επιστροφή
Main_page
Newsletter No6
22/06/2009

Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων και παραπόνων. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Δύο Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω και Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.


Ο Δήμος Ηρακλείου έχει θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία δωρεάν επικοινωνίας με το τηλεφωνικό του κέντρο μέσω internet (VoIP). Με την παραπάνω υπηρεσία ο χρήστης ο οποίος διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, ευρυζωνική σύνδεση, ηχεία και μικρόφωνο, μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου μέσω του υπολογιστή του εντελώς δωρεάν.

Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009»

Εγκαίνια της Έκθεσης «EL GRECO – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ»

Ολοκληρώνεται η Α φάση Αποκατάστασης του Αγίου Πέτρου

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Παγκρήτιο Στάδιο "Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο"


Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009»

Με τη συναυλία της Γλυκερίας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στον Καράβολα στην παραλιακή λεωφόρο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα σηκώσει την αυλαία του το Φεστιβάλ της πόλης μας "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009", το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Ιουνίου, θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει πλήθος θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών ενώ πολλές από τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα διατίθεται σε έντυπη μορφή σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε ηλεκτρονική μορφή στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου.

περισσότερα...


Εγκαίνια της Έκθεσης «EL GRECO – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ»

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009 τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης του Δήμου Ηρακλείου «EL GRECO – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ», στην Πύλη Βηθλεέμ των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου.
Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, επισκέφτηκε την έκθεση, ενώ τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, οι Βουλευτές κ.κ. Κεγκέρογλου, Σκουλάς, Σκραφνάκη, η Νομάρχης Ηρακλείου κα. Σχοιναράκη Ευαγγελία, Δήμαρχοι απ’ όλη τη Κρήτη αλλά και ο Σκηνοθέτης της Ταινίας “El – Greco” κ. Γιάννης Σμαραγδής και εκ των πρωταγωνιστών της, κ. Λάκης Λαζόπουλος.

περισσότερα...


Ολοκληρώνεται η Α φάση Αποκατάστασης του Αγίου Πέτρου

Το Ναό του Αγίου Πέτρου των Δομηνικανών επισκέφτηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρη Καρατζάνη. Ο Δήμαρχος που έχει επισκεφτεί επανειλημμένα τον Ιστορικό Ναό εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ποιότητα των εργασιών της αναστήλωσης, η Α Φάση της οποίας ολοκληρώνεται στις 30/06.

περισσότερα...


Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Ιουνίου εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ηρακλείου, ο ΕΣΔΑΚ, η Δημοτική Επιτροπή Περιβάλλοντο, τα Δημοτικά Διαμερίσματα, η ΔΕΥΑΗ και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια) πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Καλλιτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά, έγινε καθαρισμός της παραλίας  του Καράβολα από μαθητές του 40ου Δημοτικού Σχολείου και τους γονείς τους και τέλος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δεντροφύτευσης στο παρκάκι των Εργατικών Κατοικιών της Αγ. Αικατερίνης καθώς και ο καθαρισμός στην συμβολή των Οδών Μαραθονωμάχων, Χαρίκλειας Δραμουντάνη και Πολύβιου στην περιοχή Χρυσοπηγής.

περισσότερα...


Πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Παγκρήτιο Στάδιο "Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο"

Ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουνίου το πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Παγκρήτιο Στάδιο στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου «Γνώρισε και συ το Παγκρήτιο». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους μαθητές του 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου να εκφράζουν το θαυμασμό τους για τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και την υψηλών προδιαγραφών πισίνα καθώς επίσης ξεναγήθηκαν στο χώρο του γυμναστηρίου, του  κωπηλατηρίου και της άρσης βαρών. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου με την επίσκεψη των κινητικών ταλέντων του Τμήματος Αθλητικού Προσανατολισμού (ΤΑΠ).

περισσότερα...