Στόχος
Η Ελλάδα, με πληθυσμό 10,5 εκατομμυρίων, εκτιμάται ότι υποδέχεται περισσότερους από 25 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εγχώριων τουριστών ανέρχεται στα 5 εκατ. ετησίως. Συνολικά οι επισκέπτες αυτοί συνεισφέρουν στο 25% περίπου των συνολικών παραγόμενων αποβλήτων, ενώ η κατανάλωση τροφίμων και η παραγωγή αποβλήτων τροφίμων από αυτούς γίνεται κυρίως σε μονάδες μαζικής εστίασης, δηλαδή σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την εφαρμογή συστημάτων πρόληψης αποβλήτων με βάση την κουζίνα των μονάδων φιλοξενίας, καθώς οι ίδιοι οι επαγγελματίες είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τις μεγάλες ποσότητες τροφίμων που διακινούν, για περιβαλλοντικούς, αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους. Προκειμένου να μειωθεί λοιπόν η ποσότητα των αποβλήτων τροφίμων, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού, γιατί και πόσα τρόφιμα απορρίπτονται. Για το σκοπό αυτό θα εφαρμοστεί το ResourceManager-Food
Το ερωτηματολογιο online :