επιστροφή
Main_page
Newsletter No15 - Μάρτιος 2010
22/03/2010

IKAROS NETWORK: Το δίκτυο Ίκαρος Ιδρύθηκε από τους Δήμους της Κρήτης και των νήσων του Αιγαίου που διαθέτουν δίκτυα οπτικών ινών και έχει στόχο την συνεργασία για την προώθηση των νέων τεχνολογιών μέσα από την κοινή δράση.


CITY-BRANDING: Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών για το κτίσιμο της ταυτότητας μιάς πόλης. Θα βρείτε κείμενα και πληροφορίες για θέματα όπως βιώσιμη πόλη, αστική ανάπτυξη, ψηφιακή πόλη, κοινωνία της γνώσης, τουριστικοί προορισμοί, πολεοδομικές παρεμβάσεις, ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.


Η Διαδικτυακή πύλη www.heraklion.gr είναι πιστοποιημένη με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές πιστοποίησης της VeriSign. Η πιστοποίηση αυτή σας αποδεικνύει ότι έχετε επισκεφτεί τη σωστή ιστοσελίδα και σας επιτρέπει να καταχωρήσετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας στοιχεία.


Η πύλη μας συμμορφώνεται με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG-Α 1.0) για την πρόσβαση σε αυτήν Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).


Ο Δήμος Ηρακλείου σας δίνει τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων, παραπόνων και πληρωμών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ο Δήμος Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης από Τρία Τοπικά Κέντρα (Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω, Κλειστό Γυμναστήριο Πατελών και Παλιά Λαχαναγορά) και Ασύρματης πρόσβασης στα Δημοτικά κτίρια και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Ασύρματου Δικτύου για τις περιοχές κάλυψης.

Πρόταση του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος «Πλαίσιο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης 2007-2013»

All Star Game 2010 - Παρουσίαση Κλειστού Γυμναστηρίου

Κύκλος σεμιναρίων με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ένωση» από το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Άρχισε και στην πόλη μας η Ανταποδοτική Ανακύκλωση

Προσωρινή Παραλαβή του Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Δομηνικανών

Συνεδρίαση Επιστημονικής Επιτροπής Δήμου Ηρακλείου


Πρόταση του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος «Πλαίσιο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης 2007-2013»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  «Πράσινο Ηράκλειο 2008 - 2013», ο Δήμος Ηρακλείου υπέβαλε πρόταση στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος «Πλαίσιο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης 2007-2013», το οποίο αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αστικών υπηρεσιών κινητικότητας για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και προστασίας του αστικού περιβάλλοντος.

περισσότερα...


All Star Game 2010 - Παρουσίαση Κλειστού Γυμναστηρίου

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010, με μεγάλη επιτυχία το All Star Game 2010 και η Παρουσίαση – Εγκαίνια του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου στην περιοχή «Δύο Αοράκια» της Νέας Αλικαρνασσού, από τους Δημάρχους Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και Νέας Αλικαρνασσού κ. Βαγγέλη Σισσαμάκη.

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που παρακολούθησαν 5.500 και πλέον θεατές, ο κ. Κουράκης έκανε μια αναδρομή από το 2002, τότε που ως Υφυπουργός Αθλητισμού θεμελίωσε το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, μέχρι τις μέρες μας που αυτό το αθλητικό στολίδι για την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό.

περισσότερα...


 Κύκλος σεμιναρίων με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ένωση» από το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Το «Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών» της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων με θέμα την  «Ευρωπαϊκή Ένωση» κρίνοντας πως η ενότητα αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους Δημότες και ιδίως τους νέους, μια που η Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας.

Ο Εαρινός Κύκλος Σπουδών αρχίζει στις 15 Μαρτίου και τελειώνει στις 30 Απριλίου 2010, με διδάσκοντες Καθηγητές Πανεπιστημίων.

περισσότερα...


Άρχισε και στην πόλη μας η Ανταποδοτική Ανακύκλωση 

Με πρώτους χρήστες 100 περίπου μαθητές Δημοτικών Σχολείων άρχισαν να λειτουργούν το πρωί της Τετάρτης 10 Μάρτη 2010 τα 2 πρώτα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης της πόλης μας. Το ένα στην Πλατεία Ελευθερίας και το δεύτερο στην είσοδο του κηποθέατρου «Καζαντζάκης» (Όαση).

Σε κάθε κέντρο από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν προς ανακύκλωση πλαστικά μπουκάλια, γυάλινα μπουκάλια και μεταλλικά κουτιά. Για κάθε μεταλλικό κουτί υπάρχει αντίτιμο ενός (1) λεπτού, ενώ ανά τρία πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια ένα (1) λεπτό.


 Προσωρινή Παραλαβή του Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Δομηνικανών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 η προσωρινή παραλαβή του έργου ¨Στερέωση και Αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Πέτρου των Δομηνικανών ¨.

Πιο συγκεκριμένα το ΥΠ.ΠΟ. και η Δ/νση Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων,  προχώρησαν σήμερα στην Ποιοτική και Ποσοτική παραλαβή του έργου και εντός του 2010 θα γίνει και η οριστική παραλαβή του έργου που θα είναι μόνο ποιοτική.


Συνεδρίαση Επιστημονικής Επιτροπής Δήμου Ηρακλείου

Συνεδρίασε την Τρίτη 2 Μαρτίου η Επιστημονική Επιτροπή της Παλιάς Πόλης και συζήτησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννης Κουράκης στην εισαγωγική του τοποθέτησή  έθεσε τα παρακάτω ζητήματα :

περισσότερα...