επιστροφή
Main_page
Newsletter No4
22/04/2009

Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων και παραπόνων. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Δύο Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω και Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

 


Ο Δήμος Ηρακλείου έχει θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία δωρεάν επικοινωνίας με το τηλεφωνικό του κέντρο μέσω internet (VoIP). Με την παραπάνω υπηρεσία ο χρήστης ο οποίος διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, ευρυζωνική σύνδεση, ηχεία και μικρόφωνο, μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου μέσω του υπολογιστή του εντελώς δωρεάν.

 

Εκδηλώσεις Ενημέρωσης για τα Έργα Πληροφορικής του Δήμου

Συνεργασία με Ιατρική Σχολή και ΠΑΓΝΗ για τη Λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων

Ημερίδα για τη δημιουργία του Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ

Παρουσίαση Μελετών Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Τμημάτων της Ενετικής Οχύρωσης


Εκδηλώσεις Ενημέρωσης για τα Έργα Πληροφορικής του Δήμου

Με διήμερες εκδηλώσεις, το Σάββατο 4 και τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο Δήμος Ηρακλείου ενημέρωσε πολίτες, επαγγελματίες και φορείς για τα έργα Πληροφορικής που υλοποίησε κατά τη διάρκεια του Γ ΚΠΣ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Κοινωνία της Πληροφορίας.
Τα μεγάλα αυτά έργα έχουν δώσει το εισιτήριο στο Δήμο για την Ψηφιακή Σύγκλιση βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, καθιστώντας τις υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές, ενώ ταυτόχρονα προβάλουν την πόλη.

περισσότερα...


Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με Ιατρική Σχολή και ΠΑΓΝΗ για τη Λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων

Υπογράφηκε την Τετάρτη 8 Απριλίου στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» Πρωτόκολλο Συνεργασίας από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη Ηρακλείου, τον Προέδρο της Ιατρικής Σχολής κ.Οδυσσέα Ζώρα και τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ.Χρήστο Μελά

Το Πρωτόκολλο αυτό αφορά στην οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων που θα λειτουργήσουν με στόχο την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και την υποστήριξη της έρευνας στον τομέα αυτό. Επίσης σε συνεργασία με τον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής και αξιοποιώντας αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Προγράμματα θα γίνεται εκτίμηση των αναγκών υγείας των κατοίκων.

περισσότερα...


Ημερίδα για τη δημιουργία του Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ

Ημερίδα Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου σε θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Ηρακλείου.

Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και με την παρουσία στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εσωτερικών, του Πρόεδρου Νέων Τεχνολογιών της ΚΕΔΚΕ και Δημάρχων & Αντιδημάρχων των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δικτύου Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου «IΚΑΡΟΣ ΝΕΤ».

Η υπογραφή αυτή σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα έχει ως  στόχο την προώθηση  της  Ευρυζωνικότητας αλλά και γενικότερα των Ψηφιακών Τεχνολογιών με απώτερο σκοπό τη εγκαθίδρυση της Κοινωνίας της Γνώσης και της Πληροφορίας για όλους. Δείτε το ιστολόγιο του δικτύου http://ikarosnetwork.blogspot.com

περισσότερα...


Παρουσίαση Μελετών Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Τμημάτων της Ενετικής Οχύρωσης

Στον πολυχώρο της «Παλιάς Λαχαναγοράς» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η Εκδήλωση Παρουσίασης των Μελετών που βραβεύτηκαν μετά τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που διενέργησε ο Δήμος Ηρακλείου και αφορούν Τμήματα της Ενετικής Οχύρωσης. Συγκεκριμένα :

α) Το  σωζόμενο τμήμα του Ανατολικού Νεωρίου,

β) Την εντυπωσιακή για την εποχή της, Δεξαμενή Νερού ΖΑΝΕ, και

γ) Την Αποθήκη Άλατος στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Και τα τρία αυτά μνημεία, σήμερα, αποτελούν ένα ιδιαίτερο συγκρότημα και η πλήρης αποκατάστασή τους συμπίπτει με τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για να αποδοθούν στους Ηρακλειώτες με σύγχρονες χρήσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της πόλης για χώρους πολιτισμού και καλλιτεχνικής έκφρασης.

περισσότερα...