επιστροφή
Main_page
Newsletter - 20/02/2009
20/02/2009

Περιεχόμενα

Ανακοίνωση Αντιδημάρχων & Προέδρων Οργανισμών

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις και Πολιτιστικοί Αγώνες 2009

Προβολή ντοκιμαντέρ: «Η Ελλάδα μέσα από το φακό της Βούλας Παπαϊωάννου»

Σεμινάριο με τίτλο «Παγκοσμιοποίηση πριν και μετά την κρίση» από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη


Ανακοίνωση Αντιδημάρχων & Προέδρων Οργανισμών

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ανακοίνωσε τους νέους αντιδημάρχους και προέδρους των οργανισμών του Δήμου Ηρακλείου και δήλωσε:

"Όπως γνωρίζετε, το περιβάλλον και οι συνθήκες που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν επιδεινωθεί τόσο από την οικονομική κρίση και την έλλειψη κεντρικών πόρων, όσο και από την καθυστέρηση υλοποίησης του ΕΣΠΑ και των αδυναμιών του Θεσμικού Πλαισίου να ανταποκριθεί στις ανάγκες και το ρόλο του.

Παρά το δυσμενές αυτό περιβάλλον, ο σχεδιασμός του Δήμου θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και μέσα στις προθεσμίες του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η υλοποίηση ενός πρωτόγνωρου για τα δεδομένα της Ελληνικής Περιφέρειας Προγράμματος Έργων και Παρεμβάσεων που ξεπερνά τα 100 εκατ.ευρώ, για το οποίο ο Δήμος μας έχει ήδη εξασφαλίσει του αναγκαίους πόρους."


Αποκριάτικες Εκδηλώσεις και Πολιτιστικοί Αγώνες 2009

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη και θα ολοκληρωθούν στις 26 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Δήμος Ηρακλείου καθιέρωσε από το 1996 ένα Παγκρήτιο Πολιτιστικό θεσμό που στοχεύει στην ενίσχυση, προβολή και ανάδειξη των ντόπιων πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για την Παγκρήτια Συνάντηση Νέων Δημιουργών - «Πολιτιστικοί Αγώνες» που κάθε χρόνο περιλαμβάνει θεματικούς κύκλους από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.(Θεατρικά Σεμινάρια - Φεστιβάλ  Θεάτρου - Λογοτεχνικούς Αγώνες -Διαγωνισμό Φωτογραφίας - Διαγωνισμό δεξιοτεχνίας στα Έγχορδα Όργανα  και Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών-Χορωδιών της Κρήτης κ.α).

Με την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου τα τελευταία 7 χρόνια διοργανώνεται στο Ηράκλειο ένα παιχνίδι που έχει πλέον γίνει θεσμός για τα αποκριάτικα δρώμενα της πόλης μας. Κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότερες ομάδες με αποκορύφωμα το 2008 που έφτασαν τις 300 και τα άτομα που έλαβαν μέρος τα 4000. Φέτος εμείς ξεκινώντας πολύ νωρίς, αφιερώνοντας αρκετό από τον ελεύθερό μας χρόνο και συνδυάζοντας φαντασία, μεράκι, όρεξη και μεγάλες δόσεις χιούμορ ευελπιστούμε να καταρρίψουμε το περσινό ρεκόρ. Σας παρουσιάζουμε με χαρά το 7ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο, που διοργανώνουν οι Μαγκάλιβερ, δηλαδή εμείς. Η ομάδα μας, νικήτρια του περσινού 6ου Κυνηγιού πήρε τη σκυτάλη από τους περσινούς διοργανωτές.

Για το πλήρες πρόγραμμα των «Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2009» και των «Πολιτιστικών Αγώνων 2009» πατήστε εδώ.


Προβολή ντοκιμαντέρ: «Η Ελλάδα μέσα από το φακό της Βούλας Παπαϊωάννου»

Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή του ντοκιμαντέρ από την εκπομπή «Παρασκήνιο» (παραγωγή ΕΡΤ) με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από το φακό της Βούλας Παπαϊωάννου», καθώς και εισήγηση για την ιστορία της Ελληνικής φωτογραφίας από το 1940 έως το 1970 από την Ιστορικό της φωτογραφίας Κα Νίνα Κασσιανού, στην Αίθουσα Ανδρόγεω στις 21 Φεβρουαρίου 2009, στις 12.00.

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του ηλεκτρονικού περιοδικού photopolis και της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου


Σεμινάριο με τίτλο «Παγκοσμιοποίηση πριν και μετά την κρίση» από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τα σεμινάρια που διοργανώνει το Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτικές και Θεσμοί» ολοκληρώνονται με το σεμινάριο του κ. Νίκου Μουζέλη, Καθηγητή Κοινωνιολογίας  London School of Economics & Διευθυντή Ακαδημίας Εργασίας της ΓΣΕΕ, με τίτλο «Παγκοσμιοποίηση πριν και μετά την κρίση». Το σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου, 6.30-8.30 μ.μ. στο «Πολύκεντρο» του Δήμου Ηρακλείου και η παρακολούθηση του είναι ελεύθερη για το κοινό.