inner image

Ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου με τίτλο ΑΡΟΔΑΜΟΙ κι ΑΣΠΑΛΑΘΟΙ

Ομαδική εικαστική έκθεση στο ΜΕΤΗ με τίτλο ΑΡΟΔΑΜΟΙ κι ΑΣΠΑΛΑΘΟΙ...Μιά ματιά, μιά συνομιλία, με τους θησαυρούς της Κρητικής χειροτεχνίας.

Αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Βασίλη Γρατσία «Πορεία»

Αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Βασίλη Γρατσία «Πορεία» στη Βασιλική Αγίου Μάρκου - Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου από Παρασκευή 10 Μαΐου έως Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει Ανοικτή Εκδήλωση το  Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024 και ώρα 10:00-13:00, στο αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια).

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρομίνα Σαλούστρου με τίτλο «Όσα οι γονείς ρωτούν. Πραγματικοί γονείς. Αληθινές ερωτήσεις. Διαφωτιστικές απαντήσεις»

Το mama365.gr, η Ρομίνα Σαλούστρου και το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Όσα οι γονείς ρωτούν. Πραγματικοί γονείς. Αληθινές ερωτήσεις. Διαφωτιστικές απαντήσεις." ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 στις 19:00 στο χώρο του Πολύκεντρου Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδ. Ανδρόγεω 4).

Εκδήλωση με θέμα «Αναζητώντας τις κρυμμένες αξίες (ως αντίδοτο στη βία)»

Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων φορέων στην Φορτέτσα διοργανώνει εκδήλωση με θέμα  'Αναζητώντας τις κρυμμένες αξίες ( ως αντίδοτο στη βία) την Πέμπτη 13 Ιουνίου στην Παιδική Χαρά Φορτέτσας και ώρα 19:30.

Ενημερωτική Συνάντηση για τα Προγράμματα Σπουδών του CDA COLLEGE CYPRUS

Ενημερωτική Συνάντηση για τα Προγράμματα Σπουδών του Μεγαλύτερου Κολεγίου της Κύπρου με 4 παραρτήματα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή στις 14 Ιουνίου η ώρα 18:00, στο Πολυκέντρο Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Ανδρόγεω 4, στο Ηράκλειο στην Κρήτη.

4ο Φεστιβάλ Ξεχασμένου Παιχνιδιού από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Παιδικό Ραδιόφωνο Family fm 89.5» σας προσκαλούν στο 4ο Φεστιβάλ Ξεχασμένου Παιχνιδιού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 17:00μ.μ.-23:00μ.μ., το Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρες 10:00π.μ.-13:00μ.μ. και 17:00μ.μ.-22:30μ.μ. και την Κυριακή 16 Ιουνίου, 17:00μ.μ.-23:00μ.μ., με δωρεάν είσοδο, στον Καράβολα Ηρακλείου, στο θεατράκι.

Τελετή Μνήμης των ομήρων στη «ΣΤΟΑ ΜΑΚΑΣΙ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου τιμώντας όλους εκείνους που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι», σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στις 11:00 ττ.μ. να παρευρεθείτε, στην τελετή μνήμης στο χώρο της Ενετικής Πύλης «Μακάσι» επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο (Τάφο Ν. Καζαντζάκη).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Προσέλευση επισήμων και Αρχών.
  • Επιμνημόσυνη δέηση. Για το ιστορικό της ημέρας θα μιλήσει ο κ. Μαρκόπουλος Παναγιώτης, εκπαιδευτικός Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
  • Κατάθεση στεφάνων
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
  • Λήξη τελετής - Αποχώρηση επισήμων.

2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου

To Φεστιβάλ Refugee Week Greece 2024 ξεκινά με τη διήμερη εκδήλωση «2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ: Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου» στο Ηράκλειο Κρήτης

Η γιορτή έναρξης είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. και την Κυριακή 16 Ιουνίου από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Πάρκο Γεωργιάδη (Λ. Δημοκρατίας).

Το Φεστιβάλ Refugee Week Greece επιστρέφει για τρίτη χρονιά, συνεχίζοντας να ενισχύει το παγκόσμιο αυτό κίνημα που γιορτάζει την ανθεκτικότητα, τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων, που έχουν βιώσει αναγκαστικό εκτοπισμό. Πλέον αποτελεί έναν θεσμό για την πόλη μας, ένα φεστιβάλ που τιμά τη συνεισφορά και τις αυθεντικές ιστορίες των μεταναστών & προσφύγων και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου.

Παρουσίαση Βιβλίων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου27, Ηράκλειο) την παρουσίαση δύο βιβλίων που σχετίζονται θεματικά με τη Μάχη της Κρήτης. Πρόκειται για το βιβλίο του Θοδωρή Δασκαρόλη, υπό τον τίτλο Ο Κουρουβαάκα ή η Μάχη της Κρήτης στους αντίποδες και άλλες ιστορίες, εκδ. Το Ροδακιό, Αθήνα 2023 και το βιβλίο του Peter Monteath, με τίτλο Η Μάχη της 42ης οδού. Ο πόλεμος στην Κρήτη & ο Αγώνας των Anzacs μέχρις εσχάτων, μτφ. Γιάννης Χρονόπουλος, εκδ. Historical Quest, Αθήνα 2024.

Μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο»

Τη μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» παρουσιάζει ο Δήμος Ηρακλείου στις 15 Ιουνίου στις 20:30 στην Πύλη Βηθλεέμ (έναντι Πανανείου), με ελεύθερη είσοδο,  στο πλαίσιο των δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη φιλοζωία και το περιβάλλον.

9ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2024

Με μελωδίες και χρώματα ξεκινά και φέτος το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν »! Όλα έτοιμα για το μεγάλο καλλιτεχνικό Φεστιβάλ του καλοκαιριού «Τέχνη καθ’ οδόν» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου από 17 έως 30 Ιουνίου!

Εκδήλωση για τη Γιορτή του Πατέρα

Εκδήλωση για τη Γιορτή του Πατέρα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στις 19:30 στην πλατεία Ατσαλένιου:

Παρουσίαση του βιβλίου «Υποξία» της Τέσης Παπαθανασίου

Παρουσίαση του βιβλίου Υποξία της Τέσης Παπαθανασίου τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 στις 19:30 στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ:


«Βία, ένα φαινόμενο με χίλια πρόσωπα. Η βία στο σχολικό περιβάλλον της Κρήτης - Τοπικά χαρακτηριστικά»

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» δίνει βήμα για δημόσιο διάλογο τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ., στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού με θέμα «Βία, ένα φαινόμενο με χίλια πρόσωπα. Η βία στο σχολικό περιβάλλον της Κρήτης - Τοπικά χαρακτηριστικά».

ΚΑΘ' ΟΔΟΝ για τη Βικελαία - Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Απασχόλησης

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη προσκαλεί τους ‘’λιλιπούτειους’’ φίλους της να γνωρίσουν το ‘’Βικελίνο’’ και τον ‘’Τιπούκειτο’’ και μέσα από την ‘’χαριστική βιβλιοθήκη’’ και τη ‘’σκάλα της αγάπης’’, να ανακαλύψουν την ανεκτίμητη αξία του βιβλίου και να μυηθούν στο μαγικό κόσμο των συναισθημάτων.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 17 και την Τετάρτη στις 19 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα, στο Παιδικό-Δανειστικό Τμήμα της Βικελαίας και αφορά παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2813409704, κατά το ωράριο λειτουργίας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15

Σχεδιασμός-Υλοποίηση :

Τουβλελίου Βενετία (Παιδαγωγός-Βιβλιοθηκονόμος)

Βαρδαβά Μαρία (Φιλόλογος)

Ζωζωνάκη Μαρίνα (Αρχειονόμος-Βιβλιοθηκονόμος)

Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «ΒΗΘΛΕΕΜ»

ΒΗΘΛΕΕΜΞεκινούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21.30, οι προβολές στον Θερινό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ» του Δήμου Ηράκλειου. 

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί́ με την πολυβραβευμένη ταινία του Κεν Λόουτς «Η Τελευταία Παμπ» (Old Oak). Ο Κεν Λόουτς έχει ανακοινώσει ότι «Η Τελευταία Παμπ» είναι η τελευταία του ταινία για το σινεμά.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 70 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο, δυο αφιερώματα στον μεγάλο δημιουργό Αλφρεντ Χίτσκοκ καθώς και αφιέρωμα στο σύγχρονο Ιταλικό Σινεμά. Επίσης, θα δούμε σύγχρονες ταινίες του Ελληνικού σινεμά, ειδικές προβολές, κλασσικές ταινίες, το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ της Κλερ Σίμαν “Το Σώμα μας” και σημαντικές αποκαταστάσεις, όπως η ψηφιακή αποκατάσταση της «Μαγικής Πόλης» του Νίκου Κουνδούρου. Στο πλαίσιο των προβολών διοργανώνεται και ένα μίνι αφιέρωμα για την Τέχνη, αποτελούμενο από ταινίες που σχετίζονται με την αποτύπωση της ζωγραφικής, μουσικής και  εικαστικών στον κινηματογράφο.

Οι προβολές του θερινού κινηματογράφου ξεκινούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Ώρες Έναρξης: Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος 21:30 | Σεπτέμβριος 21:00

Είσοδος: 4 € (Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου)

Οι ξενόγλωσσες ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους. 

Όλες οι ταινίες προβάλλονται σε ψηφιακή μορφή (DCP).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2024 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου εδώ:

https://www.ticketservices.gr/event/therinos-kinimatografos-vithleem

Επικοινωνία: 

Τηλέφωνο: 2813 409211, 2813409256

e-mail: kipotheatra@heraklion.gr

https://www.facebook.com/cinebethlehem

https://www.instagram.com/cine_bethlehem

Παρουσίαση του βιβλίου του Μενέλαου Χαραλαμπίδη υπό τον τίτλο Οι ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ


Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το βιβλιοπωλείο Ανθολόγιο και οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια, συνδιοργανώνουν την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, ώρα 19:30 στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, την παρουσίαση του βιβλίου του Μενέλαου Χαραλαμπίδη υπό τον τίτλο Οι ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ. Ένοπλη, πολιτική και οικονομική συνεργασία στα χρόνια της Κατοχής, εκδ. Αλεξάνδρεια, Αθήνα 2023.

ΚΑΘ' ΟΔΟΝ για τη Βικελαία - Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Απασχόλησης

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας τον κύκλο των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, υποδέχεται τους μικρούς της φίλους και τους συστήνει τον ‘’Έλμερ’’, τον παρδαλό ελέφαντα. Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, το φόβο της απόρριψης και τη σημασία της αποδοχής, του σεβασμού, της αγάπης, της φιλίας. Γιατί όλοι είμαστε ίδιοι, συνάμα όμως τόσο μα τόσο διαφορετικοί…

Το πρόγραμμα θα διεξαχθει την Τετάρτη στις 26 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα, στο Παιδικό-Δανειστικό Τμήμα της Βικελαίας και αφορά παιδιά ηλικίας 4-7 ετών.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2813409704, κατά το ωράριο λειτουργίας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15

Σχεδιασμός-Υλοποίηση :

Γιαλλελή Κωνσταντίνα (παιδαγωγός)

Ημερίδα με θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, σας προσκαλούν στην ημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ» η οποία θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FIT FOR ALL 2 την Τετάρτη 26.06.2024 (09:30-14:30), στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο της Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE