επιστροφή
Main_page
Newsletter No87 - Αύγουστος 2016
01/09/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου - Συγκέντρωση σχολικών ειδών
- Πρεμιέρα για το 2ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»
- Εκπαιδευτική ημερίδα για την ανακύκλωση
- Πιστοποιούνται 50 παιδικές χαρές του Δήμου
- Σύσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου με φορείς της πόλης για το προσφυγικό
- Παρουσιάστηκε το «Crete Heraklion – 1st International Basketball»
- Επιτυχόντες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τίμησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου


 Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου - Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών που η οικονομική κρίση έκανε την καθημερινότητα τους δύσκολη, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.  Η δράση ονομάζεται «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου».

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Θα γίνεται καθημερινά από  Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 08.30 με 13.00, στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.  – Α.Π.Η: Αγίας Τριάδας, Πόρου, Τάλου, Μασταμπά, Φορτέτσας, Νέας Αλικαρνασσού. 

περισσότερα...


Πρεμιέρα για το 2ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» 

Με ιδανικό τρόπο, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού ξεκίνησε την Πέμπτη 25 Αυγούστου το 2ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου.

Η παράσταση «Η Κρήτη µε τα έθιμα, τους χορούς και τα τραγούδια της» του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, προσέφερε στο κοινό του κατάμεστου Κηποθεάτρου «Νίκος Καζαντζάκης» δυο ώρες γεμάτες κρητική παράδοση, τραγούδι, χορό και φυσικά άφθονο κέφι.

περισσότερα...


 Εκπαιδευτική ημερίδα για την ανακύκλωση 

Εκπαιδευτική ημερίδα για θέματα ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25ης Αυγούστου  στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια. Στην ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ,  παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Γκεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για θέματα Χωροτάξίας και Περιβάλλοντος  κ. Νίκος Καλογερής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης,  οι Δήμαρχοι Βιάννου  Παύλος Μπαριτάκης, Μινώα – Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης, Χερσονήσου  Γιάννης Μαστοράκης, Αρχανών Μανώλης Κοκοσάλης, Ανωγείων Μανόλης Καλέργης, ο Ειδικός Σύμβουλος της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Ανάπτυξης Κρήτης κ. Μάξιμος Σενετάκης καθώς και πολλοί αντιδήμαρχοι, στελέχη της αυτοδιοίκησης και εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

περισσότερα...


 Πιστοποιούνται 50 παιδικές χαρές του Δήμου

Υπογράφτηκε την Πέμπτη 18/8/2016, η σύμβαση μεταξύ του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του  Δήμου Ηρακλείου Γιάννη Αναστασάκη και του εκπροσώπου της εταιρείας “TUV ΕΛΛΑΣ Α.Ε.” για τη διενέργεια ελέγχου και πιστοποίησης της λειτουργίας πενήντα (50) παιδικών χαρών εντός των ορίων του Δήμου.  Η Σύμβαση θα έχει δύο φάσεις. Η Α΄ φάση περιλαμβάνει την αρχική επιθεώρηση των παιδικών χαρών και τη σύνταξη φύλλων ελέγχου. Η Β΄ φάση περιλαμβάνει την επανάληψη της επιθεώρησης σε όποιους χώρους απαιτείται, μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων από το Δήμο. Τέλος , θα εκδοθούν πιστοποιητικά συμμόρφωσης για τους χώρους που ελέγχθηκαν.


 Σύσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου με φορείς της πόλης για το προσφυγικό

Εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 18ης Αυγούστου στο γραφείο του στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Στόχος της συνάντησης ήταν να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό θέμα και να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις τους.  Στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου Ηρακλείου, συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη καθώς και οι κ.κ.: Στέλιος Βοργιάς,  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γιάννης Χαρωνίτης, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Νίκος Χαλκιαδάκης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Δημήτρης Διβόλης,  γ.γ. του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Βαγγέλης Καρκανάκης, εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου και Νίκος Λιβαδειωτάκης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου .

περισσότερα...


  Παρουσιάστηκε το «Crete Heraklion – 1st International Basketball» 

Το επίσημο...τζάμπολ για την έναρξη  του «Crete Heraklion – 1st International Basketball»  που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η  ALFA PLUS AE, με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ,  δόθηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια. Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλέιου, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού,Κώστας Βαρδαβάς ο Γενικός Διεθυντής της ALFA PLUS AE Μανόλης Ρουσάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

περισσότερα...


 Επιτυχόντες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τίμησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τελειόφοιτους λυκείου που μαθήτευσαν φέτος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου και πέτυχαν τη εισαγωγή του σε πανεπιστημιακές σχολές υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης 3ης Αυγούστου στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία στις σπουδές τους, εξήρε τη σημασία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και την πολύ καλή δουλειά των εθελοντών καθηγητών σε αυτό και πρόσθεσε:

περισσότερα...