Το Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα ξεκινά η έκθεση του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου με τίτλο ΤΑ ΑΠΡΕΠΗ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ΅Σ με ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.
Το Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα ξεκινά η έκθεση του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου με τίτλο ΤΑ ΑΠΡΕΠΗ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ΅Σ με ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.
Η ομάδα ARS ( Γρηγοριάδη Μαρία, Καμένου Βίκυ, Κουκουλάκη Στέλλα και Παγωμένος Κώστας ) πραγματοποιεί έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο ¨1821, Αν το 18 ήταν 20¨ στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηράκλειου(Βασιλική Αγ.Μάρκου). Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 19.00μ.μ.και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2021. Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου. #creteregion #περιφερεια_κρητης
Η φετινή βδομάδα Μεσογειακού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου διαλέγει για τίτλο μια δίδυμη συμβολική φράση: «ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ» Όταν η πανδημία δοκιμάζει τα όριά μας και τις ελευθερίες μας πώς μπορεί ο κινηματογράφος να «υποσχεθεί» την αποκατάσταση της εγγύτητας, την ανεμπόδιστη επαφή, την ακύρωση των διαχωρισμών και κάθε άδικου περιορισμού;
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Επίδαυρο, με περισσότερους από 14.500 θεατές σε 3 ημέρες, η παράσταση ταξιδεύει σε ανοιχτά θέατρα όλης της χώρας.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος συνεργάζεται και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που συμμετέχει για πρώτη φορά σε παράσταση αρχαίου δράματος. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.
Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης - που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή - ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.
Τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν, θα μας συγκινήσουν και θα μας φέρουν πιο ‘κοντά’. Συμμετέχουν: Μανώλης Κανακάκης - πιάνο, Αλέξανδρος Κανακάκης - πνευστά, Γιώργος Τζωρτζάκης - μπάσο.
Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.
Ένα έργο γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία του '80. Πρόκειται για ένα παιδικό έργο διαχρονικό. βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας! Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης "νιώθουν" την αδικία και ουσιαστικά βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό της Ψαροχώρας.
Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα! Όλα τα ψαράκια στο βυθό θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά "Κάτω Ο Ψαροτρομάρας"!
Αντιμέτωπη με συνταρακτικά νέα σχετικά με την υγεία της, η 55χρονη Μαρία, αποφασίζει να ταξιδέψει από το Μπιλμπάο στην Ελλάδα, παραβλέποντας τις συμβουλές του γιου της και των γιατρών. Όταν φτάνει στη Νίσυρο, η Μαρία θα βυθιστεί στις κρυμμένες ομορφιές του νησιού, βρίσκοντας γαλήνη αλλά και έναν απροσδόκητο έρωτα, στο πρόσωπο του Στέφανου.