επιστροφή
Main_page
Newsletter No88 - Σεπτέμβριος 2016
30/09/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Αγαπάμε Ηράκλειο - Καθαρίζουμε την πόλη!
- Ο Δήμαρχος βράβευσε τον Θεοχάρη Δετοράκη με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως»
- Ρυθμίσεις - ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες των Δήμων
- Ικανοποίηση για το 1ο Διεθνές Tουρνουά Mπάσκετ
- Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
- Ο χαιρετισμός του Δημάρχου στην έναρξη του 12ου Κρητολογικού Συνεδρίου
- Διαθέσιμη στο κοινό εφαρμογή μέτρησης κυκλοφοριακής κίνησης
- Αλλάζουν τα δεδομένα στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων
- Επίσκεψη Δημάρχου σε σχολεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
- Τηλεφωνική γραμμή Ενημέρωσης και Κοινωνικής Στήριξης
- Νέο σχολικό συγκρότημα παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηρακλείου
- Προχωρούν σε αδελφοποίηση Ηράκλειο και Βενετία
- Μήνυμα για την συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της δημοτικής αρχής


Ο Δήμος Ηρακλείου δημιούργησε την εφαρμογή "Δημότης Ηρακλείου" για κινητές συσκευές. Η εφαρμογή, η οποία λειτουργεί σε iOS και σε Android, είναι διαθέσιμη δωρεάν και περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

1. Δήλωση Προβλημάτων - για κάθε δήλωση προβλήματος υποβάλλονται οι ακόλουθες πληροφορίες:

  • Κατηγορία
  • Περιγραφή
  • Φωτογραφία
  • Τοποθεσία

Η δήλωση των προβλημάτων γίνεται επιτόπου ή εφόσον δεν υπάρχει σύνδεση δικτύου, αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επόμενη φάση. Προβολή κατάστασης για τα προβλήματα που έχουν υποβληθεί από τον χρήστη
2. Τα Τελευταία Νέα του Δήμου και της Πόλης
3. Τις Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο
4. Σύνδεση με τα Κοινωνικά Δίκτυα του Δήμου Ηρακλείου
5. Χρήσιμα Τηλέφωνα της Πόλης και του Δήμου
6. Χάρτη με σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου
7. Άμεση Επικοινωνία με τον Δήμο Ηρακλείου μέσω τηλεφώνου, sms & email
Τέλος, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης των δημοτών με χρήση της υπηρεσίας Push Notifications

Για κινητά Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.noveltech.mitos.heraklion 

Για κινητά iOS: https://itunes.apple.com/us/app/demotes-erakleiou/id1142945582?l=el&ls=1&mt=8


 Στην εφαρμογή για κινητά «Δημότης Ηρακλείου» η δράση «Αγαπάμε Ηράκλειο-Καθαρίζουμε την πόλη!»

Στην εφαρμογή για κινητές συσκευές (Android & iOS) «Δημότης Ηρακλείου» που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Ηρακλείου και μέσω της οποίας μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν κάθε πρόβλημα, να ενημερώνονται για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τις διακηρύξεις του Δήμου, βρίσκεται πλέον και η δράση του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου 2016 «ΑΓΑΠΑΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Ειδικότερα, την ημέρα διεξαγωγής της δράσης θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να στέλνουν οι συμμετέχοντες φωτογραφίες από τον χώρο που καθαρίζουν, πριν και μετά την παρέμβασή τους, εύκολα και γρήγορα, οι οποίες και θα προβάλλονται σε ειδική οθόνη – χάρτη της πόλης.

περισσότερα...


Ο Δήμαρχος βράβευσε τον Θεοχάρη Δετοράκη με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως»

 

Με μια λιτή, ουσιαστική και συγκινητική τελετή, ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε με το «Βραβείο Ηθικής  Τάξεως» τον καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη, για το πολύπλευρο και πολύτιμο έργο του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και το  - ειδικά φιλοτεχνημένο για τον τιμώμενο -  βραβείο παρέδωσε στον κ. Δετοράκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

περισσότερα...


Ρυθμίσεις - ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες των Δήμων

Ρυθμίσεις ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες όχι μόνο του Δήμου Ηρακλείου αλλά και όλων των Δήμων προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υιοθετώντας  προτάσεις –παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου που είχαν κατατεθεί εδώ και πολλούς μήνες ώστε να συμπεριληφθούν στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ. Ο Αντιδήμαρχος καλεί τους Δημότες οφειλέτες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή να προσέλθουν για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καθώς στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία τους δίνονται ισχυρά κίνητρα και μοναδική ευκαιρία διευκόλυνσης αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους.

περισσότερα...


Ικανοποίηση για το 1ο Διεθνές Tουρνουά Mπάσκετ

Με τις καλυτερες εντυπωσεις αποχώρησαν οι αποστολες του πρωτου διεθνή τουρνουά μπασκετ Crete 1st International Basketball Tournament που έγινε με επιτυχία στο Ηράκλειο Κρήτης από Δήμο Ηρακλείου, ALFA PLUS A.E,ΕΚΑΣΚ και ηταν υπο την αιγίδα της ΓΓΑ.Και δεν ηταν μόνο οι αποστολες που χαρηκαν απ ολες τις πλευρες την παραμονή τους στο Ηράκλειο. Ηταν και οι φίλαθλοι της Κρητης οι οποιοι ευχαριστήθηκαν μπάσκετ από κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και αγκάλιασαν την διοργάνωση. Πανω από 8000 κοσμου ειδαν τους αγώνες και θαύμασαν  Ολυμπιακό , Αναντολού Εφές, Ερυθρό Αστέρα και Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Η συμμέτοχή τους στην διοργάνωση, των παιδιών στο 3χ3 και των χορηγών δινει θάρρος και δύναμη στους διοργανωτές να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν .

περισσότερα...


Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Νέα Αλικαρνασσό

Με μια όμορφη τελετή,  παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και πλήθος φορέων της πόλης αλλά και με τους μαθητές των σχολείων της Νέας Αλικαρνασσού να προσφέρουν στην εκδήλωση νιάτα και κέφι, άνοιξε και πάλι τις πύλες του για τους Ηρακλειώτες το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008 από τον τότε Δήμο Αλικαρνασσού. Το 2010  σταμάτησε η λειτουργία του και πολύ σύντομα άρχισε να καταρρέει. Ο Δήμος Ηρακλείου αποφάσισε να επενδύσει στην ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Πάρκου και ανέθεσε  το έργο στην ΔΗΚΕΗ. Από τις αρχές του 2015 χρειάστηκε να γίνουν μια σειρά από ενέργειες προκειμένου το Πάρκο να παραδοθεί και πάλι στο κοινό του Ηρακλείου. 

περισσότερα...


Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην έναρξη του 12ου Κρητολογικού Συνεδρίου

Ο 20ός αιώνας υπήρξε –έπειτα από εκατονταετίες σκληρών ιστορικών δοκιμασιών– ο πλέον ευνοϊκός για τον Κρητικό πολιτισμό. Η αποκάλυψη του Μινωικού κόσμου, σε όλη την αίγλη του, συνοδεύθηκε από την επανανακάλυψη της Κρητικής Λογοτεχνίας και των άλλων μνημείων της Βενετοκρητικής περιόδου. Τότε θα αναδειχθεί και ο Λαϊκός Πολιτισμός, με τις πολύπτυχες διακλαδώσεις του ως την σύγχρονη εποχή. Ένας πυρήνας πνευματικών ανθρώπων θα κατορθώσει να συνδέσει τα μεγάλα επιτεύγματα της Κρήτης μέσα στον χρόνο, και να τα προβάλλει υπεύθυνα και με επιστημονικό τρόπο. Από την δράση και την παρουσία του Στέφανου Ξανθουδίδη ως την έκδοση των σπουδαίων Κρητικών Χρονικών, το 1947, μια νέα περίοδος είχε ξεκινήσει.

περισσότερα...


Διαθέσιμη στο κοινό εφαρμογή μέτρησης κυκλοφοριακής κίνησης για το Ηράκλειο

Διατίθεται στο κοινό η νέα εφαρμογή μέτρησης και απεικόνισης κυκλοφοριακής κίνησης για τους δρόμους του Ηρακλείου με τη χρήση πληροφοριών από κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό Android και οι δημότες μπορούν να την εγκαταστήσουν μέσα από το Google Play με το όνομα RERUM Traffic Car.

Η εφαρμογή δοκιμάστηκε πιλοτικά, με την πολύτιμη συνεισφορά της Cyta και του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου και δίνεται για χρήση στο κοινό, ώστε οι πολίτες, κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό τους, να μπορούν να συμβάλλουν  στη συλλογή δεδομένων που θα χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση της κυκλοφοριακής κίνησης σε πραγματικό χρόνο.

περισσότερα...


Αλλάζουν τα δεδομένα στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Αλλάζουν τα δεδομένα στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, που μέχρι τώρα ήταν στην αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου, ως μητροπολιτικός, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Έτσι με βάση το νέο νομικό πλαίσιο, ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει να καταβάλλει τα προνοιακά επιδόματα στους ωφελούμενους – μόνιμους κατοίκους του Δήμου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του 2016 το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πρέπει να έχουν παραλάβει τα αρχεία αφού η  αρμοδιότητα που προβλέπει η νομοθεσία θα ισχύσει από 1/1/2017, με πρώτο 2μηνο καταβολή τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016.

περισσότερα...


Επίσκεψη Δημάρχου σε σχολεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη.

Στη δήλωση του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επεσήμανε: «Με την σημερινή έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, εύχομαι σε όλους τους μαθητές ουσιαστική και γόνιμη διαδρομή στον χώρο της Γνώσης. Εύχομαι, συνάμα, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, δύναμη, υπομονή, και αντοχή, για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο και στην αποστολή τους.

περισσότερα...


 Τηλεφωνική γραμμή Ενημέρωσης και Κοινωνικής Στήριξης

Μία τηλεφωνική γραμμή Ενημέρωσης και Κοινωνικής Στήριξης ξεκινά να λειτουργεί  η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει και να υποστηρίξει ανθρώπους που ταλαιπωρούνται θεωρώντας ότι τα ψυχικά τους αποθέματα δεν επαρκούν για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της εποχής.

Το τηλέφωνο Ενημέρωσης και Κοινωνικής Στήριξης του Δήμου Ηρακλείου είναι 2813-409990. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00- 15:00.

περισσότερα...


 Νέο σχολικό συγκρότημα παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το νεόδμητο 3ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο παρέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στην περιοχή Άη Γιάννης Χωστός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη. Οι εργασίες στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δήμου Ηρακλείου και το 1ο 2/θέσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο του  Δήμου Ηρακλείου  αποπερατώθηκαν και τώρα το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται σε φάση οργάνωσης –μετακόμισης  προκειμένου να μπορέσει να υποδεχτεί τους πρώτους μαθητές.

περισσότερα...


 Προχωρούν σε αδελφοποίηση Ηράκλειο και Βενετία μετά την ιστορική συνάντηση των δυο Δημάρχων

Μια συνάντηση ιστορικής  σημασίας  είχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο ομολογός του της Βενετίας κ. Luigi Brugnaro  την Κυριακή  4 Σεπτεμβρίου,  στο περιθώριο του φόρουμ  «1000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον»  που διεξάγεται στην ιταλική πόλη.

Η συνάντηση, πέρα από την ιστορικότητα της, ήταν και πλούσια σε θεματολογία, καθώς μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν συνεργασίες ανάμεσα στους δύο δήμους σε πολλά επίπεδα  αλλά και η άμεση έναρξη της διαδικασίας για την αδελφοποίηση Ηρακλείου και Βενετίας.

περισσότερα...


 Μήνυμα Δημάρχου για την συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της δημοτικής αρχής

Η συμπλήρωση δυο ετών από την ημέρα που αναλάβαμε την δημοτική αρχή του Ηρακλείου έχει για εμάς συμβολική σημασία:  Ένα μεγάλο κομμάτι της θητείας μας βρίσκεται πίσω μας,  ένα ακόμα μεγαλύτερο βρίσκεται μπροστά μας.  Έτσι ακριβώς νιώθουμε και για το έργο που έχουμε επιτελέσει,  καθώς και για το έργο που σκοπεύουμε να επιτελέσουμε: Έγιναν πολλά, θα γίνουν περισσότερα.

Δεν πρόκειται για μια μεγαλόστομη υπόσχεση, η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει ιδιαίτερη έφεση σε τέτοιες.  Πρόκειται απλώς για την αισιοδοξία που μας δίδει η εμπειρία της περασμένης διετίας και η αδιαπραγμάτευτη διάθεση όλων μας να προσφέρουμε  τον καλύτερο μας εαυτό  για να υπερβούμε τα  δεδομένα και τεράστια προβλήματα του ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος  μέσα στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε και να κάνουμε το Ηράκλειο πολιτιστικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο αναφοράς σε όλη την Μεσόγειο.

περισσότερα...