Με μεγάλη συμμετοχή το εορταστικό παζάρι στον Όμιλο Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το εορταστικό παζάρι του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» για την ενίσχυση όλων των φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών δράσεων του Ομίλου και ιδιαιτέρως του Ξενώνα Αγάπης. Στο παζάρι συμμετείχαν δεκάδες μαθητές - μέλη του Ομίλου τα οποία είτε συνεισέφεραν μοναδικές δημιουργίες για τις άγιες ημέρες που πέρασαν , είτε υποστήριξαν (με τον τρόπο του ο καθένας) την προσπάθεια των μελών του Ομίλου για την επίτευξη των στόχων του.

Συνάντηση Εθελοντών του μη κερδοσκοπικού εθελοντικού Δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους»

Με τη συμμετοχή νέων εθελοντών το μη κερδοσκοπικό εθελοντικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» (ΔΓΤΑ) δυναμώνει την παρουσία του στο Ηράκλειο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας «… να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας».

Αποτελέσματα πρόσληψης προσωπικού για τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (κωδ.105)

Πίνακες για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ιδιωτικού δικαίου της επαναληπτικής προκήρυξης για τον Κωδικό Θέσης 105 (Βοηθός μαγείρου) για την υλοποίηση του Έργου Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο και παροχή συσσιτίου.

Δελτίο Τύπου της εθελοντικής ομάδας 'Ειμαι Ακομα Παιδι' για τις Πασχαλινές Δράσεις της

Μπορεί τις Άγιες Μέρες, οι τόνοι να πέφτουν, όμως εμείς δε σταματάμε ποτέ! Άλλωστε ο στόχος μας, να βλέπουμε πρόσωπα χαμογελαστά και να νιώθουμε καρδιές γεμάτες με αγάπη, είναι κίνητρο ισχυρό. Κι αυτή την φορά, το κίνητρο ήταν ακόμη ισχυρότερο: Κανένα κορίτσι μας από τα φιλοξενούμενα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου να μη μείνει μακριά από τη γιορτή της Πασχαλιάς!

Ευχαριστήριο της Θεοδοσίας Αργυράκη Ασαργιωτάκη για την εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων της

Την Δευτέρα 10 Απριλίου στην Αίθουσα Μανόλης Καρέλλης του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, πραγματοποιήθηκε, αφιέρωμα εκδήλωση, με παρουσίαση των βιβλίων της Ηρακλειώτισσας, συγγραφέως-εικαστικού, Θεοδοσίας Αργυράκη-Ασαργιωτάκη.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης σύμφωνα με την με αριθμό 149/04-04-2017 Θέμα 2 Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί συνοπτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, με αριθμό διακήρυξης 1935/Φ70/21-04-2017, για την ανάδειξη αναδόχου παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης για το χρονικό διάστημα από 01/08/2017 έως 31/01/2019, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.

Πρόσληψη προσωπικού για το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων στην Κρήτη

Στην πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων προχωρά η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, ως εταίρος του έργου που χρηματοδοτεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με Συντονιστή την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Ξεκινά τη Δευτέρα το 20ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι με το σύνθημα «Γίνε και εσύ κομμάτι!»

Με το γνωστό πια σύνθημα «Γίνε και εσύ κομμάτι!» ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα το 20ο Διεθνές Τουρνουά Ηρακλείου που διοργανώνει το Ηράκλειο ΟΑΑ, ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου. Παράλληλα, με μεγάλη προσμονή στη εγχώρια και διεθνή κοινότητα θα διεξαχθούν δυο «κλειστά» τουρνουά για την επίτευξη νόρμας διεθνούς μαιτρ και γκραν μαιτρ, κάτι που έχει να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια!! Τα δύο αυτά τουρνουά δίνουν τη δυνατότητα σε ταλαντούχους Έλληνες και ξένους παίκτες να διεκδικήσουν τους δύο κορυφαίους τίτλους στο σκάκι. Καθένα από αυτά είναι αφιερωμένα στη μνήμη δύο σπουδαίων πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών: του Κουβανού Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα και του Αμερικανού Ρόμπερτ Τζέιμς Φίσερ.

Βούλιαξε από κιθάρες η Κρήτη, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας που έγινε ποτέ

Δεν υπάρχουν λόγια, να περιγράψουν αυτό που έγινε το τριήμερο 7-9 Απριλίου, στο Ηράκλειο, στο μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κρήτη. "Βούλιαξε" κυριολεκτικά από κιθάρες και κόσμο, η υπέροχη αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, το Σαββάτο το βράδυ, στην μεγαλειώδη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη και Σολίστ τους παγκοσμίου φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και Μιχάλη Σουρβίνο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε η "ψυχή" του Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, Μαρία Μωραϊτάκη, από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών για την προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου μας.

Πάσχα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πάσχα στο Μουσείο! Στολισμένα αυγά, περδικοχελωνολαμπροκουλούρες, μαγικές Πασχαλινές ιστορίες, πρωτότυπες λαμπάδες αλλά και τρομερές αυγοιστορίες και αυγοδρομίες σας περιμένουν φέτος το Πάσχα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Πάρτε λοιπόν το καλάθι σας με τις λαμπάδες και τα καλοβρασμένα σας αυγά και ελάτε στο Μουσείο!

Μίτος της Αριάδνης: Αναβάλλεται η ομιλία της καθηγήτριας κ. Ελευθερίας Ζέη

Αναβάλλεται η ομιλία της καθηγήτριας κ. Ελευθερίας  Ζέη, που είχε προγραμματισθεί για μεθαύριο, Σάββατο 8 Απριλίου, λόγω απρόβλεπτου  γεγονότος,, που δεν της επιτρέπει να βρίσκεται στο Ηράκλειο αυτή την ημέρα. Η διάλεξη με θέμα: Οι αόρατες πόλεις του Ηρακλείου κατά την Κρητική Πολιτεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου , ώρα 20.00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.     

Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!

Την Κυριακή 2 Απριλίου, εθελοντές από όλη την Ελλάδα συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Lets Do It Greece!”.

Βράβευση 6ου ΕΠΑΛ στο φεστιβάλ ταινιών Σερρών

Το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, συμμετείχε, στον διαγωνισμό με θέμα : Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, με μια ταινία  στην κατηγορία Ταινίες Τεκμηρίωσης με τίτλο:

Σεμινάριο Υφαντικής Τέχνης στο Επιμελητήριο

Την πανάρχαια υφαντική τέχνη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι συμμετάσχουν στο  εκπαιδευτικό σεμινάριο  που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Στους 25 καλύτερους ξιφομάχους του κόσμου ο Μάριος Γιακουμάτος της Γ.Ε.Η.

Ολοκληρώθηκε το αγώνισμα της σπάθης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2017, που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, με 146 συμμετέχοντες.   Στους 25 καλύτερους ξιφομάχους του κόσμου κατάφερε να πλασαριστεί ο αθλητής της Γ.Ε.Η.  Μάριος Γιακουμάτος , μετά από την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Μετά από σχετικό αίτημα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αντιπροσωπία της παράταξης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στο γραφείο του στη Λότζια. Από πλευράς Δήμου ήταν επίσης παρόντες η εντεταλμένη σύμβουλος, αρμόδια για τη δημοτική περιουσία κ. Στέλλα Αρχοντάκη και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης. Την Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν η πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ. κ. Μιχάλης Αγριόγιαννος, Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Επισκέψεις Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΠαΓΝΗ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ θα επισκεφτεί τα παρακάτω Κέντρα Υγείας εντός του μηνός Απριλίου. Ειδικότερα:  07, 21 και 28/04 Κ.Υ. Μοιρών, 04 και 18/04 Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, 19 και 25/04 Κ.Υ. Χερσονήσου και 18/04 Κ.Υ. Καστελίου.

Αρχαιρεσίες στο ΔΙΚΤΥΟ (CLUSTER) Κρητικού Τυριού

Με την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «CLUSTER ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ» τίθενται τα θεμέλια για την κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Κρητικού Τυριού.

Πρόσκληση Εκμίσθωσης Κατοικιών για Πρόσφυγες

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ στο πλαίσιο της υλοποίησης έργου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, προτίθεται να μισθώσει διαμερίσματα στο Ηράκλειο για την προσωρινή στέγαση προσφύγων, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Προκήρυξη 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017

Η  Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, βάση της με αριθμ. 48012/Δ5/21-03-2017 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Προκήρυξη Περιφερειακών Αγώνων αθλοπαιδειών στο πλαίσιο Μαθητιάδας», συνδιοργανώνει με:

Ο Μάριος Γιακουμάτος της Γ.Ε.Η. στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών Γυναικών

Τις διεθνείς του εμφανίσεις  συνεχίζει ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου(Γ.Ε.Η.) Μάριος Γιακουμάτος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, μετά τις επιτυχίες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Με Μπουντούνη, Γκόλγκαρη και Σουρβίνο, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Κρήτης

Με θρυλικά ονόματα της κιθάρας, όπως του Βαγγέλη Μπουντούνη, που είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, αλλά και των παγκοσμίου φήμης σολίστ Στέλιο Γκόλγκαρη και Μιχάλη Σουρβίνο, αρχίζει την Παρασκευή 7 Απριλίου, το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.

Η νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου)

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης  (ΣΧΟΛΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) γιορτάζονταν τα 40 χρόνια λειτουργίας του Π. Κ. και τα 35 χρόνια της δικής της παρουσίας στο Πανεπιστήμιο  και στο  Ηράκλειο γενικότερα, ανεβάζει φέτος μια πρωτοποριακή παράσταση βασισμένη πάνω σε κείμενα των φοιτητών της ομάδας (20) και του  Ματέϊ Βισνιέκ (7).

Συνάντηση εθελοντών «Διαβάζω για τους άλλους»

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» σας προσκαλεί στη Συνάντηση Εθελοντών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 08 Απριλίου 2017, από 18:00 έως 21:00 στο χώρο του Comeet, Λουκά Πετράκη 3, Ηράκλειο ( έναντι υποκαταστήματος ΔΕΗ, στη Λ. Χρυσοστόμου)

Σεμινάριο «Εκμάθηση και Πιστοποίηση γνώσης Η/Υ» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Αποκτήστε την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint).

Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!

Την Κυριακή 2 Απριλίου, εθελοντές από όλη την Ελλάδα συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “Lets Do It Greece!”.

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γνωρίζετε με πιο τρόπο μπορείτε να προβάλετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο; Μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε διαφήμιση στο google; Απαντήσεις για όλα αυτά και άλλα πολλά προσφέρει το σεμινάριο «Social Media Marketing» που διεξάγει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Συνέλευση και Εκλογές στην Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Συνέλευση και Εκλογές στην Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου:

Προσκλήσεις συμμετοχής σε θεατρικές ομάδες από τον πολυχώρο τέχνης «ΔιαRτηρητέο»

Το «ΔιαRτηρητέο» σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη δημιουργία θεατρικής ομάδας για ανέργους. Σκοπός μας, η άμεση επαφή και  γνωριμία με το θέατρο και τις βασικές αρχές του και η σύσταση θεατρικής ομάδας με επαγγελματικές προοπτικές.

Επίσης το «ΔιαRτηρητέο» σας καλεί σε ακρόαση για το έργο «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Πάνου Ιωαννίδη.

Ολοκληρώθηκε το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Ξενοδοχεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Με σημαντικές συμφωνίες για την κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχείων σε τρόφιμα κατά τη νέα τουριστική περίοδο  με τοπικά προϊόντα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.

Θερινό ωράριο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 ως τα τέλη Οκτωβρίου 2017 θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Mε τον κ. Γιάννη Μαυρομάτη, καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συνεχίστηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου η σειρά ομιλιών «ο Μίτος της Αριάδνης», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Σάτιρα και κοινωνία στην πρώιμη κρητική λογοτεχνία (14ος - 15ος αιώνας)».

Ημερίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τη Διαφάνεια στα Δημόσια Νοσοκομεία

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη. Ενισχύουμε τη Διαφάνεια. Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια», το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, με ώρα έναρξης 09:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεατρικού Σταθμού (Εφέσου 9, παραπλεύρως του ΚΤΕΛ Ηρακλείου).

Για μια ακόμη χρονιά το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Ηράκλειο

Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πιστό στο ραντεβού του με τις κινηματογραφικές ομάδες της χώρας ,φτάνει στο Ηράκλειο για ακόμη μία χρονιά. Ταινίες τεκμηρίωσης με φλέγοντα ζητήματα του παρόντος, ιστορίες από το παρελθόν που ξεπερνούν και τους καλύτερους σεναριογράφους αλλά και άνθρωποι της διπλανής θα μας κρατήσουν συντροφιά για τρεις μέρες.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου «ΠΥΡΟΜΑΧΕΙΑ 2017» από το Σωματείο Πυροσβεστών Ηρακλείου

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου,  το Σωματείο Πυροσβεστών Ηρακλείου οργανώνει τα «ΠΥΡΟΜΑΧΕΙΑ 2017» με τουρνουά ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί από 3-5 Απριλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ και ελεύθερη είσοδο.

Σε 7 ακόμη Κρητικά Προϊόντα το σήμα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στην απονομή του σήματος «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» σε 7 ακόμη τοπικές επιχειρήσεις για τα κρητικά, χειροποίητα προϊόντα λαϊκής τέχνης που παράγουν, προχώρησε σήμερα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

«Let’s Do It Greece» - Την Κυριακή 2 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρίσκονται σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», καθώς πλησιάζει η μέρα για τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη!

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στους Ήρωες Κρήτης και στον Ηρακλή Κοκκινίδη.

Διεξήχθησαν με επιτυχία οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες σε όλους του Ήρωες Κρήτης και στον Ηρακλή Κοκκινίδη.

Ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για δημοσίευμα

Έκπληξη και απογοήτευση προκαλεί  πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας  «ΠΑΤΡΙΣ»,  το οποίο υπογράφει η δημοσιογράφος Άννα Κωνσταντουλάκη και τιτλοφορείται «Τι αποκαλύπτει έρευνα στην Κρήτη: «Βασιλεύει» το φακελάκι στα νοσοκομεία». Παράλληλα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα εγείρει σοβαρά  ερωτηματικά για σκοπιμότητες που εξυπηρετεί μέσα από αυτή την δημοσιογραφικά αντιδεοντολογική πρακτική, αφού οι επικαλούμενες δηλώσεις της Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. ουδέποτε έγιναν.

Σεμινάριο «Ανανέωση και έκδοση νέας άδειας υπαλλήλων Security (ΙΕΠΥΑ)» στο Επιμελητήριο

Το ΚΕΚ Τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου οργανώνει σεμινάριο εκπαίδευσης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας 105 ωρών, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄ αριθ. 4892/1/76-γ΄/17-5-2010 Κ.Υ.Α. κατάλληλο για εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού τύπου Α’.

Τουρνουά Τένις «IRAKLIO JUNIOR TOURNAMENT»

Με την συνδιοργάνωση της ΠΕ Ηρακλείου το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.),  την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις (Tennis Europe) του Δήμου Ηρακλείου και του ΔΟΠΑΦΜΑΗ οργανώνει το «IRAKLIO JUNIOR TOURNAMENT» από 25/3 έως 2/4 στο Ηράκλειο.

Συγκροτήθηκε η νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τα επόμενα χρόνια

Τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ανανέωσε ο κ. Γιώργος Φουντουλάκης, στη θέση που υπηρετεί με επιτυχία την τελευταία επταετία.
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής εκλέχθηκε ο κ. Χρήστος Τζαμούσης από το Ηράκλειο Κρήτης όπου με αφορμή την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της ΕΠΕ δήλωσε τα εξής:

Ενημέρωση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας «Γέφυρες Επικοινωνίας» δημιούργησαν ένα βίντεο-οδηγό που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής μέσω του οποίου γίνεται αναφορά  στην πρόληψη και την αντιμετώπιση  συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Έχει διαπιστωθεί άλλωστε και επιστημονικά (Barak & Sandovsky, 2008) ότι οι Κωφοί σπαταλούν περισσότερο χρόνο στη χρήση του Διαδικτύου από τους ακούοντες συνομήλικούς τους.

1ος Αγώνας Ηρώων - Ηρακλής Κοκκινίδης από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

  Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει τον 1ο Αγώνα Ηρώων - Ηρακλής Κοκκινίδης ,  ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου, η Τοπική Κοινότητα Κεραμουτσίου και Δημοτική Ενότητα Γαζίου με την στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαζίου,Κεραμουτσίου, Κράνας ,Ποδηλάτες Κρήτης.

Διαγωνισμός παροχής υπηρεσιών διακίνησης αλληλογραφίας & υπηρεσιών ταχυμεταφοράς

Η Περιφέρεια Κρήτης διενεργεί συνοπτικό διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών διακίνησης επιστολικής αλληλογραφίας & υπηρεσιών ταχυμεταφοράς (courier) για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών της περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηρακλείου και για χρονικό διάστημα ενός έτους  με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής.

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955»

Με επιτυχία παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων φορέων, των τεχνών και των γραμμάτων και πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε στη κατάμεστη αίθουσα «Μανώλη Καρρέλη» πρώην Ανδρόγεω το βιβλίο ντοκουμέντο «Μίλιε μου Κρήτη απ’ τα παλιά Ιστορικές Ηχογραφήσεις 1907-1955».

Σεμινάριο «Γειώσεις κτιρίων και εγκαταστάσεων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384» στο Επιμελητήριο

Όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή των κανονισμών και των νομοθετικών απαιτήσεων κατά την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση όλων των συστημάτων γείωσης (θεμελιακής, αντικεραυνικής, λειτουργίας κλπ) παρέχει το νέο σεμινάριο που υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σημαντικές διακρίσεις για τη Γ.Ε.Η. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών - Γυναικών

Με δυο μετάλλια και άλλες σημαντικές διακρίσεις επέστρεψε η αποστολή της Γ.Ε.Η. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Μαρτίου στη Φλώρινα.

Εγγραφές για τους Αγώνες Δρόμου RUN GREECE

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, διοργανώνουν και φέτος τους αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» - ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

Δημόσια Κλήρωση για την ανάδειξη εκπροσώπων του ΤΕΕ /ΤΑΚ σε επιτροπή διαγωνισμού

Το ΤΕΕ/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σε εφαρμογή της παρ. 8, του άρθρου 221 του Ν.4412/16, πρόκειται να διενεργήσει δημόσια κλήρωση, από τα τηρούμενα μητρώα, για την ανάδειξη εκπροσώπων του (τακτικού και αναπληρωματικού) σε γνωμοδοτικό όργανο που αφορά την επιτροπή διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού».

Αρχαιρεσίες ομίλου για την UNESCO «Κνωσός»

Την Παρασκευή 17.03.2017 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΙΛΟΥ UNESCO «ΚΝΩΣΟΣ».

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου για την ΑΕΠΙ

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία της ΑΕΠΙ και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων απέναντί της, ζητεί  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Φεστιβάλ Μαντολίνου - Cretan Mandolin Festival

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης πραγματοποιεί και φέτος για τέταρτη χρονιά το Cretan Mandolin Festival 2017 (Φεστιβάλ Μαντολίνου) με πολλές δράσεις που θα λάβουν χώρα στο Ηράκλειο.

Συνάντηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με Δημάρχους για τα Καταδυτικά Πάρκα

Συνάντηση καθοριστικής σημασίας, για την περεταίρω συνεργασία στη δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων στα βόρεια παράλια του Νομού Ηρακλείου είχε σήμερα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τους Δημάρχους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου.

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 404 θέσεων τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 10/03-03-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).

Εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο η έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου «Διάλογος με το Αόρατο»

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 19.30΄ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα, με έργα από τη Συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη. Η έκθεση έχει τίτλο Διάλογος με το Αόρατο και διαδέχεται την πρώτη έκθεση της Συλλογής Πορταλάκη στο Ιστορικό Μουσείο, όπου παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, δίπλα στη μόνιμη έκθεση του σπουδαίου συνόλου εξήντα πέντε φορητών εικόνων (15ου-αρχών 20ού αιώνα) που δωρήθηκαν από τον Ζαχαρία Πορταλάκη στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος σπουδών του Κέντρου Καινοτόμας Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας

Με τη συμμετοχή 20 νέων αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Καινοτόμας Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Κε.Κ.Αγ.Επ) που δημιούργησαν οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Την 1η Απριλίου στο ΔΕΚK το 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων

Νέα ώθηση στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Κρήτη αναμένεται να δώσει και φέτος το «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-SUPER MARKET» που διοργανώνουν για 6η χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

Δικαίωμα στη Μουσική - Κρήτη 2017

Το «Δικαίωμα στη Μουσική», πυλώνας του εκπαιδευτικού και κοινωνικού προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για τέταρτη συνεχή χρονιά, ετοιμάζει τις αποσκευές του αυτή τη φορά για την Κρήτη. Εκεί, στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Πάνορμο, θα ταξιδέψουν από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου τρία από τα μουσικά σύνολα της Ορχήστρας: Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών και το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών «Metallon».

Προκήρυξη για 15 θέσεις μόνιμων Ιατρών στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε εχθές, 15.03.2017, η με Αρ. Πρωτ.Α2α/Γ.Π./9391 Απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, με θέμα: «Έγκριση για προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.».

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Το πρόγραμμα LIFE13 INF/GR/000188, με τίτλο: «Οι Οικολογικές Υπηρεσίες, τα Κοινωνικά Οφέλη και η Οικονομική Αξία των Υπηρεσιών των Οικοσυστημάτων στις Περιοχές NATURA 2000 στην Κρήτη» (LIFE Natura2000Value Crete) του Πανεπιστημίου Κρήτης - Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), συμμετέχει στο τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον» με τίτλο: «Τουρισμός και Περιβάλλον: Τοπικές καλλιέργειες και προϊόντα».

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα Run Greece Ηράκλειο την Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα  Run Greece Ηράκλειο, τη γιορτή της πόλης και των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης για τον Αναπτυξιακό Νόμο

Νέες προτάσεις για την υλοποίηση ακόμη περισσότερων επενδυτικών σχεδίων, που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο του Νόμου 4399/2016, κατέθεσε με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Προκήρυξη 41 θέσεων Γενικής Ιατρικής στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια ενημερώνει ότι, εχθές 14.03.2017, δημοσιεύτηκε η με  Αρ. Πρωτ.: Α2γ/Γ.Π.ΟΙΚ.19572 Απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, με θέμα: «Προκήρυξη κενών και κενούμενων θέσεων Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ - Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ – Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, ΠΕΔΥ- Περιφερειακών Ιατρείων και ΠΕΔΥ - Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων».

Ένα ακόμα μετάλλιο για αθλητή της Γ.Ε.Η.

Ένα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Μάριος Γιακουμάτος αφού κατέκτησε την τρίτη θέση στο “Κύπελλο Χειμώνα”, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Ο αθλητής της Γ.Ε.Η., παίζοντας στη μεγαλύτερη
κατηγορία, κατάφερε μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων να προκριθεί στην τελική τετράδα και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Σπάθης Ανδρών- Γυναικών.

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων ανέργων στην Πληροφορική στην Ε.Α. ΠΛΟΗΓΟΣ

Άνεργοι, νέοι από 18 έως 24 ετών, έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν τις δεξιότητές τους στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, λαμβάνοντας εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 1.471 ευρώ (μικτά).

Οριστικά αποτελέσματα προσλήψεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Ο οριστικός πίνακας των επιλεχθέντων στις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Συσσιτίου καθώς και τα αποτελέσματα των ενστάσεων :

Σεμινάριο Τουρισμός και Ασφάλεια στο Επιμελητήριο

Ένα νέο σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ανεξαρτήτως θέσεως, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με σκοπό την εκπαίδευσή τους σε θέματα ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εργαζόμενοι να μπορούν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της ασφαλούς λειτουργίας του ξενοδοχείου, ν’ αποκτήσουν την ικανότητα σχεδιασμού και εφαρμογής των αναγκαίων μέτρων για πρόληψη, αποτροπή, διαχείριση εγκληματικών ενεργειών και έκτακτων συμβάντων και να μπορούν να υιοθετήσουν μια θετική στάση στον τομέα της ασφάλειας στον τουρισμό.

Σεμινάριο με θέμα τις βασικές δεξιότητες καφέ μπαρ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο, μοναδικό στο είδος του, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για να προετοιμάσει όσους θέλουν να εργαστούν επαγγελματικά σε μπαρ, ξενοδοχεία ή γενικότερα στο χώρο του τουρισμού.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρία και κυρίως πρακτική άσκηση, με σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες ν’ αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για νέες συνταγές, εργαλεία παρασκευής ποτών και καφέ αλλά και εξυπηρέτηση πελατών και τεχνικές πωλήσεων.

Διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης των κτιρίων και εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης

To Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με την με αρ. 146/03-03-2017 Θέμα 2, Απόφαση της Συνέλευσης του, διενεργεί Διεθνή Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διαγωνισμό άνω των ορίων, με αριθμό διακήρυξης 1178/Φ70/10-03-2017, για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης των κτιρίων και εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο Ηράκλειο και των τμημάτων του που βρίσκονται στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία.

Εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Μουσείο η έκθεση του Γ. Σπυρόπουλου με τίτλο «Διάλογος με το Αόρατο»

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 19.30΄ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η έκθεση του Γιάννη Σπυρόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα, με έργα από τη Συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη. Η έκθεση έχει τίτλο «Διάλογος με το Αόρατο» και διαδέχεται την πρώτη έκθεση της Συλλογής Πορταλάκη στο Ιστορικό Μουσείο, όπου παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, δίπλα στη μόνιμη έκθεση του σπουδαίου συνόλου εξήντα πέντε φορητών εικόνων (15ου-αρχών 20ού αιώνα) που δωρήθηκαν από τον Ζαχαρία Πορταλάκη στην Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Mε τον κ. Εμμανουήλ Ανδρουλιδάκη, διδάκτορα Κλασικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, Σύμβουλο Καθηγητή Αρχαίου Θεάτρου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, συνεχίστηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.  Θέμα της ομιλίας ήταν: Το Μεγάλο Κάστρο στα έργα του Καζαντζάκη. Ήταν η συμβολή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον φετινό εορτασμό των 60 χρόνων από τον θάνατο του συγγραφέα.

Παραλαβή Κινητής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Η 7Η ΥΠΕ Κρήτης παρέλαβε σήμερα ακόμα ένα όχημα Κινητής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών μετά από την  παραχώρηση χρήσης του από το Υπουργείο Υγείας.

Ανοικτός Διαγωνισμός για υπηρεσίες καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Κρήτης

Προκήρυξη Διεθνούς Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο και των Τμημάτων του που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Σητείας.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου - Κοινωνικό Ιατρείο για το Προσφυγικό στο Ηράκλειο

Δελτίο Τύπου του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου- Κοινωνικό Ιατρείο και της Πρωτοβουλίας Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες με θέμα το Προσφυγικό στο Ηράκλειο

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης στο Ηράκλειο

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, ξεκινάει στις 7 Απριλίου και θα διαρκέσει για τρεις μέρες στο πανέμορφο Ηράκλειο. Οι συμμετοχές των κιθαριστών, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αναμένετε να ξεπεράσουν τις εκατό (100).

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» κοντά στο παιδί και στην οικογένεια

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» έδειξε για άλλη μια φορά έμπρακτα το πόσο κοντά βρίσκεται στα παιδιά και στις οικογένειες της Κρήτης υποστηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στο παιδί. Η εκδήλωση περιελάμβανε μοναδικές συναρπαστικές εκπλήξεις για όλα τα παιδιά και τους γονείς τους. Πολλές παιδικές δραστηριότητες, ταχυδακτυλουργοί, εργαστήρια, Face painting, κατασκευές, ξυλοπόδαροι, μεγαλοφιγούρες με αγαπημένους ήρωες των παιδιών, ατελείωτος χορός, μουσική και παιχνίδι συνέθεσαν ένα σκηνικό κεφιού και συνεχούς δράσης. Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν δωράκια, μαλλί της γριάς, ποπ κορν και άλλες λιχουδιές ενώ όλες οι οικογένειες είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα πλήρες γεύμα με ελάχιστο κόστος.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον»

Πρόσκληση συμμετοχής στο τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τουρισμός και Περιβάλλον» με τίτλο: «Τουρισμός και Περιβάλλον: Τοπικές καλλιέργειες και προϊόντα». Το σεμινάριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών (Παλαιό Κτίριο Δίας, Αρχάνες), Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων.

Εργαστήριο ραπτικής: επιδιόρθωση - μεταποίηση στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Πόσο δύσκολο είναι ν’ αλλάξετε ένα φερμουάρ; Να στενέψετε το αγαπημένο σας παντελόνι; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ραπτομηχανή; Να μετρήσετε ένα ρούχο πριν το κοντύνετε; Στο «Εργαστήριο Ραπτικής», που δημιούργησε το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα μάθετε τις βασικές τεχνικές της ραπτικής τέχνης. Δηλαδή, τα απλά και (σχεδόν) αυτονόητα για κάθε σπίτι...

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια διαχείρισης επειγόντων περιστατικών για επαγγελματίες υγείας

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 τα δέκα συνολικά σεμινάρια διαχείρισης επειγόντων περιστατικών μέσω προσομοίωσης για επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ξεκίνησαν στις 26 Νοεμβρίου 2016. Μέσω των σεμιναρίων εκπαιδεύτηκαν συνολικά 92 επαγγελματίες υγείας (ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρων) που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Κέντρα Υγείας και Μονάδες Υγείας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Εσπερίδα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

Eνημερωτική εσπερίδα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Κρήτης, την Τρίτη 14/3/2017 στις 18:00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι νέες τάσεις σε ότι αφορά στο ποιοτικό και ασφαλές διαδίκτυο όπως καθορίζονται από τον Πανευρωπαϊκό οργανισμό INSAFE/INHOPE, θα παρουσιαστεί εκπαιδευτικό υλικό, τα στοιχεία της ανοιχτής γραμμής καταγγελιών SafeLine και θα γίνει ενημέρωση για το φαινόμενο του sexting στην εφηβεία. Η εσπερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων-γονείς και επαγγελματίες υγείας ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν

Μάρτιος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Οι δραστηριότητες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου για τον Μάρτιο 2017:

Σπουδαία εμφάνιση του αθλητή της Γ.Ε.Η. Μάριου Γιακουμάτου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής της Γ.Ε.Η. και μέλος της Εθνικής ομάδας , Μάριος Γιακουμάτος ,την προηγούμενη Τρίτη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Ο αθλητής, μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων, κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό των 32. Στη συνέχεια ένας πόντος του στέρησε την είσοδο τους στους 16 αφού ηττήθηκε από τον Ιταλό Dressori Leonardo, με σκορ 15-14 και τελικά κατέλαβε την 18η θέση της γενικής κατάταξης.

Σεμινάριο βασικής ορολογία στα ελληνικά για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις από το Επιμελητήριο

Μάθετε το βασικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται στον εργασιακό χώρο, εξοικειωθείτε με τις βασικές δομές της ελληνικής γλώσσας και ανακαλύψτε τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της. Αποκτήστε όλες τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να εκφράζεστε και να επικοινωνείτε καλύτερα στο εργασιακό σας περιβάλλον.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον Αρ. Χουρδάκη

Έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες ο Αριστοφάνης Χουρδάκης, ένας αυθεντικός εκπρόσωπος του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης. Ήταν ένας ξεχωριστός παιδαγωγός και λαογράφος, με σημαντικό έργο στην καταγραφή και τη διάσωση των παραμυθιών της Κρήτης, που τιμήθηκε μάλιστα από την Ακαδημία Αθηνών.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία,  συνεχίστηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 με τον κ. Μανόλη Δρακάκη, διδάκτορα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: " Ζήτω η Παιδεία! Κάτω η Τυραννία! Κάτω οι Οπισθοδρομικοί!" Παιδεία και Πολιτική- Πολιτικοί και Παιδεία στο Ηράκλειο του β' μισού του 19ου αιώνα.

Σεμινάριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με πιστοποίηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Τη δυνατότητα  εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πιστοποίησης στις  5 ενότητες  WORD – EXCEL – WINDOWS - INTERNET και POWERPOINT,  που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Διορισμός 8 Ιατρών στις Μ.Ε.Θ. της Κρήτης

Με τη με Αριθμό Α2α/Γ.Π.οικ.79350 (ΦΕΚ Β 3527 01.11.2016) Υ.Α. με θέμα «Διαδικασία προκήρυξης και διορισμού σε θέσεις ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση στις Πολυδύναμες Μ.Ε.Θ. και Μ.Ε.Ν.Ν.» του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, καθορίστηκε η διαδικασία προκήρυξης θέσεων και διορισμού ειδικευμένων ιατρών σε νοσοκομεία για εξειδίκευση στην εντατική νοσηλεία.

Μήνυμα του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (ή Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών), τελώντας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Συνάντηση για την Πανελλήνια δράση καθαρισμού & προστασίας του Περιβάλλοντος Let's do it Greece

Τη Δευτέρα 13/3 και  ώρα 18:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας στο ισόγειο , θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων για την Πανελλήνια δράση καθαρισμού και προστασίας του Περιβάλλοντος 'Let's do it Greece' .

Επιτυχής επέμβαση τοποθέτησης κοχλιακού εμφυτεύματος σε ανήλικο ανασφάλιστο στο ΠΑΓΝΗ

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενημερώνει, ότι σήμερα, 7 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την εξειδικευμένη ομάδα της ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Καθηγητή Ωτορινολαρυγγολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γεώργιο Βελεγράκη, επέμβαση τοποθέτησης κοχλιακού εμφυτεύματος, σε παιδί ηλικίας 6 ετών.

Συναντήσεις με θέμα «Μουσικοπαιδαγωγικές Δραστηριότητες Μάθησης και Ανάπτυξης»

Στο σεμινάριο αυτό μελετάμε τις επιστημονικές προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτούνται για τη δημιουργία πρωτότυπων μουσικοπαιδαγωγικών εφαρμογών ανάλογα με τις εκπαιδευτικές, αναπτυξιακές, πολιτισμικές και μαθησιακές ανάγκες των παιδιών στα οποία απευθυνόμαστε. Η επικοινωνιακή μουσικότητα της βρεφικής ηλικίας, τα ιδιοσυγκρασιακά παιχνιδοτράγουδα της πρώιμης νηπιακής ηλικίας, τα παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα της νηπιακής ηλικίας, αποτελούν το πρωτόλειο υλικό, την αφετηρία. Πέρα από αυτά θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε θεωρητικά αλλά και έμπρακτα στα παρακάτω ζητήματα:

Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. στο Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου είναι πάντοτε πρωτοπόρο και αρωγό στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσα από την ανιδιοτελή και αδιάκοπη προσφορά του εθελοντικού δυναμικού του για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Let’s do it Greece! Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων σε όλα τα Σχολεία της Χώρας

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», μαθητές, καθηγητές και γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, σηκώνουν μανίκια και προετοιμάζονται για την Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Lets do it Greece 2017, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, τα σχολεία της χώρας ετοιμάζονται να δώσουν τον παλμό, αποδεικνύοντας ότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς και τα παιδιά μας.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών - Νέων Γυναικών, στο όπλο της Σπάθης, η Γ.Ε.Η.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, στο όπλο της Σπάθης, πρόκειται να αγωνιστεί αύριο Τετάρτη ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου(Γ.Ε.Η.) Μάριος Γιακουμάτος, με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Με 3 μετάλλια επιστρέφει ο ΑΟ Θησέας από τους περιφερειακούς αγώνες παμπαίδων-παγκορασίδων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι περιφερειακοί αγώνες παμπαίδων-παγκορασίδων και στα 3 όπλα. Το Σάββατο 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν το ξίφος μονομαχίας και η σπάθη και την Κυριακή 5 Μαρτίου το ξίφος ασκήσεως.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με αφορμή την εορτή της γυναίκας

Με αφορμή την εορτή  της γυναίκας το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης νοιώθει την υποχρέωση της  παρουσίας του στα όσα συμβαίνουν, σήμερα,  τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και την Ελληνική κοινωνία η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση και έρχεται να προστεθεί με πολύ δραματικό τρόπο στη ήδη άσχημη κατάσταση. Δραματική οικονομική κατάσταση που πλήττει, ιδιαίτερα, και βιώνει ο γυναικείος πληθυσμός.

11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος & παράλληλοι αγώνες οικογενειακός 5χλμ και παιδικός 500μ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σήμερα 5 Μαρτίου ο 11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος & παράλληλοι αγώνες οικογενειακός 5χλμ και παιδικός 500μ. Πάνω από 400 αθλητές από όλη την Κρήτη και εκτός αυτής έδωσαν βροντερό παρόν στους τρεις αγώνες. Διοργανωτές ήταν:Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και ο ΔΟΠΑΦΜΑ-Η του Δήμου Ηρακλείου.

Open Day ομορφιάς στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη διοργανώνει Open Day ομορφιάς!

Το Υπουργείο Υγείας για Δικαιώματα των Ασθενών

Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση που συστήνει τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/ριών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με τα άρθρα 59, 60 και 61 του ν. 4368/2016 (Α΄21).

Ικανοποίηση της 7ης ΥΠΕ από την εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σε σχολεία

Η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών, των οικογενειών τους αλλά και των εκπαιδευτικών σε θέματα αγωγής υγείας αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους των δράσεων και του σχεδιασμού της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Προς αυτή την κατεύθυνση, και μετά την υπογραφή Πλαισίου Αντίληψης και Συνεργασίας για την ανάπτυξη σχετικών προγραμμάτων με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έχει προβεί στην υλοποίηση προγραμμάτων όπως: Πρόγραμμα Πρόληψης Αλκοόλ και Νέοι, Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας - Σεξουαλική Αγωγή, Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας "Δόντια δυνατά - Χαρούμενα Παιδιά", Πρόγραμμα Πρόληψης Μετάδοσης Μικροβίων.

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα διενέργειας Περιοδικού Ελέγχου Μέτρων και Σταθμών ΠΕ Ηρακλείου 2017

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα διενέργειας Περιοδικού Ελέγχου Μέτρων και Σταθμών ΠΕ Ηρακλείου έτους 2017:

Επέκταση ωραρίου λειτουργίας ΠΕΔΥ - Μονάδα Υγείας Ηρακλείου έως τις 20:00

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας της Μονάδας Υγείας Ηρακλείου (ΠΕΔΥ – Μ.Υ. Ηρακλείου), επεκτείνεται κατά μία ώρα το απόγευμα. Επομένως, το ωράριο λειτουργίας  της διαμορφώνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 7:00 – 20:00, παρέχοντας ισότιμη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε όλο τον πληθυσμό ευθύνης της. Ρητά επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας προσφέρονται και παρέχονται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, αρκεί ο πολίτης να διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Πιστοποίηση Αγγλικής Γλώσσας Bulats από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Ένα νέο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε όλους όσοι είναι ήδη γνώστες της αγγλικής γλώσσας και επιθυμούν πιστοποίηση στο Bulats (αντίστοιχο πτυχίο Lower - Proficiency) διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Γεμάτο Σαββατοκύριακο για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Στους περιφερειακούς αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. και για τα 3 σπαθιά θα συμμετάσχει ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ με 6 αθλητές.

Νέο σεμινάριο E-COMMERCE από το Επιμελητήριο

Νέο σεμινάριο για το “E-COMMERCE” διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με στόχο να βοηθήσει κάθε επιχείρηση ώστε να γίνει ανταγωνιστικότερη στην αγορά.  Έμπειρος εισηγητής θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να εξελίξει το πελατολόγιο, τις πωλήσεις και γενικότερα, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το προϊόν της επιχείρησής του στην αγορά ή θέλει να ενημερωθεί και ν’ αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό. 

Από την Θεότητα, (α)συνέχεια στην Αφαίρεση του Γ. Σπυρόπουλου στο Ιστορικό Μουσείο

Ολοκληρώνεται, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, η έκθεση «Θεότητα, (α)συνέχεια», η πρώτη της σειράς των περιοδικών παρουσιάσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του γνωστού συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Με τον  διδάκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ben Petre (Μπεν Πήτερ), συνεχίστηκε το Σάββατο25 Φεβρουαρίου η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν: «Εν εκλεκτώ κύκλω: Εκδοτική δραστηριότητα και φιλολογική ζωή, 1878-1906».

Με μεγάλες επιτυχίες για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ολοκληρώθηκε το κύπελλο χειμώνα στο Ο.Α.Κ.Α.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτριά μας Βαρβέρη Φανή στην κατηγορία των γυναικών φτάνοντας στα μετάλλια μετά από ένα εντυπωσιακό σερί νικηφόρων αγώνων.Εντυπωσιακή και η Μαρινοπούλου Άννα που κατέκτησε την 8η θέση χάνοντας στις λεπτομέριες την είσοδό της στα μετάλλια.Παναγιωτάκη Μαριάννα-Στέλλα 32η,Βενιανάκη Εβελίνα 38η και Τσούκα Μαριαλένα 41η έδειξαν οτι στο μέλλον μας επιφυλάσουν εκπλήξεις.

Σεμινάριο Grow Greek Tourism Online της Google

Γνωρίζετε ότι το Grow Greek Tourism Online από την Google προσφέρει δωρεάν 3ωρο σεμινάριο πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες για τον τουρισμό και όχι μόνο;Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, σας καλούμε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο που πραγματοποιείται με την υποστήριξη για τα μέλη των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου & του ΙΤΕ Τεχνολογικό και Επιστημονικό πάρκο Κρήτης,  ώστε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να δραστηριοποιείστε στο διαδίκτυο.

Ανακοίνωση Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την απώλεια της αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη

Πέρασαν 40 μέρες από την οδυνηρή απώλεια της αγαπημένης αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη.  Η τοπική αυτοδιοίκηση που πιστά υπηρέτησε από σημαντικές θέσεις ευθύνης είναι τώρα φτωχότερη.

Με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση–διάλογος με θέμα: «Η ελληνική γεωπολιτική  ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης», που οργάνωσε το Τμήμα «ΚΡΗΤΗ-ΚΝΩΣΟΣ» της AHEPA (ΑΧΕΠΑ) HELLAS, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στη δημοτική αίθουσα της Ανδρόγεω.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας στο Ιστορικό Μουσείο

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σε σύμπραξη με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σας προσκαλεί, την Τετάρτη 1/3/2017, ώρα 18.00΄, στη δεύτερη πράξη της παρουσίασης για την Κρητική Νομισματική Ιστορία με τίτλο Μεσαίωνας και εντεύθεν, καλύπτοντας έτσι μια μεγάλη χρονική περίοδο από το Βυζάντιο και τη Βενετοκρατία ως την Τουρκοκρατία και τον κατοπινό ελεύθερο βίο της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για το θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου

Πλήρης ημερών έφυγε προχθές απ’ τη ζωή ένα άξιο τέκνο της Κρήτης, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος. Ο εκλιπών, παρότι η πλούσια δραστηριότητά του τον κρατούσε μακριά, όποτε έβρισκε την ευκαιρία ήταν παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Σεμινάριο «Μάθετε να μιλάτε, να γράφετε και να διαβάζετε γερμανικά» στο Επιμελητήριο

Ένα νέο σεμινάριο για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις γερμανικών σχεδίασε και υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Συνέλευση του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01 Μαρτίου  2017 και ώρα  5:00μ.μ. στο ΚΗΦΗ ΤΑΛΩΣ στην οδό Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης (έναντι του σχολικού συγκροτήματος ΤΑΛΩΣ). με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ολοκληρώνεται η έκθεση «Θεότητα, (α)συνέχεια»

Ολοκληρώνεται, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, η έκθεση «Θεότητα, (α)συνέχεια», η πρώτη της σειράς των περιοδικών παρουσιάσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του γνωστού συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη.

Το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2017 για αγόρια - κορίτσια 12,14 και 16 ετών στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινάει το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2017 για αγόρια- κορίτσια 12,14 και 16 ετών, που διοργανώνει το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. με την στήριξη της  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΔΟΠΑΦΜΗ.

Σεμινάριο «Massage relax σώματος και προσώπου» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το νέο σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ απευθύνεται σε όσους απασχολούνται στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς γενικότερα, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξειδικευτεί σε τεχνικές στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Έτοιμοι για το Κύπελλο Χειμώνα στον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Με 12 αθλητές θα λάβει μέρος ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Κύπελλο Χειμώνα.Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. και αφορούν το ξίφος μονομαχίας στην κατηγορία ανδρών-γυναικών.

1ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ

Ο 1ος  Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ, που έχει ως στόχο, να αναδείξει την Καινοτομία, τη Δημιουργικότητα, την Επιχειρηματικότητα και τη Συνεργασία! Σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ηλικίας από 18 έως και 24 ετών,  έχουν προσκληθεί πανελλαδικά, να συμμετέχουν σε μια γιορτή του ΄΄ Επιχειρείν ΄΄, η οποία πρόκειται να αποτελέσει θεσμό στην εκπαίδευση.

Let’s do it Greece! Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Μια παρέα παιδιών ενώνει όλη την Ελλάδα!

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσίασης του προγράμματος «Δεξιότητες Ζωής (Life Skills)»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Αγγελική Ζαχαράτου) σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσίασης του Προγράμματος Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο: Δεξιότητες Ζωής (Life Skills)» για εκπαιδευτικούς γυμνασίων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την εκπαιδεύτρια του Προγράμματος, για λογαριασμό του Βρετανικού Συμβουλίου, κα Κατερίνα Σαραντίδου, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00-20:00, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο).

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επαναλαμβάνει το σεμινάριο «ΕΡΓΑΛΕΙΑ SOCIAL MEDIA MARKETING» που έχει καθιερωθεί με μεγάλη επιτυχία από το 2014.

Την Πέμπτη ο παιδικός αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, για 32η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιεί την Πέμπτη 23/02/2017 και ώρα 6 το απόγευμα, τον παιδικό αποκριάτικο χορό του, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του (επί της οδού Παγκόσμιας Ειρήνης 9) όπου στεγάζεται το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Παναγιωτάκη του Α.Ο. Θησέας στο Παγκόσμιο κύπελλο στο Ούντινε

Στην πρώτη της εμφάνιση σε παγκόσμιο κύπελλο έδειξε ικανή να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα η αθλήτρια του συλλόγου μας Παναγιωτάκη Μαριάννα-Στέλλα.

Σεμινάριο με θέμα «Τα 100 λάθη που όλοι κάνουμε στο γραπτό λόγο και κανείς δε μας λέει»

Στο σεμινάριο «Τα 100 λάθη που όλοι κάνουμε στο γραπτό λόγο και κανείς δε μας λέει» το οποίο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα εντοπίσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη και θα μάθουμε απλές τεχνικές έτσι ώστε να επικοινωνούμε ελληνικά.

Το Ελαιόλαδο συνάντησε το Λονδίνο! Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ελαιολάδου στην καρδιά της Ευρώπης

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2017, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί ελαιολάδου London IOOC 2017”. Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τα καλύτερα παρθένα ελαιόλαδα, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των ελαιόλαδων olive oil awards, για τον ισχυρισμό υγείας ελαιολάδου, αλλά και για την συσκευασία τους.

Συνέλευση του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα  5:00μ.μ. στο ΚΗΦΗ ΤΑΛΩΣ στην οδό Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης (έναντι του σχολικού συγκροτήματος ΤΑΛΩΣ).

Αναβολή ομιλίας καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη

Η προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00 π. μ. ομιλία του καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη στο πλαίσιο της σειράς :«Ο Μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, αναβάλλεται, επειδή ο ομιλητής και οι οργανωτές έχουν την υποχρέωση και επιθυμία να παραστούν στην κηδεία της προσφιλούς τους Χριστοθέας Λυδάκη - Τσαπάκη, που θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα 12.00 το μεσημέρι στον Άγιο Τίτο.  Η νέα ημερομηνία της ομιλίας θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Κέντρο Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας από το ΚΕΚ του ΕΒΕΗ

Πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική εκπαίδευση και κατάρτιση του Επιχειρηματία-Αγρότη αναλαμβάνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την ίδρυση του «Κέντρου Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας» (Κε.Κ.Αγ.Επ) στις Μοίρες Ηρακλείου.

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου του Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. Keith Morrill, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κρήτη.

Θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών για μαθητές/τριες Α/θμιας & Β/θμιας Εκ/σης.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρονται εντελώς δωρεάν στην Σχολική Κοινότητα του Ηρακλείου ( μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς & γονείς που τους/τις συνοδεύουν.

Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο Ξεναγών

Περατώθηκε με επιτυχία σήμερα Τετάρτη 15/2/17, το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο των Ξεναγών, την έναρξη του οποίου κήρυξε τη Δευτέρα 13/2/2017, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Β. Λαμπρινός και απηύθυνε χαιρετισμό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κος Gian Andrea Paolo Garancini.

Στο Ούντινε της Ιταλίας για το Παγκόσμιο κύπελλο η Παναγιωτάκη του ΑΟ ΘΗΣΕΑ

Στο Ούντινε της Ιταλίας βρίσκεται η αθλήτρια του συλλόγου μας Παναγιωτάκη Μαριάννα-Στέλλα,για να λάβει μέρος την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο νεανίδων στο ξίφος μονοκαχίας.

Ικανοποιητικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές της Γ.Ε.Η. το προηγούμενο Σάββατο

Ο Μάριος Γιακουμάτος έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων στο Dourdan της Γαλλίας. Στην παραπάνω διοργάνωση συμμετείχαν 147 αθλητές παγκοσμίου εμβέλειας. Ο αθλητής μετά από 5 νίκες και 1 ήττα προκρίθηκε στην επόμενη φάση, με σειρά κατάταξης 27ος. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Γάλο Empereur από τον οποίο ηττήθηκε, με
αποτέλεσμα να βρεθεί στην 66η θέση της τελικής κατάταξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για τον θάνατο του Ιατρού Γυναικολόγου Γιώργου Κουβίδη

Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Ιατρού Γυναικολόγου Γιώργου Κουβίδη, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Σεμινάριο «Γίνε βοηθός λογιστή» διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Βασικές πρακτικές γνώσεις για τους βοηθούς λογιστών, καθώς και ενημέρωση για τις αλλαγές στην νομοθεσία των επιχειρήσεων, παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο οποίο θα γίνει  επίσης αναφορά στους  νέους τρόπους υπολογισμών των ασφαλιστικών εισφορών  και στην εφαρμογή νέων βιώσιμων λύσεων για μείωση εισφορών.

Με επιτυχία συνεχίζονται οι διαλέξεις για την ιστορία του Ηρακλείου «Ο μίτος της Αριάδνης»

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, μίλησε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Επίκουρος Καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Αναστασόπουλος με θέμα: Ο μαχαλάς και το δικαστήριο του καδή: η συνοικία του Χατζή Αλή Πασά στο Ηράκλειο.

Με επιτυχία το σεμινάριο Ευαισθητοποιήσης για ΑΜΕΑ της Εθελοντικής Ομάδας «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα σεμινάριο της  Εθελοντικής  Ομάδας  ' Είμαι Ακόμα Παιδί'  με  θέμα "Ευαισθητοποίηση για άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ)"  στα παιδιά της 'Στέγης Αρρένων Ανηλίκων'.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - ΠΕ Ηρακλείου το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων  η περυσινή νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Eurogeka με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου οργανώνει το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού.

Ενημέρωση για το παρθένο ελαιόλαδο

Εκτενής ενημέρωση για τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την απαράμιλλη αξία του παρθένου ελαιόλαδου πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Μεγάλες επιτυχίες για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Με επιτυχίες ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Εξοπλίστηκαν τα Εργαστήρια του 1ου Ε.Κ. Ηρακλείου με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η Διεύθυνση, οι Καθηγητές και οι Μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης ευχαριστούν  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την έγκριση και υλοποίηση δωρεάς στο Σχολείο. Με τη δωρεά αυτή αγοράστηκε πολύτιμος και σύγχρονος εξοπλισμός για τα Εργαστήρια όλων των τομέων του 1ου Ε.Κ..

Σεμινάριο «Επεξεργασία Εικόνας με το Photoshop»

Ένα νέο, πρωτοποριακό σεμινάριο για χομπίστες φωτογράφους, επαγγελματίες επεξεργασίας φωτογραφίας, αρχιτέκτονες, φοιτητές, web designers, αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να επεξεργαστεί ή να βελτιώσει τις φωτογραφίες του, μέσω του Photoshop,  διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η.

Στο Κύπελλο Κόσμου ,που πραγματοποιείται στο DURDAN της Γαλλίας πρόκειται να λάβει μέρος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας ο αθλητής της Γ.Ε.Η. Μάριος Γιακουμάτος, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Ο αθλητής του συλλόγου βρίσκεται το τελευταίο δεκαήμερο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη PAU για αθλητική προετοιμασία εν όψη της παραπάνω διοργάνωσης, Στόχος του είναι η βελτίωση της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου την Τρίτη 7 / 2 / 2017 . Συναντήσαμε τον Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο , κ . Απόλλωνα Φιλιππή και την κ. Αγγέλα Σμυρνάκη , αρχιτέκτονα και αντιπρόεδρο . Είχαμε πλήρη ενημέρωση και τα ερωτήματα μας απαντήθηκαν. Στη συνέχεια θα υπάρχει συνεργασία , αλλά και στήριξη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την επίτευξη των στόχων τους.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στη φυσική Αρωματοποιϊα»

Ένα νέο σεμινάριο για εκείνους που λατρεύουν τα αρώματα και επιθυμούν να επενδύσουν το χρόνο τους δημιουργικά ή έχουν σκοπό να εισέλθουν στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κόσμο, επαγγελματίες του χώρου ομορφιάς και αισθητικής  και όχι μόνο, διοργανώνει το ΤΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο ΑΟ Θησέας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας στο Ο.Α.Κ.Α.

Ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Ο ΘΗΣΕΑΣ πιστός στο ραντεβού του δε θα μπορούσε να λήψει και θα δώσει το παρόν με 9 αθλητές.

Η 7η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» από 6 έως 14 Μαΐου 2017 στην Αθήνα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας έκθεσης “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” και της θερμής υποδοχής που τους επιφύλαξε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ορίστηκε ο χρόνος διεξαγωγής της 7ης διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί για εννέα πλέον ημέρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο 6 Μαΐου έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Eργαστήριο θεατρικής ανάγνωσης «Διαβάζοντας με τα μάτια της ψυχής, στα μάτια του Άλλου»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) και το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας «Ενοχλώντας τις λέξεις», με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Eργαστήριο θεατρικής ανάγνωσης με τίτλο: «Διαβάζοντας με τα μάτια της ψυχής, στα μάτια του Άλλου»,  με εισηγήτρια την Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγο, Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00-15:00 & 16:30-18:30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στα σχολεία τους.

Φεβρουάριος στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τον Φεβρουάριο:

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.”  Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με κατάρτιση στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων ή θέλει να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Μονάδας Υγείας Ηρακλείου (ΠΕΔΥ – Μ.Υ. Ηρακλείου)

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι η Μονάδα Υγείας Ηρακλείου (ΠΕΔΥ – Μ.Υ. Ηρακλείου), λειτουργεί  κατά τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) από 7:00 – 19:00, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ισότιμη πρόσβαση, σε όλο τον πληθυσμό ευθύνης της. Ρητά επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας προσφέρονται και παρέχονται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, αρκεί ο πολίτης να διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Συγκεκριμένα:

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε ή αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Επιστολή του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου για παράταση ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων

Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, προκειμένου να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στους Νόμους 3299/2004 και 3908/2011, ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Σεμινάριο «Το μακιγιάζ, βήμα προς βήμα» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το νέο Σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,  με θέμα “Το μακιγιάζ, βήμα προς βήμα” απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία που θέλει να ανανεώσει τις γνώσεις του, αλλά και σε αρχάριους που θέλουν να μπουν στον κόσμο του μακιγιάζ!

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίστηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε με θέμα: Κρήτη, Βενετία και Ευρώπη στη διάρκεια του Κρητικού Πολέμου 1645 - 1669.

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του τμήματος Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αρχιεπισκοπής

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του τμήματος Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην αίθουσα διαλέξεων τηςΕνορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Πρωτοθυγατέρες – η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης» του Γ. Μαρκάκη

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138, στάση μετρό Κεραμεικός- Αθήνα), το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» παρουσιάζει, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, το νέο βιβλίο του Γιώργη Μαρκάκη «Πρωτοθυγατέρες – η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης»

Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής «Ταξιδεύοντας Εις Την Πόλιν», της ζωγράφου Ελιάνας Ναούμ

Εγκαινιάζεται η Έκθεση ζωγραφικής «Ταξιδεύοντας  Εις Την Πόλιν», της ζωγράφου Ελιάνας Ναούμ, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου τ.έ., στις 7.30μ.μ., στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Συνεχίζεται με τον καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση με σημαντικούς καλλιτέχνες - Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

Μιχάλης ΚΟΥΝΑΛΗΣ, Γιώργος ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ, Γιώργος ΓΛΥΚΟΚΟΚΑΛΟΣ, Γιώργης ΞΥΛΟΥΡΗΣ και πολλοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες με τα συγκροτήματά τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρωθούν τρόφιμα - φάρμακα - ρούχα – παιχνίδια – σχολικά για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη! Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση οποία θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα του κέντρου «Νίδα» (Λινοπεράματα Ηρακλείου, έναντι ΔΕΗ, τηλ.: 2810 822097) την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 από τις 2 μ.μ. το μεσημέρι! Την εκδήλωση οργανώνει, κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο και σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία.

Love Stories No4 powered by ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φεβρουάριος… ο πιο ερωτικός μήνας του χρόνου και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποφάσισε να γιορτάσει από τώρα τον Θεό του Έρωτα. Επιθυμώντας να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και να σκεφτεί νέους και όχι κοινότοπους τρόπους εορτασμού του Αγ. Βαλεντίνου, συνάντησε τον πιο ερωτικό σταθμό, τον Love Radio Κρήτης 102,8 και αποφάσισε να υποστηρίξει το project των “Love Stories”.

Επισκέψεις Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΠαΓΝΗ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ θα επισκεφτεί τα παρακάτω Κέντρα Υγείας εντός του μηνός Φεβρουαρίου. Ειδικότερα:

Σεμινάριο «Μιλώ και γράφω σωστά?» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γνωρίζετε τι ακριβώς δηλώνετε στον συνομιλητή σας, όταν χρησιμοποιείτε τον κρητικό ιδιωματισμό «Ξα σου / ξα μου»; Ξέρετε με ποια σειρά χρησιμοποιούνται τα «5 w» στον δημοσιογραφικό λόγο; Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να γράψετε έναν τίτλο; Δοκιμάσατε ποτέ να διαγράψετε τις μισές λέξεις από ένα κείμενο χωρίς να αλλοιώσετε το νόημα;

Το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων  η περυσινή νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Eurogeka με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου, οργανώνει το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Νέα υπηρεσία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς τα μέλη του για το εξαγωγικό εμπόριο

Μια νέα, σύγχρονη και δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης προσφέρει τo Επιμελητήριο Ηρακλείου στις επιχειρήσεις-μέλη του απευθυνόμενο κυρίως σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται ν’ ασχοληθούν με το εξαγωγικό εμπόριο.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την πλήρωση του Φράγματος «Χαλαυριανό»

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την πλήρωση του Φράγματος «Χαλαυριανό»  που βρίσκεται Νότια από τον Άγιο Σύλλα και Ανατολικά από τον Προφήτη Ηλία  (περιοχή  Νοτιοδυτικά του Οικισμού Καρνάρι Αρχανών)

2ο Ανοιχτό Περιβαλλοντικό Σχολείο Ενηλίκων

Η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου, έπειτα από την επιτυχή υλοποίηση του 1ου ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014, διοργανώνουν το 2ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Το Σχολείο θα έχει άτυπο χαρακτήρα και αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για προβλήματα που έχουν όχι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Σεμινάριο Μουσικής Ερμηνείας και Θεατρικότητας με το Νότη Μαυρουδή στη σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ

Η σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο Μουσική ερμηνείας και θεατρικότητας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Ο γνωστός συνθέτης θα ασχοληθεί με το ελληνικό τραγούδι, ως εργαλείο θεατρικής έκφρασης.

Πλούσιο σε αθλητική δράση για το τμήμα Ξιφασκίας της ΓΕΗ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Πλούσιο σε αθλητική δράση, για το τμήμα Ξιφασκίας της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου, ήταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Η παρασκευή σαπουνιού και η παρουσίαση των βασικών τεχνικών σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας είναι ο σκοπός του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν ν’ αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και θα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου. Επίσης, θα μπορούν να παράξουν τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι. Και όλα αυτά με αγνά, φυσικά υλικά!

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η τέταρτη ομιλία του κύκλου: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, έγινε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου από τον καθηγητή της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στέφανο Κακλαμάνη με θέμα: Οι αδελφοί Κορνάροι στα χρόνια του πολέμου (1570-1573).

Ημέρα Επιχειρηματία / Λογιστή στο Επιμελητήριο

Μια διαφορετική «Ημέρα Επιχειρηματία/λογιστή» με εορταστικό χαρακτήρα διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.  Η Ομάδα Μητρώου ΓΕΜΗ υποδέχθηκε  επιχειρηματίες και λογιστές με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο κληρώσεις δώρων, μία για τον τυχερό επιχειρηματία/λογιστή και μία για τον τυχερό εκπρόσωπο των φορέων που είχαν προσκληθεί.

Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν για 32η συνεχή χρονιά στη Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/01/2017 και για 32η  συνεχή χρονιά, η πατροπαράδοτη τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στη σπάθη

Συγκεκριμένα στη σπάθη νεανίδων η Καραπιδάκη Ανθή κατέκτησε την 9η θέση πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση και χάνοντας την είσοδο στην 8αδα στις λεπτομέρειες.Ακολούθησε η Χρονάκη Αθηνά(29η)που με μεγάλες νίκες έδειξε οτι το μέλλον τις ανήκει.

Εγκρίθηκε η σύσταση Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας

Τη σύσταση 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας ενέκρινε μεταξύ άλλων το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017. Η σύσταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) συμπληρώνει τη βαθιά προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση της καθολικής πρόσβασης του ανασφάλιστου πληθυσμού στο Σύστημα Υγείας. Οι νέες δομές αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην κατεύθυνση της προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, την εξωστρέφεια, τον κοινοτικό προσανατολισμό, την πρόληψη, την αγωγή και προαγωγή υγείας, καθώς και την κατ’ οίκον φροντίδα υγείας.

Σεμινάριο «Τα Μυστικά της Αυθεντικής Ιταλικής Κουζίνας» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την ευκαιρία να διδαχθούν από έναν έμπειρο ιταλό σεφ τα μυστικά της αυθεντικής Ιταλικής Κουζίνας, αλλά και τον τρόπο παρασκευής πίτσας, φρέσκων ζυμαρικών και τυραμισού, θα έχουν οι συμμετέχοντες στο νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: «Σκεφτείτε Διπλά πριν Δημοσιεύσετε!»

Σε κάθε βήμα της πλοήγησης  μας στο διαδίκτυο «προσφέρουμε» προσωπικές πληροφορίες. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν νέες προκλήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς στο διαδίκτυο δεν υφίστανται σύνορα. Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει, από το 2006, την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων στη Σπάθη

Με έξι εκπροσώπους της, θα μεταβεί στην Αθήνα το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η. για να δώσει το παρόν στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων στο όπλο της Σπάθης. Οι αγώνες πραγματοποιούνται το ερχόμενο
Σαββατοκύριακο,28-29 Ιανουαρίου, στο Ο.Α.Κ.Α. σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε στις 26/1/17 το Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος της πιλοτικής τάξης μαθητείας που θα υλοποιηθεί στην περιφέρεια Κρήτης το επόμενο διάστημα, ενόψει και της έναρξης λειτουργίας του μεταλυκειακού έτους που θεσμοθετήθηκε  και θα ξεκινήσει σύντομα στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Σεμινάριο και κοπή πίτας του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ηρακλείου (ΣΑΔΝΗ), την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , στις 17:00, θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο. Μετά το πέρας της Ημερίδας θα ακολουθήσει κοπή πίτας και ενημέρωση για τα πεπραγμένα του ΣΑΔΝΗ, θα ακολουθήσει συζήτηση για τον σχεδιασμό για των δράσεων του 2017.

Ο ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στη σπάθη στην Αθήνα

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στη σπάθη. Ο ΘΗΣΕΑΣ πιστός στο ραντεβού του θα δώσει και πάλι το παρόν με 4 αθλητές.

Σεμινάριο «Τουρισμός και Ασφάλεια» στο ΕΒΕΗ

Ένα νέο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε όσους εργάζονται στον ξενοδοχειακό τομέα, ανεξαρτήτως θέσεως, διοργανώνει το ΚΕΚ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σεμινάριο στο Επιμελητήριο με θέμα την ασφαλή διαδοχή σε μια οικογενειακή επιχείρηση

Νέο πρωτοποριακό σεμινάριο με θέμα την ασφαλή διαδοχή σε μια οικογενειακή επιχείρηση διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία διαδοχής μιας επιχείρησης, όπως: ιδιοκτήτες, διάδοχοι, δικηγόροι, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Επιμελητηρίου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των σωμάτων ασφαλείας  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  για το νέο έτος την περασμένη Παρασκευή.

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων στο ξίφος μονομαχίας

Ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ για άλλη μια φορά πιστός στο ραντεβού του με τους μεγάλους αγώνες έδειξε την σωστή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι» των επαγγελματιών Π.Φ.Υ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης με τη Δ/νση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης για την  ανάπτυξη προγραμμάτων Προαγωγής-Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες, ολοκληρώθηκε σήμερα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο των επαγγελματιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με θέμα: Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι». Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, το Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» και το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται η συνέργεια μεταξύ φορέων σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι αυτό της κατάχρησης αλκοόλ.

Λειτουργία Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στο Ηράκλειο

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο να προσφέρει στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ μία εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας, υλοποιεί το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας.

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης που περιλαμβάνει τον πρώην καποδιστριακό Δήμο Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι με την αριθμ. 180/20-1-2017 απόφαση μας (ΑΔΑ: 7ΗΟΥΟΡ1Θ-Π57), αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης που περιλαμβάνει την περιοχή του πρώην καποδιστριακού ΟΤΑ Ηρακλείου και συγκεκριμένα της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, 2ης Δημοτικής Κοινότητας, 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Αθανάτοι, Γούρνες, Δρακουλιάρης, Λοφούπολη, Σέμελη, Φοινικιά), 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Αγ. Ειρήνη, Βλυχιάς, Κνωσός, Μαραθίτης), και της τοπικής κοινότητας Βασιλειών (Αγ. Βλάσης, Σίλαμος).

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης για τη λειτουργία του νέου ιατρείου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και οι κάτοικοι της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, εκφράζουν την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή των καθώς επίσης και τις μεγάλες ευχαριστίες τους προς την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η οποία στο πλαίσιο δράσεων ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον αστικό ιστό του Ηρακλείου, ίδρυσε και ήδη λειτουργεί ένα νέο ιατρείο στην Συνοικία μας, που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη το είχε αλλά και το ανέμενε.

Σεμινάριο Μουσικής Ερμηνείας & Θεατρικότητας με τον Νότη Μαυρουδή από τη σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ

Η σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο Μουσική ερμηνείας και θεατρικότητας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Ο γνωστός συνθέτης θα ασχοληθεί με το ελληνικό τραγούδι, ως εργαλείο θεατρικής έκφρασης.

Νέο ιατρείο στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο  δράσεων ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον αστικό ιστό του Ηρακλείου, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας νέου ιατρείου στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου. Το νέο ιατρείο ξεκίνησε τη λειτουργία του από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 χάρη  στην ουσιαστική συνδρομή του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Ηρακλείου, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Μίτος της Αριάδνης» με ομιλία για τα μνημεία του Ηρακλείου

Συνεχίζεται ο νέος κύκλος ομιλιών, που διοργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».

Συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και το 2016. Επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου

Σε πτωτική τροχιά παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το περασμένο έτος στο Νομό Ηρακλείου, αν και βελτιούμενη σε σύγκριση με το 2015. Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το 2016 δημιουργήθηκαν 1.009 επιχειρήσεις και έκλεισαν 1.138, ενώ το 2015 είχαν ανοίξει 1.130 επιχειρήσεις και είχαν κλείσει 1.386.

Δελτίο τύπου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Σχετικά με το ανακριβές δημοσίευμα για την υπολειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που εκδόθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αφορμή τη λήξη της σύμβασης εργασίας φυλακτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό ότι το Μουσείο λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, με όλες τις αίθουσες του ισογείου και του ορόφου προσβάσιμες στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται απρόσκοπτα οι μουσειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Συνεργασία της 7ης Υ.Πε.Κρήτης και του Δημοτικού Οργανισμού Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ του Δήμου Μαλεβιζίου

Πλαίσιο Αντίληψης και Συνεργασίας υπέγραψαν η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε) Κρήτης, το ΠαΓΝΗ – ΓΝΗ «Βενιζέλειο» (Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΗ «Βενιζέλειο») και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου» (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ) επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία πρόθεσή τους να συνεργασθούν εγκαίρως και αποτελεσματικά για θέματα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους κατοίκους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σεμινάριο εκμάθησης και πιστοποίησης Η/Υ

Αποκτήστε την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint).

SaferInternet4Kids - Ενημέρωση για τους κινδύνους αποστολής φωτογραφιών μέσω Snapchat

To Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο τα οποία όμως είναι ορατά το πολύ για 10 δευτερόλεπτα. Η εφήμερη μορφή επικοινωνίας που παρέχει είναι άλλωστε και η αιτία που η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων ανθρώπων. Το Snapchat προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνένωσης Snaps ενός 24ώρου για τη δημιουργία ενός «story» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής συνομιλίας με άλλον χρήστη. Η εφήμερη φύση των Snaps απελευθερώνει τους χρήστες και στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία αν ήξεραν ότι θα παραμέναν στον ιστό και δε θα διαγράφονταν μετά από 10 δευτερόλεπτα, το πιθανότερο είναι να μην τα έστελναν. Ένα Snap  που δεν έχει διαβαστεί, παραμένει διαθέσιμο για 30 ημέρες και στη συνέχεια διαγράφεται. Τα stories είναι ορατά από όλους όσους σας ακολουθούν για 24 ώρες και στη συνέχεια διαγράφονται.

3ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Τύπος και Ουσία» (2016 - 2017)

O Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» την  Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου και την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.  σας καλούν να συμμετάσχετε στον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Τύπος και Ουσία» (2016-2017).

Σπουδαίες επιτυχίες για τους σπαθίστες του ΘΗΣΕΑ

Με μετάλλιο και εντυπωσιακές εμφανίσεις έκλεισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων στη σπάθη.

Αναβολή ομιλίας καθηγητή Γιάννη Μαυρομάτη στο πλαίσιο της σειράς «Ο μίτος της Αριάδνης»

Η προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο πλαίσιο της σειράς :«Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αναβάλλεται  λόγω ματαίωσης όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η νέα ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Tα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ στην έκθεση ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΗΜΑ 2017, 11 - 15 Ιανουρίου στην Αθήνα

Την πρώτη Δυναμική παρουσία εκτός Κρήτης πραγματοποιούν τα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ συμμετέχοντας στην έκθεση ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΗΜΑ 2017 που διεξάγεται από 11 έως 15 Ιανουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan, δίπλα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η δεύτερη ομιλία του κύκλου: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έγινε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου από την κ. Λιάνα Σταρίδα, Αρχαιολόγο, Συγγραφέα, με θέμα: «Ο βυζαντινός Χάνδακας. Ενδείξεις και τεκμήρια». Την κ. Σταρίδα προλόγισε ο κ. Μανόλης Δρακάκης, δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος, αντί μιας τυπικής απαρίθμησης των επιστημονικών δημοσιεύσεων της ομιλήτριας, επέλεξε να μιλήσει για την προσωπικότητά της.

ΚΟΙΝΣΕΠ commonslab: πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017

Το commonslab makerspace είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ξεκινάει ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του commonslab, είναι σχεδιασμένα, έτσι ώστε να δώσουν την δυνατότητα σε όσους και όσες επιλέξετε να τα παρακολουθήσετε, να περάσετε από το στάδιο της κατανάλωσης, σ' αυτό της δημιουργίας με την
τεχνολογία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στο διαδίκτυο

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα μπορείτε να επισκέπτεστε τη νέα, επίσημη ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου στη διεύθυνση: http://heraklionmuseum.gr/

Βάπτισμα του πυρός για 3 μικρούς ξιφομάχους

Γεμάτοι εμπειρίες επέστρεψαν οι ξιφομάχοι του ΘΗΣΕΑ που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παιμπαίδων στο ξίφος ασκήσεως.

Προκήρυξη για την πλήρωση 1666 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

Με την με στοιχεία 5Κ/2015 Προκήρυξη, διορίστηκαν 19 άτομα στους εποπτευόμενους από την 7η Υ.ΠΕ. φορείς υγείας, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός 55 επιπλέον ατόμων. Στη λογική της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Υπουργείου Υγείας, με στόχο τη διασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών, φαρμακευτικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών, η 7η Υ.ΠΕ. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη δημοσίευση της με στοιχεία 7Κ/2016 Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α.Σ.Ε.Π. 14/2016), που αφορά στην πλήρωση χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού ιατρικού, νοσηλευτικού, επιστημονικού, παραϊατρικού και λοιπού βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης των φορέων του Υπουργείου Υγείας.

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας του Βενιζελείου Γ.Ν.Η. για εκπαιδευτικούς

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Α. Ζαχαράτου) και το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, διοργανώνουν για το β΄ τετράμηνο του 2017 Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας του Βενιζελείου Γ.Ν.Η. για εκπαιδευτικούς σχολείων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, με συντονίστρια την Μαρία Αλατζόγλου, Ψυχολόγο, Msc. Μέσα από την συγκεκριμένη ομάδα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί πρόκειται να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται δυσκολίες που εμποδίζουν τη διαδικασία της προσωπικής τους ανάπτυξης σε θεματικές ενότητες όπως επικοινωνία, διαχείριση θυμού, αυτοεκτίμηση.

Έγκριση χρηματοδότησης του ΚΕΚ του ΕΒΕΗ για την προώθηση της Γαστρονομικής Κληρονομιάς

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του προγράμματος «Μεσογειακός  Χώρος- MED», η πρόταση MEDFEST στην οποία συμμετέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ως εταίρος.  Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 2.218.473,66 ευρώ   εκ των οποίων 205.892,00 ευρώ αντιστοιχούν στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.  Ο τίτλος της πρότασης που εγκρίθηκε είναι «MED Culinary heritage experiences: how to create sustainable tourist destinations –Γαστρονομική Κληρονομιά στο Μεσογειακό Χώρο: πώς θα  δημιουργηθούν αειφόροι τουριστικοί προορισμοί» και ακρωνύμιο MEDFEST. 

Ψηφιακή άυλη υπογραφή στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών  για τις επιχειρήσεις μέλη του, ανέλαβε  «ως εντεταλμένο γραφείο»  την υλοποίηση  της   ψηφιακής  υπογραφής νέας γενιάς.