Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των υψηλής ποιότητας προϊόντων της Κρήτης και της αξίας τους για την ανθρώπινη υγεία ώστε να γίνουν περισσότερο γνωστά στη Βαυαρία για την εξαιρετική τους ποιότητα και να δημιουργηθεί μια γενικότερη αύξηση της ζήτησής τους από το γερμανικό αγοραστικό κοινό.
Οι προσκεκλημένοι ανήλθαν στους 90 και προέρχονταν αποκλειστικά από κλάδους συναφείς με το αντικείμενο (εισαγωγείς τροφίμων, μεγάλα ξενοδοχεία, καταστήματα με είδη Delikatessen, αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, ιατροί - διευθυντές κλινικών, διαιτολόγοι, δημοσιογράφοι ειδικών εντύπων γευσιγνωσίας κτλ).