Απαντήσεις στα Ερωτήματα των Φυλών του Πάρκου σχετικά με το προτεινόμενο έργο στο Πάρκο Γεωργιάδη
2η Παράταση Προθεσμίας Δημόσιας Διαβούλευσης
Για τη Διαχειριστική Μελέτη Πάρκου Γεωργιάδη
Παρατείνεται ως την Τρίτη 20-2-18 και ώρα 11:00πμ η ημερομηνία υποβολής προτάσεων – παρατηρήσεων επί της Διαχειριστικής Μελέτης του Πάρκου Γεωργιάδη, μετά την σχετική πρόταση του Δημάρχου Ηρακλείου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13/2/2018).
Οι προτάσεις κατατίθενται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις
Παρατηρήσεις Δημόσιας Διαβούλευσης
Για τις προτάσεις - παρατηρήσεις που κατατέθηκαν για τη Διαχειριστική Μελέτη του Πάρκου Γεωργιάδη δείτε το συνημμένο αρχείο:
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (συμπιεσμένο zip αρχείο)
Παράταση Προθεσμίας Δημόσιας Διαβούλευσης
Παρατείνεται ως την Παρασκευή 9-2-18 και ώρα 12:30πμ η ημερομηνία υποβολής προτάσεων – παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την Διαχειριστική Μελέτη του Πάρκου Γεωργιάδη, μετά τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης.
Η υποβολή των προτάσεων κατατίθενται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις
1. Γραμματεία Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο email grammtex@heraklion.gr
2. Βασαρμιδάκη Δέσποινα, Δ/νση Τεχνικών Έργων & Μελετών στο email vasarmidaki-d@heraklion.gr
Η Αρχική Ανακοίνωση
Ο Δήμος Ηρακλείου (Δ/νση Τεχνικών Έργων & Μελετών) εκπόνησε τη μελέτη «Διαχειριστική Μελέτη Πάρκου Γεωργιάδη» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αντικείμενο της διαχειριστικής μελέτης είναι η ανάδειξη και προστασία του πάρκου ως μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης του Ηρακλείου. Η μελέτη αποτελεί ένα μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μέσω της οποίας υλοποιούνται τα μέτρα και τα έργα στην έκταση του πάρκου.
Μέσω της ύπαρξης της διαχειριστικής μελέτης επιτυγχάνεται τόσο η μέγιστη ανάδειξη όσο και η πληρέστερη λειτουργικότητα του χώρου, αφενός για οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη μελλοντική επέμβαση στο χώρο του πάρκου πρέπει να έχει προηγούμενα προβλεφθεί και αφετέρου γιατί για την επίτευξη του μέγιστου θετικού αποτελέσματος θα πρέπει πράγματι να υπάρχει εξ΄ αρχής ένας σχεδιασμός επεμβάσεων, ώστε η οποιαδήποτε μελλοντική επέμβαση να μην γίνεται μεμονωμένα και σπασμωδικά (χωρίς συνέχεια και αλληλεξάρτηση με άλλες επεμβάσεις).
Η εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης είναι αναγκαία για να επιτευχτεί :
- η αειφόρος διαχείριση του πάρκου
- η διατήρηση αυτού στο διηνεκές,
- η προστασία και ανάδειξη αυτού
- η αύξηση της λειτουργικότητας του ως χώρος αναψυχής
και τέλος
- Η αύξηση της παρεχόμενης ασφάλειας στους επισκέπτες.
Η διαχειριστική μελέτη, μέσα από την καταγραφή και την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, προτείνει δράσεις για την επίτευξη των στόχων της μελέτης. Οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν τόσο σε τεχνικό αντικείμενο για την εξυπηρέτηση & την ασφάλεια των χρηστών (υποδομές, πράσινο, αστικό εξοπλισμό κ.α.), όσο και σε περιβαλλοντικές - εκπαιδευτικές & πολιτιστικές δραστηριότητες (προσέλκυσης άγριας ζωής, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση – εκπαίδευση, ανάδειξη ενετικών τειχών κ.α.).
Η διαχειριστική μελέτη έχει δεκαετή ισχύ και αναφέρεται στην χρονική περίοδο 2018-2027. Ωστόσο αναθεώρηση της μπορεί να γίνει αν συμβούν έκτακτα γεγονότα πριν από τη λήξη της ή αν αλλάξουν οι στόχοι & οι πολιτικές του Δήμου Ηρακλείου.
Για την υποβολή προτάσεων – παρατηρήσεων έως και το Σάββατο 3/2/18 επικοινωνήστε με: