Με τη συναυλία του Βασίλη Γιασλακιώτη «Dretta», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, στις 21:00, από την επίσημη ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου www.cccc.gr, συνεχίζονται τα Live Streaming με τα οποία το ΠΣΚΗ διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το κοινό, προσφέροντας ψυχαγωγίας με εκδηλώσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.
Αξίζει να τονιστεί ότι τα πρώτα μηνύματα και η θετική ανταπόκριση του κοινού απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη νέα αυτή πρωτοβουλία. Κάτι που αποδεικνύει ότι η διεύρυνση του πεδίου δράσης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με την χρήση της τεχνολογίας, ενισχύει την προσπάθεια καθιέρωσης του Ηρακλείου ως σημείου αναφοράς στον χάρτη των πολιτιστικών οργανισμών της Ελλάδας.
Vasilis Giaslakiotis | Dretta
“Ντρέτος” στην Κρήτη σημαίνει “ευθύς”. Στον προσωπικό του δίσκο “Dretta”, ο μουσικός και συνθέτης Βασίλης Γιασλακιώτης δημιουργεί συνθέσεις στις οποίες, το ηχόχρωμα της Κρητικής λύρας, μάνα και γένος συνάμα, εμπνέει ένα σύνολο ηχητικών προεκτάσεων με δάνεια από την αισθητική της jazz και της rock μουσικής.
Το “Dretta” έχει παρουσιαστεί, με μεγάλη επιτυχία, σε επιλεγμένους χώρους της Αθήνας σε συνδυασμό με παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις ή εικαστικά θέματα. Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017, στο θέατρο Αλκμήνη, όπου αποσπάσματα από ταινίες μικρού μήκους συνόδευσαν τα επτά μουσικά κομμάτια του. Άλλες παρουσιάσεις του “Dretta” έχουν γίνει στον χώρο τέχνης «Ισόγειο», παράλληλα με έκθεση χαρακτικής του Α΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο «Πολυμήχανο Café Theatral» παράλληλα με έκθεση έργων της σπουδαίας ζωγράφου Αναστασίας Στίνη και τέλος, στον εναλλακτικό χώρο Six D.O.Gs με συγκεκριμένα ηχητικά αποσπάσματα και samples. Τον Νοέμβριο του 2018, το project “Dretta” παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ένα οπτικό υλικό που συνόδευσε τις συνθέσεις του project. Το καλοκαίρι του 2019 και με την υποστήριξη της Περιφέρειας της Κρήτης, το project “Dretta” εμφανίστηκε σε διάφορους τόπους της Κρήτης, όπου εκτός από τα κομμάτια του πρώτου του δίσκου, στις μουσικές παραστάσεις, παρουσιάζονται πρωτότυπες συνθέσεις και επιλεγμένα διασκευασμένα κομμάτια, ενορχηστρωμένα σύμφωνα με την αισθητική και την ατμόσφαιρα του “Dretta”. Το Πολιτιστικό Δελτίο της ΕΡΤ έχει φιλοξενήσει το project σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.
Πάρις Περυσινάκης | κρητική λύρα
Αποστόλης Γιασλακιώτης | ηλεκτρική κιθάρα/εφέ
Γιάννης Βουτσινάς | ηλεκτρικό μπάσο
Βασίλης Γιασλακιώτης | τύμπανα/sampling
Βιογραφικά συντελεστών
Βασίλης Γιασλακιώτης |σύνθεση, ενορχήστρωση, τύμπανα, sampling
Ο Bασίλης Γιασλακιώτης γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε ηλικία οκτώ ετών άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην κρητική λύρα στο Ωδείο του Σπύρου Σηφογιωργάκη από όπου αποφοίτησε έξι χρόνια μετά. Στη συνέχεια σπούδασε τύμπανα στο Ηράκλειο, όπου συμμετείχε σε διάφορα σχήματα ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Σπουδάζοντας παράλληλα στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, από όπου αποφοίτησε το 2007, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα τύμπανα στο Modern Music School της Αθήνας, αποφοιτώντας με άριστα. Έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα Θεωρίας, Αρμονίας, πιάνου, μαντολίνου και λαούτου. Διδάσκει τύμπανα, Κρητική λύρα και μαντολίνο. Συνεργάζεται με δημοφιλείς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής και συμμετάσχει σε γνωστά σχήματα τζαζ, ροκ και παραδοσιακής μουσικής, καθώς και σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Στην επαγγελματική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται η επιμέλεια δισκογραφικών παραγωγών, η σύνθεση, η μουσική επιμέλεια, η σκηνοθεσία για το θέατρο. Έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών με δύο παραστάσεις στις οποίες έχει επιμεληθεί τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Το 2017 δημιούργησε τον πρώτου του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Dretta”, τον οποίο έχει παρουσιαστεί σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα, καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αποστόλης Γιασλακιώτης | ηλεκτρική κιθάρα/εφέ
Ο Αποστόλης Γιασλακιώτης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την κιθάρα στην ηλικία των δώδεκα ετών, αρχικά στο Ωδείο «ΚΟΝΣΕΡΤΟ» και μετέπειτα στο Modern Music School of Heraklion, παράρτημα της διεθνούς σχολής Modern Music School International, όπου σπούδασε σύγχρονη, jazz αρμονία και ηλεκτρική κιθάρα. Συνέχισε τις σπουδές του στο ωδείο σύγχρονης μουσικής, Lab Heraklion Music School με τους Γιάννη Βάρδα και Δημήτρη Νεονάκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δομικών έργων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού “ΗΧΟΛΗΨΙΑΣ” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας, αρμονίας και ηχοληψίας με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής καθώς και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Από το 2010 έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εμφανίσεις και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα που κινούνται στο χώρο, τόσο της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής όσο και της rock, funk, soul και ambient μουσικής. Αυτό τον καιρό ηχογραφεί ένα προσωπικό του άλμπουμ, εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός, ενώ παράλληλα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο ΠΜΣ με τίτλο “Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος”. Από το 2012 διδάσκει σε ωδεία του νομού Ηρακλείου ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Μοντέρνα Θεωρητικά και Μουσικά Σύνολα.
Πάρις Περυσινάκης | κρητική λύρα
Ο Πάρις Περυσινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Σε ηλικία οκτώ χρονών ξεκινάει μαθήματα Κρητικής λύρας με τον Κώστα Μουντάκη και τρία χρόνια αργότερα παίζει επαγγελματικά σε γάμους και πανηγύρια. Παράλληλα ασχολείται με το μαντολίνο, το λαούτο και την κιθάρα. Το 1991 έρχεται στην Αθήνα όπου σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Την ίδια εποχή ασχολείται με το μπουζούκι και τον ταμπουρά. Συνεργάζεται με πολλούς λυράρηδες και λαουτιέρηδες, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στην ευρύτερη ελληνική και εθνική δισκογραφία. Έχει κάνει δέκα προσωπικούς δίσκους. Δίδαξε για έξι χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και για εννέα χρόνια στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Παν/μιου Ιωαννίνων. Σήμερα διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο. Ταυτόχρονα επιμελείται δισκογραφικές παραγωγές, συνθέτει, ενορχηστρώνει, γράφει μουσική για θέατρο και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές.
Γιάννης Βουτσινάς | ηλεκτρικό μπάσο
Η ενασχόληση του Γιάννη Βουτσινά με την μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των οκτώ ετών με μαθήματα κλασσικού πιάνου για εφτά χρόνια. Στα 20 του χρόνια άρχισε να παίζει μπάσο ως αυτοδίδακτος και στην συνέχεια προχώρησε τον κύκλο εκπαίδευσης με σπουδές ηλεκτρικού/κλασσικού μπάσου, θεωρίας, sound design, διδασκαλίας και ηχοληψίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλαπλά εργαστήρια μουσικής και ήχου. Μετά από πολυετή εμπειρία σε live εμφανίσεις, το ενδιαφέρον του έχει στραφεί επιπλέον στο band arranging και την ενορχήστρωση. Ζωντανές εμφανίσεις (ενδεικτικά): Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Ανδρέου, Μιχάλης Τζουγανάκης, Όναρ, Γεωργία Νταγάκη, Βασίλης Γιασλακιώτης, George Gaudi, Monophonics, Soul Jazz Orchestra, Νίκος Πιπινέλης, Βασίλης Βασιλάτος & Ιστορίες για κρουστά, Μαρία Λούκα, Αποστόλης Ρίζος, Νίκος Ζουρνής, Στέλιος Δάβαρης, Εύα Σακελλάρη.
Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων για την ομιλία της Πέμπτης 26/11 ξεκίνησε. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από εδώ.
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου | ΠΣΚΗ
Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών, καρπό μιας πολύχρονης και πολυπρόσωπης προσπάθειας, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης - και όχι μόνο! Περιηγηθείτε ηλεκτρονικά και δείτε όλους τους χώρους του ΠΣΚΣΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.cccc.gr/gr/360