επιστροφή
Main_page
Newsletter No11
23/11/2009

Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων και παραπόνων. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.


Ο Δήμος Ηρακλείου έχει θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία δωρεάν επικοινωνίας με το τηλεφωνικό του κέντρο μέσω internet (VoIP). Με την παραπάνω υπηρεσία ο χρήστης ο οποίος διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, ευρυζωνική σύνδεση, ηχεία και μικρόφωνο, μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου μέσω του υπολογιστή του εντελώς δωρεάν.

Μηδενική Αναπροσαρμογή στα Δημοτικά Τέλη για το 2010

Διανομή Πληροφοριακού Εντύπου για τη Νέα Γρίπη

Νέος κύκλος σεμιναρίων απο το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης»

Δημόσια Διαβούλευση για Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Παρουσίαση του Κρητικού Αρχείου Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας

«Πόλεις με ταυτότητα», εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα»


Μηδενική Αναπροσαρμογή στα Δημοτικά Τέλη για το 2010

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανακοίνωσε την οικονομική πολιτική του Δήμου για το 2010. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Σήμερα ο Δήμος ανακοινώνει και την οικονομική του πολιτική σε σχέση με τα Δημοτικά τέλη για την επόμενη χρονιά. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος τα τελευταία χρόνια ακολουθεί πολιτική «χαμηλών τελών» και έχει τα χαμηλότερα τέλη, όχι μόνο μεταξύ των μεγάλων Δήμων της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ (2009-2010) ΜΗΔΕΝΙΚH ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.

Αυτό έχει καταστεί δυνατό, χάρη σε μια μεγάλη προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών του με την επέκταση της μηχανοργάνωσης τον εντοπισμό νέων επιφανειών και τον συνεπή έλεγχο."

περισσότερα...


Διανομή Πληροφοριακού Εντύπου για τη Νέα Γρίπη

Ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου η διανομή του Πληροφοριακού Εντύπου για την Πρόληψη της «Νέας Γρίπης» από τον Δήμο Ηρακλείου.

Το Ενημερωτικό αυτό Έντυπο, με πολύ προσιτό στα παιδιά σχεδιασμό, δίνει πολύ απλές και πρακτικές συμβουλές οι οποίες αν τηρηθούν δίνουν ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια για προστασία από την διάδοση της Νέας Γρίπης.

Το έντυπο θα διανεμηθεί σε όλα τα Σχολεία της Πόλης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) για την πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των μικρών μαθητών και των γονέων.

περισσότερα...


Νέος κύκλος σεμιναρίων απο το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης»

Το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων με θέμα τον «Κρητικό Πόλεμο» κρίνοντας πως η ενότητα αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Δημότες, τους Εκπαιδευτικούς και ιδίως τους Νέους.

Ο Φθινοπωρινός Κύκλος  Σπουδών  αρχίζει στις 16 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 7 Δεκεμβρίου 2009, με διδάσκοντες Καθηγητές Πανεπιστημίων.

Τα σεμινάρια θα γίνουν στoν «Πολυχώρο» της ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου.

περισσότερα...


Δημόσια Διαβούλευση για Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου θέτει σε δημόσια διαβούλευση για 15 ημέρες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορες οδούς της Πόλης μας μετά από προτάσεις φορέων και δημοτών και αναφέρονται στην εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου που επισυνάπτεται.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Ο χρόνος της διαβούλευσης είναι μέχρι και τις  28/11/2009.


 Παρουσίαση του Κρητικού Αρχείου Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του Κρητικού Αρχείου Εγγράφων της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Στην εκδήλωση μίλησε ο αντιδήμαρχος Μανόλης Αλεξάκης, η κα Τρισεύγενη Τσίμπανη-Δάλλα, προϊσταμένη του Αρχείου Ιστορικών Εγγράφων της Ι.Ε.Ε.Ε.,  ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης, ο κος Μανόλης Δρακάκης  προϊστάμενος Γενικών Αρχείων του Κράτους, και ο κος Ηρακλής Πυργιανάκης, Αρχιτέκτων, Μηχανικός.

περισσότερα...


  «Πόλεις με ταυτότητα», εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα»

Στο κτίριο της παλιάς Λαχαναγοράς στο Ηράκλειο,πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Πόλεις με ταυτότητα» ,εφαλτήριο ανάπτυξης στον 21ο αιώνα».

Στην συνάντηση συμμετείχαν επιφανείς Έλληνες ομιλητές εξειδικευμένοι στο «Place Branding»,που ζούν και εργάζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη,ενώ έκαναν παρεμβάσεις στελέχη που γνωρίζουν την πραγματικότητα της Κρήτης.

Στην ημερίδα τέθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη η αναγκαιότητα ύπαρξης «Brand Name» (Ταυτότητα Πόλης),προκειμένου μια πόλη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21Ου αιώνα.

περισσότερα...