επιστροφή
Main_page
Newsletter No14 - Φεβρουάριος 2010
22/02/2010

IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

Ρύθμιση Οφειλών χωρίς Πρόστιμα & Προσαυξήσεις

Το Ηράκλειο υποψήφια πόλη για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων - 2012

Το Αθλητικό Καλεντάρι 2010 του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού

Ξεκινά η προσωρινή πρόσληψη των Επιτυχόντων του Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Μεγάλη επιτυχία για το Καστρινό Καρναβάλι 2010

Στατιστικά Στοιχεία Ανακύκλωσης Έτους 2009


Ρύθμιση Οφειλών χωρίς Πρόστιμα & Προσαυξήσεις

Με την 108/11-2-2010 Απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την  εφαρμογή  των διατάξεων  του άρθρου 63 του Ν. 3801/2009, αποφάσισε να γίνει  ρύθμιση οφειλών - χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής - τα οποία έχουν βεβαιωθεί ή μη, μέχρι 4/9/2009  στο Ταμείο του Δήμου  Ηρακλείου. Στη ρύθμιση υπάγονται  οφειλές από οποιαδήποτε αιτία με εξαίρεση  τα πρόστιμα αυθαιρέτων και πρόστιμα  για παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών  πλαισίων .

περισσότερα...


Το Ηράκλειο στις τρεις υποψήφιες πόλεις για Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων-2012

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να αναπτύξει την επικοινωνία και την αλληλογνωριμία των νέων όλης της Ευρώπης. Για το 2010 η πόλη που έχει επιλεγεί είναι το Τορίνο ενώ για το 2011 έχει προκριθεί η Αντβέρμπ. Στις τρεις επικρατέστερες πόλεις προκρίθηκε το Ηράκλειο. Το Ηράκλειο κατέθεσε την πρότασή του για να διεκδικήσει την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων το περασμένο Ιανουάριο.

περισσότερα...


 Το Αθλητικό Καλεντάρι 2010 του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού

Δέκα χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος το αθλητικό καλεντάρι του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου που ξεκίνησε το 2000 και συνεχίζεται κάθε χρόνο ολοένα πιο ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με αθλητικές εκδηλώσεις. 

περισσότερα...


Ξεκινά η προσωρινή πρόσληψη των Επιτυχόντων του Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών κ.Περισυνάκη Μιχάλη, Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Στρατή Δαγκωνάκη, Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ. Νώντα Σαρρή και την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών κα. Ντίνα Βοργιά, με κύριο αντικείμενο την πρόσληψη των επιτυχόντων στο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορούσε την πλήρωση 136 οργανικών θέσεων Μόνιμου Προσωπικού στο Δήμο Ηρακλείου


Μεγάλη επιτυχία για το Καστρινό Καρναβάλι 2010

Με το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Φεβρουαρίου το Καστρινό Καρναβάλι 2010. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 14:00 από τη Χανιώπορτα με τις παραδοσιακές ομάδες από την Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη και συνεχίστηκε στις 15:00 με όλες τις ομάδες μεταμφιεσμένων κάθε ηλικίας καθώς και ομάδες καρναβαλιστών από Δήμους της Κρήτης.

περισσότερα...


Στατιστικά Στοιχεία Ανακύκλωσης Έτους 2009

H εφαρμογή του προγράμματος της ανακύκλωσης στο Δήμο μας από τις 9/11/2006 μας δίνει τη δυνατότητα να παραθέσουμε μερικά στατιστικά στοιχεία. Η ποσότητα των απορριμμάτων, των γαλάζιων κάδων της ανακύκλωσης , που έχουν περισυλλεγεί από τις 9/11/2006 έως τις 31/12/2009 ανέρχεται στους 28.164.09 τόνους.

περισσότερα...