιουργική διάθεση, αισιοδοξία και πρόοδο ευχήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 2ο και 5ο Δημοτικού σχολείου Αλικαρνασσού και του 8ο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς παρέστη στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη, τον Πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ κ. Νίκο Αγγελάκη και Δημοτικούς συμβούλους.

περισσότερα...


Νέας τεχνολογίας σύγχρονους σταθμούς πληροφόρησης παραχωρεί ο Δήμος

Δύο σύγχρονους σταθμούς Πληροφόρησης που περιέχουν ηλεκτρονικό οδηγό πόλης στα αξιοθέατά της παραχωρεί ο Δήμος Ηρακλείου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Π.Κ. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Βασίλης Λαμπρινός, υπέγραψε τις σχετικές συμβάσεις με τους εκπροσώπους των Μουσείων κ. Μωυσή Μυλωνά Δ/ντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και με την κ. Ελένη Τζεδάκη-Αποστολάκη Γραμματέα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών που εποπτεύει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

περισσότερα...


 Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της οδού Ραυτοπούλου 

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου ολοκλήρωσε την διαδικασία για την διάνοιξη στο τμήμα της οδού Ραυτοπούλου, μεταξύ των οδών Στρ. Αλεξάκη και Ευκλείδου, στην πυκνοδομημένη περιοχή του Μασταμπά και διαβίβασε στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων όλα τα απαραίτητα  στοιχεία για την υλοποίηση της διάνοιξης. Ταυτόχρονα, συντάσσεται από την Διεύθυνση Πολεοδομίας η πράξη προσκυρώσεως, ρυμοτομίας και αναλογισμού αποζημιώσεως για το τμήμα της οδού Ραυτοπούλου από την οδό Διός έως την Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

περισσότερα...


Ένας χρόνος από την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής 

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της δημοτικής αρχής, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους Δημότες για το έργο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο. Όπως θα θυμάστε ένας ακόμη λεπτομερής απολογισμός έγινε και προ εξαμήνου και δεν θα σας κουράσω επαναλαμβάνοντάς πράγματα που ήδη γνωρίζετε. Εκείνα ωστόσο που πρέπει να υπενθυμίσω είναι το όραμα και η φιλοσοφία με την οποία εργαζόμαστε για να το πετύχουμε.

περισσότερα...