επιστροφή
Main_page
Newsletter No94 - Απρίλιος 2017
01/05/2017

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ρεκόρ συμμετοχών στο Run Greece-Ηράκλειο 2017
- Κομποστοποιητές σε πολυκατοικίες – Σε νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο Δήμος 
- Ο Δήμος στο εργαστήριο αξιολόγησης της Στρατηγικής ΒAA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
- Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
- Συνάντηση Δημάρχου με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού
- Ξεκινά άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για το νέο Δικαστικό Μέγαρο
- Με επιτυχία το Πάσχα στον Καράβολα
- Το ΙΤΕ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου 
- Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου στο ανακαινισμένο ΣΤ΄ ΚΕΠΑ
- Πρώτη στην αξιολόγηση η μελέτη αναβάθμισης του Πάρκου Γεωργιάδη
- Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Run Greece στο Ηράκλειο
- Δύο ηλεκτροκίνητα Mini Bus για το Δήμο Ηρακλείου από το «ECORouTs»
- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την κλιματική αλλαγή
- «Έχουμε πληγεί από την κλιματική αλλαγή και εφαρμόζουμε πολιτικές για την αντιμετώπισή της» 



 Ρεκόρ συμμετοχών στο Run Greece-Ηράκλειο 2017

Πέντε χιλιάδες αθλητές και πολίτες όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη συμμετείχαν σήμερα, Κυριακή 30 Απριλίου,  στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Grecce-Ηράκλειο 2017» που γίνεται με επιτυχία για 5η χρονιά στο νησί. Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών.

περισσότερα...


Κομποστοποιητές σε πολυκατοικίες – Σε νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο Δήμος Ηρακλείου   

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, μέσα από την συμμετοχή του στο έργο «Συστήματα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον» με ακρωνύμιο «ACUA».

Στόχος του έργου, είναι η ανάπτυξη κομποστοποιητών σε πολυκατοικίες του Ηρακλείου οι οποίοι θα επεξεργάζονται τα βιοαπόβλητα των κατοίκων χωρίς τη δημιουργία οποιασδήποτε ενόχλησης για τους περιοίκους.

περισσότερα...


Ο Δήμος Ηρακλείου στο εργαστήριο αξιολόγησης της Στρατηγικής ΒAA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής   

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 26 Απριλίου, στη Λότζια, συνάντηση προετοιμασίας για την παρουσίαση της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1 και 2 Ιουνίου 2017. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Δήμο Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, η Συντονίστρια του ΣΟΑΠ/ΒΑΑ κ. Ευγενία Στυλιανού, ο Διευθυντής Προγραμματισμού κ.  Κώστας Μοχιανάκης, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Στέλιος Μικράκης, η Συντονίστρια Τεχνικής Γραμματείας ΣΟΑΠ/ΒΑΑ κ. Δέσποινα Διαλυνά και ο κ. Νίκος Καραδημητρίου, UCL Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΔΑΝ καθώς και ο κ.  Δημήτρης Οικονόμου, Σύμβουλος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

περισσότερα...


Συνεδρίασε ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας   

Συνεδρίασε τη Τρίτη 25/04/2017, στη Λότζια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού. Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι φορέων και Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων  και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

περισσότερα...


Συνάντηση Δημάρχου με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Απριλίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  Γιάννη Αναστασάκη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ  Σωκράτης Βαρδάκης και στελέχη του Υπουργείου και συζητήθηκαν τα έργα πολιτισμού που συμπεριλαμβάνονται στην στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (διαμόρφωση Πύλης Παντοκράτορα και Στοάς Μακάσι σε εκθεσιακούς χώρους, Ανάδειξη Βυζαντινού Τείχους στην Λ. Δικαιοσύνης, Μετατροπή Μεγάρου Κοθρή σε δημοτική πινακοθήκη, Βιοκλιματική αναβάθμιση επίπεδου τμήματος ενετικών τειχών κ.α.) καθώς και άλλα ανοιχτά ζητήματα όπως:

περισσότερα...


Ξεκινά άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να διεξαχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο διαγωνισμός για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου,  δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής,  σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη και τον πρόεδρο της επιτροπής που έχει συγκροτήσει ο ΔΣΗ για το συγκεκριμένο θέμα Νίκο Παπαδαντωνάκη.

περισσότερα...


Με επιτυχία το Πάσχα στον Καράβολα

Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στον Καράβολα, καθώς εκατοντάδες Ηρακλειώτες συμμετείχαν στην γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε αρνιά, μουσική και χορό και οι δημότες,  μαζί  με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που βρέθηκε μαζί τους είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα την ημέρα της Λαμπρής.

περισσότερα...


Το ΙΤΕ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου   

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποίησαν την Τρίτη 11/4/2017, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Μαρίας Καναβάκη, του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρου Ινιωτάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, του προέδρου της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκου Φακουρέλη, του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ  κ. Νίκου Αγγελάκη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

περισσότερα...


Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου στο ανακαινισμένο ΣΤ΄ ΚΕΠΑ   

Το ΣΤ΄ ΚΕΠΑ Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 11 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να ευχηθεί Καλή Ανάσταση στα παιδιά και τις  δασκάλες τους.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) Γιώργο Βουρεξάκη και την αντιπρόεδρο Μαρία Κασσωτάκη, μίλησε με την διευθύντρια του ΣΤ’ ΚΕΠΑ Δώρα Κορνηλάκη και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα που πραγματοποίησε πρόσφατα  στον σταθμό ο Οργανισμός, με την προσθήκη ειδικού τάπητα και άλλες παρεμβάσεις, βελτιώνοντας τον προαύλιο χώρο αισθητικά και κυρίως καθιστώντας τον σαφώς ασφαλέστερο και λειτουργικότερο.

περισσότερα...


 Πρώτη στην αξιολόγηση η μελέτη αναβάθμισης του Πάρκου Γεωργιάδη   

Ένα εκατομμύριο ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020, Τομέας Περιβάλλον» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου για την αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη με βάση την μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου έλαβε την πρώτη θέση  πανελλαδικά ανάμεσα σε 23 φορείς (Δήμους, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) που συμμετείχαν στην κατηγορία «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων».

περισσότερα...


Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Run Greece στο Ηράκλειο 

Την βεβαιότητά ότι το  φετινό Run Greece  Ηράκλειο, θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο από το περυσινό, το οποίο ήταν εκείνο με την μαζικότερη συμμετοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξέφρασε τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια. Το «Run Greece Ηράκλειο - 2017» διεξάγεται στις 30 Απριλίου, το διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης

περισσότερα...


Δύο ηλεκτροκίνητα Mini Bus για το Δήμο Ηρακλείου από το «ECORouTs»

Την υλοποίηση του έργου «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων - Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» και με ακρωνύμιο «ECORouTs», πρόκειται να αναλάβει ο Δήμος Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Πρόκειται για ένα έργο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 24 μήνες, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 85% από κοινοτικούς πόρους και 15% εθνικούς, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020.

περισσότερα...


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  7  Απριλίου, στο  ξενοδοχείο Candia Maris,  το διήμερο συνέδριο που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία η ΚΕΔΕ,  η ΠΕΔ Κρήτης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα : «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας».

περισσότερα...


Δήμαρχος Ηρακλείου: «Έχουμε πληγεί από την κλιματική αλλαγή και εφαρμόζουμε πολιτικές για την αντιμετώπισή της»

Τον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ηρακλείου και τις δράσεις στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που έχουν πλήξει την πόλη μας, τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, στον χαιρετισμό του, στην έναρξη του συνεδρίου που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης,  στο Ξενοδοχείο Candia Mariς με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας».

περισσότερα...