επιστροφή
Main_page
Newsletter No79 - Νοέμβριος 2015
01/12/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Απαλλαγή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς
- Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του 10ου νηπιαγωγείου
- Πρωινό σε 450 μαθητές μοιράζει ο Δήμος Ηρακλείου
- Ξεκινούν νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
- Με γοργούς ρυθμούς τα έργα της Πλατείας Κορνάρου 
- Αυστηρό μήνυμα του Δημάρχου σε όσους προκαλούν ηχορύπανση 
- Καθάρισαν και φύτεψαν στη Νέα Αλικαρνασσό
- Σε Προφήτη Ηλία, Κυπαρίσσι, Καλού, Καρκαδιώτισσα, Ρουκάνι ο Δήμαρχος
- Σκαφιδαράς, Γιόφυρο και ΦΟΔΣΑ στην ατζέντα του Δημάρχου 
- Επισκέψεις σχολείων σε Παγκρήτιο και Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια


Απαλλαγή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς

Απόφαση - ανάσα για απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς εκατοντάδων  οικογενειών του Ηρακλείου με μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα έλαβε η Δημοτική Αρχή και ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του κ.Γιώργος Βουρεξάκης. Συγκεκριμένα και κατόπιν οδηγίας του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού αποφασίστηκε απαλλαγή των τροφείων σε:

περισσότερα...


Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του 10ου ολοήμερου νηπιαγωγείου 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, με έντονα βιοκλιματικά στοιχεία, λειτουργικότητα και υψηλή αισθητική, στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Μελιδονίου, όπως διαπίστωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, που επισκέφθηκε το εργοτάξιο, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη.

περισσότερα...


Πρωινό σε 450 μαθητές μοιράζει ο Δήμος Ηρακλείου 

Σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τις οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση ο Δήμος Ηρακλείου και φέτος προσφέρει πρωινό / δεκατιανό σε μαθητές της Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης, που φοιτούν σε σχολεία της αρμοδιότητάς του. Με σεβασμό και μεγάλη προσοχή στα προσωπικά δεδομένα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής φρόντισε έτσι ώστε να εξοικονομηθούν 450 πρωινά για τους μαθητές που είναι παιδιά οικογενειών ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


Ξεκινούν νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

Ο Δήμος Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας  και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου, στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

περισσότερα...


Με γοργούς ρυθμούς τα έργα της Πλατείας Κορνάρου

Με στόχο τη διασφάλιση του πλέον άρτιου τεχνικά αποτελέσματος, στο συντομότερο δυνατό χρόνο υλοποίησης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χάρης Μαμουλάκης μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, επιθεώρησαν τις εργασίες που πραγματοποιούνται στην πλατεία Κορνάρου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην καρδιά της πόλης, με στόχο τόσο την λειτουργική ανάπλαση της πλατείας, την αισθητική και περιβαλλοντική της αναβάθμιση, όσο και την ανάδειξη των σπουδαίων μνημείων που βρίσκονται σε αυτή, αλλά και των νέων ανακαλύψεων που ήρθαν στο φως με τις εργασίες, όπως είναι το τούρκικο καλντερίμι.

περισσότερα...


Αυστηρό μήνυμα του Δημάρχου σε όσους προκαλούν ηχορύπανση

Αυστηρό μήνυμα,  με αποδέκτες όσους προκαλούν ηχορύπανση πάνω από τα επιτρεπτά όρια και μάλιστα σε ώρες κοινής ησυχίας έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, τονίζοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά την εκπομπή των ήχων. Ο Δήμαρχος κάλεσε τους  ιδιοκτήτες καταστημάτων (μπαρ-καφετέριες) που αγνοούν τις εκκλήσεις των δημοτών  να μην παραβιάζουν το νόμο και να μην βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία των καταστημάτων τους διακινδυνεύοντας με κυρώσεις που, όπως ανέφερε, θα είναι σκληρές .

περισσότερα...


Καθάρισαν και φύτεψαν στη Νέα Αλικαρνασσό 

Πεντακάθαρη και φυτεμένη παραδόθηκε η έκταση περιμετρικά των Κλειστών Φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού μετά την επιχείρηση …καθαριότητας που πραγματοποίησαν στην περιοχή σήμερα από νωρίς το πρωί κάτοικοι της περιοχής, μικροί και μεγάλοι, φορείς και σχολεία σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, η εξόρμηση ήταν μία πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης «Ζω - Δρω» σε συνεργασία το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΕΠΑΛ και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου με τη ΔΕΠΑΝΑΛ, τη ΔΗΚΕΗ, τη Τοπική Κοινότητα Νέας Αλικαρνασσού, την Αντιδημαρχία Πρασίνου και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας ...

περισσότερα...


Σε Προφήτη Ηλία, Κυπαρίσσι, Καλού, Καρκαδιώτισσα, Ρουκάνι ο Δήμαρχος 

Τα Δημοτικά Διαμερίσματα Προφήτη Ηλία, Κυπαρίσσι, Καλού, Καρκαδιώτισσα και Ρουκάνι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους  Οικονομικών κ. Γιώργο Καραντινό, Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκο Φακουρέλη και τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα αδειοδοτήσεων καταστημάτων και συναφών δραστηριοτήτων  κ. Μανόλη Χαιρέτη.

περισσότερα...


Σκαφιδαράς, Γιόφυρο και ΦΟΔΣΑ στην ατζέντα του Δημάρχου

Στα γραφεία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και νεοεκλεγείς Πρόεδρος του περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Χ. Μαμουλάκη και Γ. Ρασούλη και την Αντιπρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Παράρτημα Κρήτης κ. Ευγ. Στυλιανού.

περισσότερα...


Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων σε Παγκρήτιο και Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια

Συνεχίζονται με επιτυχία οι επισκέψεις σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια. Περισσότεροι από 2000 μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων από όλη την Κρήτη, έχουν ήδη συμμετάσχει στα τρία προγράμματα φυσικής δραστηριότητας για μαθητές «Αθλητική Εκδρομή!», «Γνώρισε κι εσύ τα Ολυμπιακά Αθλήματα» και «Παιχνίδια στο Νερό».

περισσότερα...