Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο Ηράκλειο ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους»

                       

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 1-2-2017         

 

ghgh

Τις κατευθύνσεις για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στο Ηράκλειο, που έχει θέσει εξαρχής η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, έδωσε σήμερα, Τρίτη 1η Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου που συνεδρίασε παρουσία του.

Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα και μετά από συνεργασία των μελών του Συμβουλίου στο οποίο μετέχουν και εκπρόσωποι όλων των φορέων του Ηρακλείου, θα κατατεθούν προτάσεις που θα περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δράσεις και εκδηλώσεις ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και κατά τους χειμερινούς μήνες σε ένα τομέα ο οποίος αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της πόλης.

Ήδη τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά αφού φέτος το Ηράκλειο υποδέχεται ξένους επισκέπτες και μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν όπως δείχνουν τα στοιχεία των ξενοδοχείων εντός πόλης.

ghgh

Στη συνεδρίαση σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini παρουσιάστηκε επίσης, το πρόγραμμα των ξεναγήσεων σε Παγκρήτιο επίπεδο το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους μεγάλους Δήμους του νησιού και το σωματείο επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, η συμμετοχή του Ηρακλείου σε τουριστικές εκθέσεις και συζητήθηκε η στρατηγική εξωστρέφειας του Δήμου Ηρακλείου για το 2017.