επιστροφή
Main_page
Newsletter No8
26/08/2009

Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων και παραπόνων. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Δύο Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω και Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.


Ο Δήμος Ηρακλείου έχει θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία δωρεάν επικοινωνίας με το τηλεφωνικό του κέντρο μέσω internet (VoIP). Με την παραπάνω υπηρεσία ο χρήστης ο οποίος διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, ευρυζωνική σύνδεση, ηχεία και μικρόφωνο, μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου μέσω του υπολογιστή του εντελώς δωρεάν.

Ξεκίνησαν οι Γιορτές Παλιά Πόλης «επί των τειχών»

Το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» έτους 2009 στον συνθέτη Χρήστο Λεοντή

Προσλήψεις 136 Μόνιμων Υπαλλήλων στον Δήμο Ηρακλείου

Ετήσιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Ματιές στην πόλη 2009»


 Ξεκίνησαν οι Γιορτές Παλιά Πόλης «επί των τειχών» 

Την Τρίτη 25 Αυγούστου ξεκίνησαν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης με τίτλο «επί των τειχών» με εκδηλώσεις στις πύλες, χαμηλές πλατείες και τους προμαχώνες των ενετικών τειχών του Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις αυτές που θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου γίνονται στα πλαίσια των Εκδηλώσεων  «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2009».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 20.00 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου με την Τελετή Απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» έτους 2009 στον γνωστό και καταξιωμένο Ηρακλειώτη συνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή από το δήμαρχο Ηρακλείου κο Γιάννη Κουράκη.

Διαβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων Γιορτές Παλιάς Πόλης.

περισσότερα...


Το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» έτους 2009 στον συνθέτη Χρήστο Λεοντή 

Οι εκδηλώσεις "Γιορτές Παλιάς Πόλης" ξεκίνησαν με την Τελετή Απονομής του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» έτους 2009 στον γνωστό και καταξιωμένο Ηρακλειώτη συνθέτη κ. Χρήστο Λεοντή από το δήμαρχο Ηρακλείου κο Γιάννη Κουράκη. Αναλυτικά η Ομιλία του Δημάρχου:

περισσότερα...


Προσλήψεις 136 Μόνιμων Υπαλλήλων στον Δήμο Ηρακλείου

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, απέστειλε προς δημοσίευση στον Τοπικό Τύπο, την Περίληψη της Προκήρυξης 1/681Μ/2008 που δημοσιεύθηκε στο Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ με ΦΕΚ 326/22-7-2009 και αφορά την πλήρωση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Ηρακλείου.

Η προκήρυξη αυτή αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας (μοριοδότηση), 136 συνολικά θέσεων και πιο συγκεκριμένα 15 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), 7 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), 40 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) και 74 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.).

περισσότερα...


 Προκήρυξη Διαγωνισμού Εκπόνησης Μελέτης ΓΠΣ Ηρακλείου

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, μετά την επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέστειλε προς δημοσίευση και στον Ελληνικό Τύπο, στο Ενημερωτικό Δελτίο και στην ιστοσελίδα του Τ.Ε.Ε. την προκήρυξη του Δημόσιου Διαγωνισμού με σκοπό την επιλογή ανάδοχου για την εκπόνηση της μελέτης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ – Γ.Π.Σ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Η μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 440.109,43 € ,χρηματοδοτούμενη από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, αφορά 81.000 ΝΕΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ εντός των ορίων του Δήμου που συνυπολογιζόμενα με τα 28.000 στρέμματα του υπάρχοντος ΓΠΣ θα αποτελούν μια συνολική έκταση 109.000 στρεμμάτων εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. στον Δήμο Ηρακλείου.

περισσότερα...