Βούλιαξε από κιθάρες η Κρήτη, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας που έγινε ποτέ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

  

«Βούλιαξε από κιθάρες η Κρήτη, στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας που έγινε ποτέ.»

 

 

Δεν υπάρχουν λόγια, να περιγράψουν αυτό που έγινε το τριήμερο 7-9 Απριλίου, στο Ηράκλειο, στο μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κρήτη. "Βούλιαξε" κυριολεκτικά από κιθάρες και κόσμο, η υπέροχη αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, το Σαββάτο το βράδυ, στην μεγαλειώδη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης, υπό την διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη και Σολίστ τους παγκοσμίου φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και Μιχάλη Σουρβίνο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε η "ψυχή" του Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, Μαρία Μωραϊτάκη, από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών για την προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου μας.
Συμμετείχαν ακόμη ο σπουδαίος Κρητικός Σολίστ, Γιώργης Κοντογιάννης "Κρης", ο Μανώλης Κογκάκης, υπεύθυνος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Αγ. Νικολάου, η Ειρήνη Δάκα υπεύθυνη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Χερσονήσου, η Ελευθερία Φραγκιαδάκη, υπεύθυνη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κρήτης,  η Ναυσικά Χατζοπούλου υπεύθυνη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Ηρακλείου.

Φεστιβάλ Κιθάρας

Οι συμμετοχές, των κιθαριστών από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 100.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, διεξήχθησαν και διαγωνισμοί όλων των κατηγοριών, πολύ υψηλού επιπέδου, στους οποίους βραβεύθηκαν οι παρακάτω σπουδαστές κιθάρας: Αδάμ Καπετανάκης του Καθηγητή κου Κογκάκη & Κωνσταντίνος Ατσαλής της Καθηγήτριας κας Χατζοπούλου με Ά Βραβείο στην Κατηγορία ηλικίας έως 12 ετών, Ευγενία Παπαδοπούλου του Καθηγητή κου Κογκάκη με ΄Β Βραβείο και Αλέξανδρος Γρεβετζάκης της Καθηγήτριας κας Φραγκιαδάκη με ΄Γ Βραβείο στην ίδια κατηγορία.

Στην κατηγορία ηλικίας εώς 16 ετών με Ά Βραβείο ο Αχιλλέας Μακράκης της Καθηγήτριας κας Δάκα, με ΄Β Βραβείο ο Φώτης Τζίμιτρας του Καθηγητή κου Κογκάκη και με ΄Γ Βραβείο η Αναστασία Σταυρακάκη της Καθηγήτριας κας Χατζοπούλου.

Φεστιβάλ Κιθάρας

Στην κατηγορία των Σολίστ, με ομόφωνη απόφαση της επτροπής, Ά βραβείο δεν δόθηκε. ΄Β Βραβείο κέρδισε ο Βασίλης Δαμιανάκης της Καθηγήτριας κας Φραγκιαδάκη και ΄Γ Βραβείο, η Μαρία Βατικιώτη, της Καθηγήτριας κας Χατζοπούλου.

Το Φεστιβάλ, διοργανώθηκε από τον Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Μαρίας Μωραϊτάκη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.