επιστροφή
Main_page
Newsletter No84 - Μάϊος 2016
02/06/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ομόφωνη αποδοχή από τους φορείς στο Master Plan για τα Ενετικά Τείχη
- Μεγάλη συμμετοχή στο 6ο Village Camp στη Φορτέτσα
- Νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Ηράκλειο
- Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδρομών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου 
- Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπ. Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά
- Τμήματα κορμού αρχαίας ελιάς στον Καράβολα
- «Τέχνη καθ’ Οδόν» 1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο


 Ομόφωνη αποδοχή από τους φορείς στο Master Plan για τα Ενετικά Τείχη

Ομόφωνης αποδοχής έτυχε το Master Plan που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ηρακλείου για τη χρήση των Ενετικών Τειχών στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα την Δευτέρα 30 Μαΐου στη Λότζια.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι όλοι οι φορείς στηρίζουν το πλαίσιο αξιοποίησης που θέτει το Master Plan του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο θεωρούν ότι αποτελεί οριστική και ωφέλιμη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης.

περισσότερα...


Μεγάλη συμμετοχή στο 6ο Village Camp στη Φορτέτσα 

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών και γονιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου  στο δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας το  6ο Village Camp, προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους» . Το Camp διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΗ.

Βασικός στόχος των  Village Camp είναι η συμμετοχή  γονέων και παιδιών σε πολιτιστικού - αθλητικού - επιμορφωτικού χαρακτήρα δραστηριότητες και η ψυχαγωγία τους, με την καθοδήγηση  εξειδικευμένων  καθηγητών Φυσικής Αγωγής του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους». 

περισσότερα...


Νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Ηράκλειο 

Μέσα σε θετικό κλίμα και με στόχο μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων του Ηρακλείου, το σχεδιασμό της νέας στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για τον τουρισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου υπό τον πρόεδρό της Gian Andrea Garancini.

Επιδίωξη είναι η στρατηγική αυτή να αναπτυχθεί στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων  και της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

περισσότερα...


 Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδρομών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου  

Ένας κύκλος εκδρομών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και με την πολύτιμη συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου καθώς και με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου. Οι εκδρομές αυτές ξεκίνησαν στις 31 Ιανουαρίου από τις Δαφνές, το Βενεράτο, το ξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου και την Ιερά Μονή Παλιανής, συνεχίστηκαν στις 14 Φεβρουαρίου στον οικισμό του Προφήτη Ηλία, στο Φρούριο Τεμένους και στο Γιούχτα.

περισσότερα...


  Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπ. Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 19 Μάιου με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά  και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρία Βλαζάκη, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το master plan του Δήμου Ηρακλείου που αφορά στη χρήση και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών.   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα και τον Δήμαρχο Ηρακλείου συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης

περισσότερα...


 Τμήματα κορμού αρχαίας ελιάς στον Καράβολα 

Δύο ιδιαίτερης αξίας εκθέματα και συγκεκριμένα, μεγάλα τμήματα κορμού αρχαίου ελαιόδεντρου της Κρήτης, βρίσκονται από την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στην πόλη του Ηρακλείου. Τα τμήματα του κορμού της αρχαίας ελιάς τοποθετήθηκαν στο δυτικό παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου (κοντά στο μεγάλο σιντριβάνι στην περιοχή του Καράβολα) για να υπενθυμίζουν στους Ηρακλειώτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης ότι η ιστορία της ελαιοκαλλιέργειας στην Κρήτη χάνεται στα βάθη των αιώνων και πως στο νησί ζουν εκατοντάδες αρχαία και ιστορικά ελαιόδεντρα.

περισσότερα...


  «Τέχνη καθ’ Οδόν» 1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του 1ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η ΔΗΚΕΗ και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ξεκινούν στις 30 Ιουνίου 2016 μία γιορτή τεσσάρων ημερών στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες με χορό, τραγούδι, χρώματα και εξαίσιες μουσικές. Από την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ξεκινά μία γιορτή με ζωγραφική, καλλιτεχνικό Graffiti, γλυπτική και κατασκευές (installations), θέατρο δρόμου, χορωδίες, όπερα, μουσικά σχήματα, αλλά και τυμπανιστές, μικρές μπάντες, Break Dance και Hip-Hop, χειροτέχνες, καλλιτέχνες της παντομίμας, κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, performers, και τολμηρούς skaters.

περισσότερα...