επιστροφή
Main_page
Newsletter No7
20/07/2009

Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων και παραπόνων. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Δύο Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω και Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.


Ο Δήμος Ηρακλείου έχει θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία δωρεάν επικοινωνίας με το τηλεφωνικό του κέντρο μέσω internet (VoIP). Με την παραπάνω υπηρεσία ο χρήστης ο οποίος διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, ευρυζωνική σύνδεση, ηχεία και μικρόφωνο, μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου μέσω του υπολογιστή του εντελώς δωρεάν.

Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009»

Ξεκίνησαν οι προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ετήσιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Ματιές στην πόλη 2009»

Χρηματοδότηση του Δήμου στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος»


Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009»

Με τη συναυλία της Γλυκερίας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στον Καράβολα σήκωσε την αυλαία του το Φεστιβάλ της πόλης μας "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009". Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει πλήθος θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών ενώ πολλές από τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων διατίθεται σε έντυπη μορφή σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε ηλεκτρονική μορφή στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου. Επιλέξτε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ για να το κατεβάσετε.


Ξεκίνησαν οι προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ» συνεχίζει τη λειτουργία του για τρίτη συνεχή χρονιά στη νοτιοανατολική χαμηλή πλατεία του προμαχώνα «Βηθλεέμ» των ενετικών τειχών, από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με την προβολή 21 ταινιών τρείς απο τις οποίες θα προβληθούν σε  μεταμεσονύκτια προβολή. 

Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά εκτός Κυριακής στις 21.30 για Ιούλιο και Αύγουστο, και στις 21.00 τον Σεπτέμβριο, ενώ στις 23.30 θα ξεκινήσουν οι μεταμεσονύχτιες προβολές. Επιλέξτε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών.


Ετήσιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Ματιές στην πόλη 2009»

Το ηλεκτρονικό περιοδικό photopolis μετά από την μεγάλη συμμετοχή των φωτογράφων το 2008, συνεχίζει τη φωτογραφική δράση «Ματιές στην πόλη 2009».

Η δράση αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των κατοίκων του Ηρακλείου και ενισχύει την τουριστική και τη διαδικτυακή προβολή της πόλης.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη των ποιητικών εικόνων της καθημερινότητας έτσι όπως την προσλαμβάνουν οι απλοί πολίτες μέσα από τη φωτογραφική τους ματιά.

περισσότερα...


Χρηματοδότηση του Δήμου στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος»

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2009, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, η συνεργασία που αναπτύσσει ο Δήμος Ηρακλείου με τον Δήμο Νίκου Καζαντζάκη και το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» που με τις δράσεις του, πολλά χρόνια τώρα, έχει καταξιωθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και Διεθνώς.

Το Μουσικό Εργαστήρι « Λαβύρινθος », έχει αποδείξει εμπράκτως πόσο τιμά και εργάζεται για την Κρητική και γενικά την Παραδοσιακή μουσική. Την μουσική που ευνοεί τον διάλογο και τον πολιτισμό και προάγει την αλληλοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών λαών και κουλτούρων σε μια πατρίδα, σ’ ένα κόσμο.

περισσότερα...